Skip to main content
APICS/CPIM
iets voor u?
 • U werkt minimaal op bachelorniveau binnen het vakgebied logistiek.
 • U streeft naar een internationaal erkende CPIM-titel van APICS.
 • Uw kennis van productie- en voorraadmanagement wilt u verbreden en verdiepen.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 6 maanden
 • studiebelasting 8 uur per week
 • studiekosten 4.450,-
 • startdata
  • 03-09-2018 Amsterdam
  • 03-09-2018 Eindhoven
  • 03-09-2018 Nieuwegein
  • 03-09-2018 Den Bosch
Bekijk alle startdata en locaties
APICS/CPIM avansplus breda

APICS/CPIM

Aan logistieke kennis en ervaring ontbreekt het u niet. Toch zoekt u nog meer verdieping op het gebied van productie- en voorraadmanagement. Met onze opleiding APICS/CPIM zit u dan zeker goed. CPIM staat voor Certified in Production and Inventory Management en levert u een internationaal erkende titel op.

APICS / CPIM

Op logistiek vakgebied heeft American Production & Inventory Control Society (APICS) wereldwijd een vooraanstaande positie. Met 70.000 leden bezit deze vereniging een schat aan kennis en ervaring. Het curriculum van onze APICS / CPIM opleiding is niet voor niets door APICS bepaald.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U denkt en werkt minimaal op bachelorniveau binnen het vakgebied logistiek en u wilt uw kennis verder uitbreiden en verdiepen. Verschillende logistieke functies sluiten aan op deze apics cpim opleiding waaronder: operationsmanagers, adviseurs, projectleiders, managementteamleden, medewerkers vanuit verkoopfunctie en masterplanners. Een goede beheersing van Engels is voor deze APICS / CPIM training gewenst.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens de APICS / CPIM opleiding bestudeert u literatuur en werkt u casussen uit. Uw kennis en ervaring deelt u tijdens de APICS CPIM opleiding met de andere deelnemers en met de docenten. Deze ervaren docenten begeleiden u in het leerproces en geven u modulegerichte studieadviezen.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De APICS / CPIM opleiding duurt ongeveer 6 maanden en bestaat uit 2 modules. U dient daarnaast rekening te houden met gemiddeld 8 uur per week aan zelfstudie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding APICS/CPIM zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 4.450,- (excl. btw)

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de APICS opleiding een factuur. Dit bedrag is exclusief de examenkosten.

  De kosten voor het examen bedragen € 450,- (exclusief btw). U dient per module examen te doen. Hiervoor kunt u zich gedurende de APICS opleiding inschrijven.

  Het is mogelijk om elke module afzonderlijk te volgen. In dat geval bedraagt de investering voor module 1: BSCM (Basics of Supply Chain Management) € 2.000,- exclusief btw. Dit is tevens exclusief examenkosten.

  Diploma

  Diploma

  De examens van de APICS / CPIM training worden per module landelijk afgenomen. Nadat u voor alle modules bent geslaagd, stuurt APICS u vanuit de Verenigde Staten het CPIM-diploma toe. Vanaf dat moment mag u de titel CPIM voeren.

  Bij voldoende actieve aanwezigheid tijdens de bijeenkomsten van de APICS/CPIM opleiding ontvangt u van Avans+ een bewijs van deelname.

  Resultaat

  Resultaat

  Aan het eind van de opleiding APICS/CPIM kunt u de logistieke processen binnen uw organisatie grondig analyseren. U beschikt over voldoende kennis en inzicht om complexe logistieke vraagstukken op te lossen.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze APICS opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Rijskamp van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Programma
  APICS Basic of supply chain management (BSCM)

  U krijgt inzicht in de basisconcepten voor het integraal plannen en beheersen van de logistieke stroom. Om hier inzicht in te krijgen, behandelen we de volgende onderdelen:

  • Inleiding in supply chain management
  • Manufacturing resource planning
  • Total Quality management
  • Just in Time

  Bekijk dit onderdeel
  Programma APICS/CPIM module 1
  Deel 2 APICS/CPIM

  In deze verdiepende module staan 4 onderwerpen centraal:

  + Strategisch management of resources
  De strategie van de organisatie en de invloed daarvan op de verschillende onderdelen van de keten wordt besproken.

  + Master planning of resources
  De activiteiten die nodig zijn voor het formuleren en ten uitvoer brengen van een Master Productie Schedule (MPS) worden verder toegelicht.

  + Detailed Scheduling & Planning
  Het identificeren en onderscheiden van verschillende voorraadtypes staat centraal.

  + Execution and control of operations
  Het productieproces staat centraal gericht op het plannen, maken en evalueren.

  Programma APICS/CPIM module 2
  • Avans+ helpt professionals om beter te presteren. Onder ‘beter dan voorheen’ versta ik: in staat zijn dit resultaat te behalen in termen van snelheid en efficiency.

   testimonial-bkm-moniquevanwinkel
   Monique van Winkel
   Projectmanager
  • Het persoonlijk contact met de deelnemers, docenten en de projectleider vind ik erg belangrijk. Door elkaar feedback te geven, kom je uiteindelijk ook tot betere resultaten

   testimonial-bkm-berrymaanders
   Berry Maanders
   Docent Avans+
  • Dankzij de opleiding heb ik een veel betere kijk gekregen op logistiek management. Ik doorzie nu beter het hoe en waarom van strategische beslissingen.

   testimonial-bkm-alphonsblom
   Alphons Blom
   Oud-deelnemer Avans+
  Bekijk alle referenties
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven