Skip to main content

Master of ICT and Business Innovation (MBI)

Master of ICT and Business Innovation (MBI)
iets voor u?
 • U heeft een afgeronde bacheloropleiding en minimaal 5 jaar werkervaring.
 • U wilt kennis ontwikkelen over de impact van strategische ICT en informatie op uw organisatie.
 • U wilt complexe strategische organisatieveranderingen via ICT doorvoeren.
In het kort
 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten € 19.000,-
 • startdata
  • 16-05-2017 Amsterdam
  • 16-05-2017 Apeldoorn
  • 16-05-2017 Breda
  • 16-05-2017 Eindhoven
  • 16-05-2017 Houten
Bekijk alle startdata en locaties
Master of ICT and Business Innovation (MBI) avansplus breda

Master of ICT and Business Innovation (MBI)

ICT is decennialang de motor voor verandering geweest in de inrichting van organisaties en in de manier waarop die organisaties met elkaar communiceren en zakendoen. Na alle hypes wordt ICT weer wat het oorspronkelijk was: een belangrijke discipline binnen het bedrijf, maar wel één die zich dienstbaar maakt aan de realisatie van de strategische doelen.

MBI opleiding

Er ontstaat een nieuw speelveld: de rol van ICT bij interne en externe informatievoorziening. De informatie-infrastructuur en -behoefte van organisaties verandert de komende jaren sterk. Dat gaat gepaard met investeringen en grote projecten. Om een speler te zijn in dergelijke projecten, heeft u niet alleen actuele kennis nodig van ICT en informatievoorziening; u moet deze kennis ook weten te verbinden met andere bedrijfsonderdelen als marketing, logistiek, HR, communicatie en financiën. Op basis daarvan kunt u ICT-keuzes maken die een meerwaarde hebben voor uw organisatie. Dat alles leert u in de Master of ICT & Business Innovation.

Deze MBI bestaat uit 4 masterclasses, die u ook als zelfstandige opleidingen kunt volgen.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent informatiemanager (in wording) en heeft behoefte om gedegen overall kennis te ontwikkelen over de impact van ICT en informatie op de verschillende bedrijfsonderdelen en op de organisatie als geheel. U wilt uw kennis en vaardigheden vergroten en u ambieert een managementfunctie waarin u uw ICT-expertise kunt toepassen en kunt verbinden met andere disciplines.

  Voorwaarden voor deelname aan de MBI master

  U kunt deelnemen aan de Master of ICT & Business Innovation als u:

  • minimaal een afgeronde bacheloropleiding heeft in de ICT (zoals hbo-i of hbo-bi) of een afgeronde opleiding die qua niveau en inhoud aantoonbaar vergelijkbaar is.
  • minimaal 5 jaar werkervaring heeft op tactisch niveau binnen uw organisatie en daarin ervaring heeft opgedaan met ICT-projecten, waarbinnen u zowel inhoudelijke werkzaamheden als managementtaken heeft uitgevoerd.
  • door uw werkgever in staat wordt gesteld om opdrachten op strategisch niveau te verrichten.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze MBI opleiding biedt u in 4 masterclasses een zorgvuldig uitgebalanceerde combinatie van theorie en praktijk. U volgt tweewekelijks colleges die verzorgd worden door docenten die deskundig zijn binnen hun vakgebied en werkzaam in strategische (ICT) functies. U bestudeert naast deze bijeenkomsten literatuur (zelfstudie) en werkt aan business projecten en opdrachten. Tevens zal er sprake zijn van werkplekleren, individuele begeleiding/coaching en reflectie.

  Les van autoriteiten op hun vakgebied

  De docenten en coaches zijn autoriteiten op hun vakgebied en didactisch zeer bekwaam. Daardoor weten ze een adequate vertaalslag te maken van theoretische inzichten naar uw praktijk en professioneel functioneren. U leert van en met professionals uit hetzelfde vakgebied die dezelfde instelling en ambitie hebben als u. Hierdoor ontstaat een optimaal leerklimaat en leert u over de grenzen van uw eigen bedrijf of organisatie heen te kijken.

  Opbouw van masterclasses

  Iedere masterclass heeft een duidelijke opbouw in complexiteit en niveau, en wordt ondersteund door relevante literatuur (Nederlandstalig, deels Engelstalig). Iedere module binnen de masterclass wordt afgesloten met een individuele opdracht of een businessproject. Al uw kennis en vaardigheden komen samen in de laatste fase: de thesisfase. Daarin krijgt u een onderzoeksopdracht die bestaat uit een praktijkgericht onderzoek op strategisch niveau. Daarin bundelt u de verschillende onderdelen uit uw MBI opleiding tot een praktisch bruikbaar advies voor uw opdrachtgever.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De MBI opleiding duurt 2,5 jaar, inclusief de thesisfase. De gemiddelde studiebelasting is 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, businessprojecten en opdrachten. U heeft per masterclass 15 tweewekelijkse colleges in de middag- en avonduren. De vakanties zijn vrij gepland voor alle regio’s.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit zijn de kosten van de Master of ICT & Business Innovation (MBI):

  • Opleidingskosten: € 19.000,- (vrij van btw)
  • Leermiddelen: circa € 1.200,- (exclusief 6% btw)
  • Arrangementskosten: € 1.500,- (exclusief 6% btw)

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van € 6.550,- of in 26 maandelijkse termijnen van € 770,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Deze MBI opleiding bestaat uit 4 masterclasses, die u ook als zelfstandige opleidingen kunt volgen. De prijs per masterclass bedraagt € 5.375,- voor de eerste 3 masterclasses en € 5.150,- voor masterclass 4 (de thesisfase). Voor de leermiddelen betaalt u € 400,- per masterclass, de arrangementskosten bedragen € 500,- per masterclass.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u deze MBI master succesvol afrondt, ontvangt u van Avans+ het getuigschrift Master of ICT and Business Innovation. Deze professionele master is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), CROHO: 70119.

  Resultaat

  Resultaat

  Als u de MBI opleiding heeft afgerond, kunt u de strategische implicaties van ICT en informatievoorziening voor uw organisatie in kaart brengen en deze vertalen. Niet alleen naar de inrichting van de organisatie, maar ook naar de positionering daarvan in de omgeving. U heeft de vaardigheden om de toegevoegde waarde van ICT-systemen in de praktijk zichtbaar te maken en voor uw organisatie te laten werken. U doet gerichte verbetervoorstellen en heeft de bagage om complexe organisatieveranderingen via ICT door te voeren. U bent een volwaardige gesprekspartner voor het management of maakt deel uit van het management.

  Na het afronden van deze MBI master mag u zich Master of ICT & Business Innovation noemen.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01. 

  Programma
  Masterclass Management of informatics

  De masterclass is onderdeel van een strategische benadering van businessinnovatie; het raakvlak tussen organisatiepositionering, bedrijfsprocessen en ICT-IV.

  • IT Alignment en IT Global Sourcing
  • IT Architecture, security and infra en Enterprise governance
  • Persoonlijk leiderschap - Methoden en technieken van onderzoek
  • Businessproject

  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
  Masterclass Management of information and change

  Deze masterclass gaat nader in op de rol van ICT-IV met betrekking tot de projectorganisatie, de (on)geplande veranderingen en de strategische keuzes die daarbij aan bod komen.

  • Managementproces en managementaccounting
  • Verandermanagement en information management
  • Persoonlijk leiderschap - Methoden en technieken van onderzoek
  • Businessproject

  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
  Masterclass Management of business innovation

  Deze masterclass gaat over de vraag hoe ICT als strategisch instrument ingezet kan worden bij innovatie en het leveren van een bijdrage aan de gestelde organisatiedoelstellingen.

  • Strategisch management – Strategische marketing & innovation proces
  • Technologiemanagement & innovation – E-services
  • Persoonlijk leiderschap - Methoden en technieken van onderzoek
  • Businessproject

  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
  Masterclass Thesis

  De laatste masterclass is geheel gewijd aan het maken van een thesis. In de thesis komen alle verworvenheden uit de eerste 3 masterclasses samen.

   

  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
  Schrijf u in voor de volledige opleiding

  Heeft u uw keuze kunnen maken? Schrijf u dan hier in voor de volledige opleiding.

  Inschrijven
  Inschrijven per onderdeel?
  • Om goed de business te begrijpen krijg je in de masterclasses uitgebreid inzicht in de uitdagingen die spelen in de fundamenten van een organisatie.

   testimonial-bkm-pascaltimmermans
   Pascal Timmermans
   Deelnemer Avans+
  • De opleiding behandelt op een systematische manier de belangrijkste strategische gebieden in een organisatie zoals financiën, marketing, HRM en de inrichting van (innovatie)processen.

   testimonial-bkm-ennomeijer
   Enno Meijer
   Deelnemer Avans+
  • De opleiding en de daarbij uitgevoerde opdrachten brengt nieuwe ideeën met zich mee die vervolgens een eigen leven gaan leiden bij de mensen met wie ik deze ideeën heb gedeeld of heb aangewakkerd.

   testimonial-bkm-joostwijnings
   Joost Wijnings
   Senior Consulant
  Bekijk alle referenties
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan