Skip to main content

Marketing voor niet-marketeers

Inschrijven
Marketing voor niet-marketeers
Iets voor jou?
 • Je wilt beter kunnen inspelen op de wensen en behoeften van je klanten.
 • Je wilt je klant meer centraal stellen.
 • Je wilt goed onderbouwde marketingvoorstellen kunnen uitwerken voor jouw afdeling.

Jouw klanten écht begrijpen
Wat willen klanten nu écht? Dat is een enorme uitdaging voor marketeers. Als leidinggevende, specialist of adviseur heb je in jouw dagelijkse werk ook te maken met klantbehoeften en marketingvragen. Je ziet het liefst dat je klanten vaker terugkomen of nieuwe producten bij je afnemen. Dat vraagt inzicht in wie jouw klant is: wat wil hij eigenlijk en hoe gedraagt hij zich? In deze marketing opleiding leer je de marketingstrategie van je organisatie doorgronden. Deze marketing strategie vertaal je naar jouw eigen afdeling. Je leert ook je klant begrijpen, onder meer aan de hand van zijn customer journey en online gedrag. Zo kun je je klant nog beter centraal stellen. Dat doe je onder meer door je communicatie en je proces op hem aan te laten sluiten. Verder zorg je ervoor dat je team steeds het belang van de klant voorop stelt, zonder de focus van jouw organisatie te verliezen.

Meer klantgerichtheid
Je bekijkt wat de invloed is van omgevingsfactoren, zoals ketenpartners, andere aanbieders en veranderende wet- en regelgeving. Wat is hun invloed op de sterktes en zwaktes van jouw organisatie en afdeling? Aan de hand daarvan kies je een gerichte aanpak richting de klant. Bijvoorbeeld in de vorm van segmentatie, positionering, online gedrag en andere marketinginstrumenten. Daarbij trek je vaak samen op met een communicatiespecialist of marketeer. Deze opleiding geeft jou meer inzicht in marketingbegrippen, zodat je marketingvoorstellen kunt maken en beoordelen. Ook kun je de uitvoering ervan kritisch volgen. Dit zorgt ervoor dat je afdeling klantgerichter werkt en concurrentievoordeel kan behalen.

Leren van elkaar
Je leert van docenten die werken in de praktijk en vooral van jouw mede-deelnemers. Zij hebben wellicht ervaring in een andere branche, maar staan voor dezelfde uitdagingen als jij. Door in de lessen samen praktijkvoorbeelden te bespreken, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten. Deze neem je onder meer mee in jouw eigen opdracht.

Lees meer
test
Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
Lees meer
r
test
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
Lees meer
r
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau. Je hebt geen marketingfunctie, maar wilt wel meer weten over marketing, omdat je in jouw dagelijks werk te maken hebt met klantbehoeften en marketingvragen. Door meer inzicht in de marketingstrategie van jouw organisatie kun je deze effectiever vertalen naar je eigen afdeling. Zo kun je nog klantgerichter werken en een concurrentievoordeel behalen. Het maakt niet uit in welke branche je werkzaam bent.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden je bij het bereiken van jouw persoonlijke doelen. Je past verschillende methodieken direct toe op je eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor je de rode draad door de opleiding. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. Je leert hierdoor het beste uit jezelf te halen en neemt wat je leert meteen mee naar jouw eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met je mede-deelnemers, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Marketing voor niet-marketeers bestaat uit 5 bijeenkomsten die in een periode van 10 weken worden gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats van 16:00 tot 21:30 uur. Deze opleiding heeft een lage studiebelasting: reken op ongeveer 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw opdracht. Deze marketing opleiding is goed te combineren met werk en privé. In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Marketing voor niet-marketeers zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.350
  • Arrangementskosten: € 150
  • Boeken: circa € 75

  De boeken schaf je zelf aan. Voor de opleidings- en arrangementskosten ontvangt je voor aanvang van de opleiding een factuur. De opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige bedragen zijn exclusief 9% btw.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de opleiding Marketing voor niet-marketeers ontvang je van Avans⁺ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans⁺
  In deze module heb je je verdiept in marketing. Wil je jouw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskundig management. Je kunt met deze opleidingen 4 keer per jaar starten.Voor al jouw vragen en uitdagingen vindt je bij Avans⁺ een passende opleiding.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de opleiding leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Je begrijpt jouw klant en hebt inzicht in zijn (online) gedrag. Door je bekendheid met verschillende marketinginstrumenten kies je een passende benaderingswijze voor jouw klant. Je werkt hierdoor nog klantgerichter binnen je afdelingsproces en communicatie. Ook ben je voldoende toegerust om samen met een marketeer marketingvoorstellen te beoordelen en uit te voeren. Kortom, je kunt (nog) klantgerichter gaan werken.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding marketing? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  Deze marketing opleiding geeft jou meer inzicht in klantgerichtheid en marketing. Je vertaalt de marketing strategie van jouw organisatie naar jouw eigen afdeling. Daarbij leer je om je klanten nog meer centraal te stellen. Je sluit je communicatie en proces hierop aan. Door van buiten naar binnen naar je organisatie te kijken, krijg je inzicht in de customer journey, het effect van verschillende marketinginstrumenten en de klantgerichtheid van jouw afdeling. Het programma bevat de volgende hoofdthema’s:

  • Wat is marketing en wanneer / hoe past je het toe?
  • Van buiten naar binnen kijken, analyseren, handelen
  • Marketinganalyse en marktonderzoek
  • Positionering, segmentatie, doelgroepbepaling
  • Marketingmix, online marketing, marketingplan en businessmodel canvas

  Programma
   
  Brochure aanvragen Inscrijven