Skip to main content

Master of ICT and Business Innovation (MBI)

Master of ICT and Business Innovation (MBI)
iets voor u?
 • U heeft de ambitie om een masterdiploma te behalen.
 • U heeft minimaal 5 jaar werkervaring, waarvan tenminste 3 jaar op het snijvlak van business en ICT.
 • U wilt leren hoe u ICT-ontwikkelingen kunt inzetten om veranderingen en innovaties door te voeren die organisatiedoelstellingen helpen realiseren.
In het kort
 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten € 21.000,-
 • startdata
  • 20-03-2018 Houten
  • 20-03-2018 Breda
  • 20-03-2018 Apeldoorn
  • 20-03-2018 Amsterdam
  • 20-03-2018 Eindhoven
Bekijk alle startdata en locaties
Master of ICT and Business Innovation (MBI) avansplus breda

Master of ICT and Business Innovation (MBI)

U weet het als geen ander: het vakgebied ICT is bezig met een flinke verandering. Van een ondersteunende positie groeit het naar een strategische positie die het succes of falen van een organisatie bepaalt. ICT en business zijn inmiddels sterk met elkaar verweven. Iets wat de komende jaren alleen maar gaat toenemen.

Dat is niet alles. ICT richt zich, vanuit die sterke verwevenheid met business, steeds meer op innovatie, samenwerking en toepassing van de nieuwste technologieën. Dat geeft bedrijven ongekende mogelijkheden om nieuwe businessmodellen tot stand te brengen. Tegelijkertijd betekent dit een grotere mate van complexiteit van het werkveld van een professional die op het snijvlak ICT en business werkzaam is. En dat merkt u. Er worden andere en hogere eisen gesteld aan uw verantwoordelijkheden en competenties.

De laatste ontwikkelingen in de MBI opleiding

Ontwikkelingen als connected intelligence, digitalisering, big data en cognitive analytics, anyting-as-a-service, internet of things en security vergen bijvoorbeeld een nieuwe benadering van ontwerp, oplossingen en innovatie. Hier krijgt u mee te maken en u voelt aan alles: ‘hier moet ik iets mee’. De Master of ICT and Business Innovation (MBI) leert u dat allemaal. Bent u er klaar voor?

MBI opleiding opgebouwd uit 3 masterclasses

De MBI bestaat uit 3 masterclasses, die u ook als zelfstandige opleidingen kunt volgen. De masterclasses worden gevolgd door een afsluitende afstudeerfase.

lees meer
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Het snijvlak van business en ICT is uw domein. Daarnaast heeft u ambitie. De ambitie om ICT(-op oplossingen) in te zetten en daarmee een bijdrage te leveren aan het realiseren van organisatiedoelstellingen. Zowel op strategisch als op innovatief gebied. U wilt ook graag leren om vanuit ICT-ontwikkelingen transformaties en innovaties vorm te geven en zo nieuwe businessmodellen te genereren en door te voeren.

  U bent werkzaam bij een (middel)grote organisatie in het bedrijfsleven, bij de overheid of bij een netwerkorganisatie waarin u werkzaam bent in een complexe omgeving van wisselende stakeholders, verschuivende ambities en snel veranderende omgevingsfactoren.

  Voorwaarden voor deelname aan de MBI master

  U kunt deelnemen aan de Master of ICT & Business Innovation als u:

  • minimaal een afgeronde bacheloropleiding heeft in een bedrijfskundige en/of ICT-richting.
  • minimaal 5 jaar werkervaring heeft op tactisch niveau binnen uw organisatie, waarvan tenminste 3 jaar op het snijvlak van business en ICT.
  • aantoonbare mogelijkheden heeft de organisatie waar u werkt – op tactisch en strategisch niveau én op het snijvlak van business en ICT - te gebruiken in het kader van werkplekleren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De MBI opleiding bestaat uit 3 masterclasses. Zoals in alle opleidingen van Avans⁺ draait ook de MBI vooral om uw eigen praktijk. Uw werkplek is het onderwerp van uw opdrachten, businessprojecten en beroepsproducten. Op deze manier zet u uw opleiding direct in voor uw organisatie.

  MBI opleiding met zorgvuldige balans tussen praktijk en theorie

  U volgt tweewekelijks bijeenkomsten die worden verzorgd door docenten die deskundig zijn binnen hun vakgebied en werkzaam zijn in strategische (business en ICT) functies. Zij weten vanuit hun ervaring een perfecte vertaalslag te maken van theoretische inzichten naar uw praktijk en professioneel functioneren. Tevens bestudeert u zelfstandig literatuur (Nederlandstalig, deels Engelstalig), naast de bijeenkomsten.

  Uw mededeelnemers zijn professionals uit hetzelfde vakgebied die dezelfde instelling en ambitie hebben als u. Door kennisdeling en kenniscreatie met hen geeft u uw ontwikkeling verder vorm. Daarnaast biedt Avans⁺ u natuurlijk ook individuele begeleiding/coaching en reflectie.

  Opbouw van masterclasses in MBI opleiding

  De inhoud van iedere masterclass wordt steeds complexer. Iedere module binnen de masterclass wordt afgesloten met een individuele opdracht of een businessproject die u met mededeelnemers maakt.

  Al uw kennis en vaardigheden komen samen in de laatste masterclass van de MBI opleiding: de afstudeerfase. In deze fase voert u een praktijkgericht onderzoek uit op strategisch niveau. Op basis van dit onderzoek schrijft u tevens een implementatieplan. U sluit de masterclass af met een presentatie en een verdediging. In deze laatste fase bundelt u de verschillende onderdelen uit uw MBI opleiding tot een praktisch bruikbaar advies voor het MBI werkveld waar u ook uw eigen praktijkprobleem mee op kunt lossen.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De MBI opleiding duurt 2,5 jaar, inclusief de afstudeerfase. De eerste 3 masterclasses hebben een doorlooptijd van gemiddeld 8 maanden. Voor de afstudeerfase is 6 maanden gepland. De gemiddelde studiebelasting is 15 uur per week, naast de bijeenkomsten. U besteedt deze uren aan zelfstudie, businessprojecten en opdrachten. U heeft per masterclass 15 tweewekelijkse bijeenkomsten in de middag- en avonduren. De vakanties zijn vrij gepland voor alle regio’s.

  MBI master via masterclasses

  Door de modulaire opbouw kunt u in uw eigen tempo studeren. Tevens kunt u na iedere masterclass besluiten om verder te studeren om uw masterdiploma te behalen.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit zijn de kosten van de Master of ICT & Business Innovation (MBI):

  • Opleidingskosten: € 21.000,- (vrij van btw)
  • Boeken: circa € 1.500,- (exclusief 6% btw). Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1.500,- (exclusief 6% btw)

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van € 7.250,- of in 26 maandelijkse termijnen van € 850,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  MBI opleiding volgen via losse masterclasses

  Deze MBI opleiding bestaat uit 3 masterclasses, die u ook als zelfstandige opleidingen kunt volgen. De prijs per masterclass bedraagt € 6.360,- voor de eerste 3 masterclasses en € 4.000,- voor masterclass 4. Voor de leermiddelen betaalt u € 500,- per masterclass, de arrangementskosten bedragen € 575,- per masterclass. Voor masterclass 4 betaalt u geen kosten voor arrangement en leermiddelen.

  Belastingvoordeel voor MBI master

  De MBI is vrijgesteld van btw. Organisaties kunnen de kosten van een opleiding integraal als zakelijke kosten opvoeren. Voor particulieren is een deel van de opleidingskosten aftrekbaar van de belasting. Kijk op de website van de Belastingdienst voor de mogelijkheden en voorwaarden.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u deze MBI master succesvol afrondt, ontvangt u van Avans⁺ het getuigschrift. Deze professionele master is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), CROHO: 70119.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de opleiding streeft u enerzijds naar het voortdurend verbeteren en innoveren van uw organisatie. Daarbij kiest u gericht voor oplossingen die waarde toevoegen aan of bijdragen aan de doelstellingen van uw organisatie. Anderzijds vertaalt u organisatiedoelstellingen naar passende ICT-oplossingen, die u effectief managet, waardoor risico’s zoveel mogelijk worden vermeden.

  Ook bent u een adviseur op tactisch en strategisch niveau. Een adviseur die overtuigt en verbindt. Een professional die gedegen analyses uitvoert, voordat er een keuze wordt gemaakt. U bezit een kritisch reflectieve, onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding richting uzelf, uw team of afdeling én de gehele organisatie.

  Na afronding van een afzonderlijke masterclass ontvangt u een certificaat.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding of een van onze andere bedrijfskundige masters? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01. 

  Programma
  Intro

  De MBI leert professionals ICT in te zetten voor het realiseren van strategische en innovatieve organisatiedoelstellingen én om vanuit ICT (-ontwikkelingen) innovaties te initiëren die leiden tot nieuwe businessmodellen.

  Doorlopende leerlijnen

  De opleiding wordt ondersteund door twee doorlopende leerlijnen, namelijk 'Methoden en Technieken van Onderzoek' en 'Persoonlijk Leiderschap'.

  U maakt kennis met diverse methoden en technieken van onderzoek gedurende de verschillende masterclasses. Zo bent u na de opleiding in staat een praktijkgericht onderzoek uit te voeren. U kunt een weloverwogen keuze maken welk onderzoek (actiegericht, ontwerp etc.) u helpt bij uw vraagstellingen in de praktijk.

  Uw persoonlijke ontwikkeling in de competenties van een MBI-er staat centraal in de leerlijn Persoonlijk Leiderschap. De vaardigheden die ontwerpen, alignment, managen en innoveren vragen worden gekoppeld aan uw persoonlijke ontwikkeling. Gedurende de opleiding wordt hier in elke masterclass veel tijd aan besteed om zo uw performance meetbaar te verbeteren.

  programma mbi avansplus
  Masterclass ICT Business (Alignment)

  Thema's die worden behandeld zijn:

  • Trends & developments I
  • Strategy Development 
  • Business ICT Alignment and Skills 
  • Governance and Compliance 
  • Methoden en Technieken van Onderzoek
  • Persoonlijk leiderschap

  Bekijk dit onderdeel
  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
  Masterclass Strategic operations management

  Deze thema's worden behandeld:

  • Strategic ICT Operations Management
  • Enterprise Engineering I
  • Business Value and ICT Investment
  • Projectmanagement and Change
  • Methoden en Technieken van Onderzoek
  • Persoonlijk leiderschap

  Bekijik dit onderdeel
  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
  Masterclass Innovation

  Deze thema's worden behandeld:

  • Trends and Developments II
  • Innovation and Creative Skills
  • Enterprise Engineering II
  • Methoden en Technieken van Onderzoek
  • Persoonlijk leiderschap

  Bekijk dit onderdeel
  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
  Masterclass Afstudeerproject MBI

  De laatste masterclass is geheel gewijd aan het maken van een afstudeerproject. In dit project komen alle verworvenheden uit de eerste 3 masterclasses samen.

   

  Bekijk dit onderdeel
  Masterclass Master of ICT and Business Innovation (MBI)
  • Om goed de business te begrijpen krijg je in de masterclasses uitgebreid inzicht in de uitdagingen die spelen in de fundamenten van een organisatie.

   testimonial-bkm-pascaltimmermans
   Pascal Timmermans
   Deelnemer Avans+
  • De opleiding behandelt op een systematische manier de belangrijkste strategische gebieden in een organisatie zoals financiën, marketing, HRM en de inrichting van (innovatie)processen.

   testimonial-bkm-ennomeijer
   Enno Meijer
   Deelnemer Avans+
  • De opleiding en de daarbij uitgevoerde opdrachten brengt nieuwe ideeën met zich mee die vervolgens een eigen leven gaan leiden bij de mensen met wie ik deze ideeën heb gedeeld of heb aangewakkerd.

   testimonial-bkm-joostwijnings
   Joost Wijnings
   Senior Consulant
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven