Skip to main content

Masterclassmodule Strategisch marketing management

Strategisch marketing management
iets voor u?
 • U wilt een goed onderbouwd strategisch marketing plan kunnen schrijven.
 • U wilt zich verdiepen in het oplossen van strategische marketingvraagstukken.
 • U heeft een afgeronde bacheloropleiding en ervaring als manager of marketingexpert.
   
In het kort
 • niveau Masterclass
 • duur 4 dagen
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 1.895,-
 • startdata
  • 09-05-2019 Breda
Bekijk alle startdata en locaties
Masterclassmodule Strategisch marketing management

Masterclassmodule Strategisch marketing management

Wilt u leren hoe u een succesvol strategisch marketing beleid ontwikkelt? De markt waarin uw organisatie werkzaam is beter te analyseren? De behoeftes van uw klanten scherp te formuleren? Dan is de Masterclassmodule Strategisch Marketing Management voor u. 

Naast het kunnen bepalen van de marketing strategie is het essentieel om deze goed te kunnen vertalen in de vorm van een strategisch marketingplan. In deze masterclassmodule wordt u begeleidt in het schrijven van uw plan zodat u aan het eind van de masterclassmodule beschikt over een strategisch marketingplan dat direct binnen uw organisatie gebruikt kan worden. Aan het einde van de module bespreekt uw uw plan met de docent en mede-deelnemers om het plan nog succesvoller te maken, en kunt u er direct mee aan de slag.

Bijdragen aan strategische doelen

In deze Masterclassmodule leert u hoe u een sterk marketingbeleid ontwikkelt. U analyseert de markt waarin uw organisatie werkzaam is en formuleert de behoeften van uw klanten. Vervolgens stelt u een merkenbeleid op voor het benaderen van de markt en stelt u de juiste marketingmix samen voor de gekozen doelgroep. Ook ontwikkelt u de vaardigheden om de uitvoering van het gekozen strategisch marketingbeleid te managen.

Marketing betekent op een nieuwe manier naar dingen kijken, om de juiste boodschap te vinden die uw klanten aanspreekt. Soms is het goed om dingen vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Daarom is de fotografie workshop ZIEN onderdeel van deze masterclassmodule. Samen met een professionele fotograaf gaan we een middag op pad om te leren kijken met nieuwe ogen. Een camera is hiervoor niet nodig, uw smartphone is voldoende.

 

lees meer
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent marketingmanager, marketingexpert of werkzaam in een vergelijkbare functie op tactisch/strategisch niveau en 2 tot 4 jaar werkzaam binnen deze functie. U heeft als vooropleiding een bacheloropleiding marketingmanagement, commerciële economie of vergelijkbaar afgrond.

  Werkvorm

  Werkvorm

  U volgt tweewekelijks bijeenkomsten van 14:00-21:00 uur. Uw mededeelnemers zijn professionals uit hetzelfde vakgebied die dezelfde instelling en ambitie hebben als u. Door kennisdeling en kenniscreatie met hen geeft u uw ontwikkeling verder vorm. 

  U bestudeert zelfstandig de leerstof, formuleert leervragen en bereidt u actief voor op de bijeenkomsten waarin u uw inzichten deelt met de docent en de andere deelnemers. U past het geleerde toe in casuïstiek die u inbrengt vanuit uw eigen praktijk.
   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De masterclassmodule Strategisch marketing management duurt 2 maanden. Er zijn 3 tweewekelijkse bijeenkomsten in de middag- en avonduren en één dag waarop de strategische marketingplannen besproken worden gevolgd door een fotografie workshop om u verder te inspireren. De gemiddelde studiebelasting is 15 uur per week, naast de bijeenkomsten. U besteedt deze uren aan zelfstudie en opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit zijn de kosten van de masterclassmodule Strategisch marketing management:

  • Opleidingskosten: €1.895,- (vrij van btw)
  • Arrangementskosten: €100,-

  U ontvangt voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Resultaat

  Resultaat

  Na het succesvol afronden van de masterclassmodule Strategisch marketing management ontvangt u een certificaat van Avans⁺. Deze Masterclassmodule maakt deel uit van onze NVAO-geaccrediteerde opleiding Master of Marketing. Kiest u ervoor om verder te studeren en deze master te gaan volgen dan krijgt u vrijstelling voor deze module. Zo bent u met deze masterclassmodule een stapje dichter bij uw Mastertitel. 

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01. 

  Programma
  Programma Strategisch marketing management

  In deze masterclassmodule ontwikkelt u kennis en inzichten die u in staat stellen binnen het management team of de directie van uw onderneming het commercieel strategisch beleid te doorgronden, er sturing aan te geven dan wel er onderbouwd feedback op te geven. Na afloop bent u in staat een verbinding te leggen tussen de strategische marketing beleidsaspecten en de niet commerciële aspecten zoals de organisatiecultuur en – structuur, het HRM beleid, het technologisch beleid en het financiële beleid. 

  Programma Strategisch marketing management
  Brochure aanvragen Inscrijven