Skip to main content

MBA - Executive master of business administration

Executive Master of Business Administration (MBA)
iets voor u?
 • U wilt direct uw persoonlijke leiderschaps- en ondernemerschapsvaardigheden verbeteren
 • U wilt door kennisdeling en co-creatie (met mede-deelnemers) u en uw organisatie ontwikkelen en verbeteren
In het kort
 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 10-15 uur per week
 • studiekosten 24.000,-
 • startdata
  • 21-03-2019 Eindhoven
  • 21-03-2019 Apeldoorn
  • 21-03-2019 Houten
  • 21-03-2019 Breda
  • 10-10-2019 Amsterdam
Bekijk alle startdata en locaties
Executive Master of Business Administration (MBA) avansplus breda

MBA opleiding - Master of business administration

U bent klaar voor de volgende stap in uw carrière. U bent toe aan meer verantwoordelijkheid en meer verantwoording. Er wordt een steeds groter beroep gedaan op uw wendbaarheid, leiderschapsvaardigheden en analytisch vermogen. U moet kunnen sturen op data, innovatie realiseren en uw team inspireren.

Innoveren en ontwikkelen in onze MBA opleiding

In onze MBA opleiding stimuleren we ondernemend gedrag. U leert in onze executive MBA direct kansen te creëren en te benutten, grenzen te verleggen, te innoveren en uzelf te ontwikkelen. De focus ligt op uw persoonlijke leiderschapsontwikkeling en bijbehorend gedrag in situaties die daar om vragen. U leert keuzes te maken, mensen en organisatie te bewegen en te beïnvloeden door de juiste stijl op het juiste moment in te zetten. Dit maakt het toepassen van de theorie in de praktijk veel eenvoudiger en bovenal duurzamer. Uiteindelijk moet u het in praktijk namelijk zelf doen. Avans+ zorgt ervoor dat u dat lukt, en dat u uzelf overtreft!

Uw eigen organisatie als uitgangspunt gedurende de master in business administration

Uw praktijkomgeving en die van uw mededeelnemers speelt daarbij een belangrijke rol. Gedurende de MBA gaat u aan de slag met opdrachten en businesscases uit uw eigen organisatie(s).  Daarmee is uw kennis uit de MBA direct inzetbaar en zo merken u en uw omgeving meteen resultaat. U bent klaar om op organisatie niveau invloed uit te oefenen en de eindverantwoordelijkheid voor uw organisatie te dragen. De eerste stap heeft u dan al gezet door middel van deze MBA opleiding.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent een ondernemende professional met een afgeronde bachelor- of masteropleiding. U heeft tenminste 5 jaar werkervaring waarin u verantwoordelijk bent voor een afdeling- of bedrijfsonderdeel bijvoorbeeld als business manager, (afdelings)manager, ondernemer, projectmanager, of productiemanager.

  U heeft de ambitie om uw invloed en verantwoordelijkheid te vergroten. U bent op zoek naar een theoretische onderbouwing en de meest actuele, innovatieve ontwikkelingen en informatie op management en organisatie gebied. U hebt in de praktijk een schat aan ervaring opgedaan en u wilt nu een bijdrage leveren aan uw vakgebied.

  Persoonlijk adviesgesprek

  Vóór de start van de Master of Business Administration stuurt u ons uw cv en een kopie van uw hoogst behaalde diploma toe. In een persoonlijk adviesgesprek stemmen we dan de wederzijdse verwachtingen van de executive MBA duidelijk af. Heeft u nog geen afgeronde hbo- of bacheloropleiding? Neem dan contact op met de opleidingsmanager om de mogelijkheden voor het volgen van de master in business administration te bespreken.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Executive Master of Business Administration biedt u in 4 masterclasses een zorgvuldig uitgebalanceerde combinatie van theoretische achtergronden en de praktische toepassing daarvan. U volgt iedere 2 weken bijeenkomsten die verzorgd worden door docenten die deskundig zijn binnen hun vakgebied en zelf werkzaam zijn als executive of senior manager in de praktijk.

  Casuïstiek vanuit uw eigen praktijk

  U bestudeert gedurende de MBA opleiding zelfstandig de leerstof, formuleert leervragen en bereidt u actief voor op de bijeenkomsten waarin u uw inzichten deelt met de docent en de andere deelnemers. Uw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar. U kunt op niveau sparren met mededeelnemers over kansen voor uw organisatie en vakgebied. Uw mededeelnemers zijn professionals uit hetzelfde vakgebied die dezelfde instelling en ambitie hebben als u.

  Businessproject als praktijkonderzoek binnen de MBA opleiding

  In de eerste 3 masterclasses van de MBA opleiding werkt u (in groepsverband) aan een businessproject. Dit kan een project uit uw praktijk zijn, maar ook uit de praktijk van een mededeelnemer. Hierin kunt u zelf sturen en keuzes maken. Samen met de andere projectleden voert u een businessproject als praktijkonderzoek uit en komt u tot een advies, dat u aan het einde van de masterclass presenteert aan de andere deelnemers en de opdrachtgever uit de praktijk.

  U wisselt gedurende de master in business administration kennis en ervaring uit met de andere deelnemers en krijgt daarnaast begeleiding van een professionele coach, individueel én op groepsniveau. Zo ontwikkelt u een brede bedrijfskundige blik, maar leert u wel de theoretische basis te vertalen naar de praktijk door het direct toe te passen. Dit is wezenlijk anders dan een meer theoretische MBA opleiding.

  Individuele coaching van vaardigheden

  Daarnaast biedt Avans⁺ u natuurlijk ook individuele begeleiding/coaching en reflectie. U wordt tijdens de MBA begeleid door experts uit het werkveld bij uw businessproject. In de leerlijn Persoonlijk Leiderschap wordt u gecoacht bij het toepassen van nieuwe en effectieve (management)vaardigheden. Action learning staat gedurende uw hele ontwikkeltraject centraal. Verbinding met uw praktijk en die van uw mededeelnemers is ons uitgangspunt bij het behalen van uw MBA diploma.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Master of Business Administration (MBA) duurt 2,5 jaar, inclusief de thesisfase. De gemiddelde studiebelasting is 10-15 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, projecten en opdrachten. U heeft per masterclass 15 tweewekelijkse colleges in de middag- en avonduren.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Executive Master of Business Administration MBA zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 24.000,-.
  • Boeken: circa € 1.500,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1.725,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van € 8.250,- of in 26 maandelijkse termijnen van € 970,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze executive MBA opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de opleiding Master of Business Administration ontvangt u een erkend getuigschrift en mag u de titel MBA voeren. De Master of Business Administration van Avans+ is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO); CROHO: 70124.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de MBA opleiding en het behalen van uw MBA diploma streeft u enerzijds naar het voortdurend verbeteren en innoveren van uw organisatie. Daarbij kiest u gericht voor kansen en oplossingen die waarde toevoegen aan of bijdragen aan de strategische doelstellingen van uw organisatie. Anderzijds vertaalt u organisatiedoelstellingen naar een passend organisatieontwerp, die u effectief leidt, waardoor risico’s zoveel mogelijk worden vermeden en uw organisatie optimaal flexibel is.

  Na afronding van de MBA bent u een senior manager op strategisch niveau. Een manager die transities en (digitale) transformaties kan realiseren, een ondernemer die kansen creëert en deze omzet in waarde en een optimale bijdrage voor de organisatie. Een senior executive die door middel van co-creatie en ontwikkeling een innovatieve organisatie kan realiseren.

  U bezit een kritisch reflectieve, onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding richting uzelf, uw team of afdeling én de gehele organisatie.

  Na het afronden van deze master opleiding en het behalen van uw MBA diploma mag u zich MBA noemen. Na afronding van een afzonderlijke masterclass ontvangt u een certificaat.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding of een van onze andere bedrijfskundige master opleidingen? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  Masterclass I: Bedrijfskundig management

  Deze masterclass geeft u inzicht in de samenhang tussen strategie en alle relevante bedrijfskundige aspecten. Thema's die onder andere worden behandeld zijn:

  • Organisatiekunde en Financieel management
  • Operations management en marketing
  • Persoonlijk Leiderschap - Methoden en Technieken van Onderzoek
  • Business project

  Bekijk dit onderdeel
  Masterclass Nederlandstalige Executive Master of Business Administration (MBA)
  Masterclass II: Change; transitions and transformations

  Deze masterclass behandelt de rol van managers die betrokken zijn bij organisatieveranderingen in de breedste zin van het woord. Thema's die worden behandeld zijn:

  • Ondernemingsstrategie en verandermanagement
  • Management accounting en projectmanagement
  • Persoonlijk Leiderschap - Methoden en Technieken van Onderzoek
  • Business project

  Materclass Nederlandstalige Executive Master of Business Administration (MBA)
  Masterclass III: Innovation

  In deze masterclass nemen we de relatie tussen strategie en ondernemerschap onder de loep. Thema's die worden behandeld zijn:

  • Strategisch management en Strategie en innovatie
  • Entrepreneurial managementproces en management game
  • Persoonlijk Leiderschap - Methoden en Technieken van Onderzoek
  • Business project

  Masterclass Nederlandstalige Executive Master of Business Administration (MBA)
  Masterclass Thesis MBA

  De laatste masterclass is geheel gewijd aan het maken van een thesis. In de thesis komen alle verworvenheden uit de eerste 3 masterclasses samen.

  Materclass Nederlandstalige Executive Master of Business Administration (MBA)
  • Ik heb echt weer genoten van het studeren. De periode is erg intensief geweest, maar zeker de moeite waard!

   testimonial-bkm-martinbeuker
   Martin Beuker
   Eerstelijns manager
  • Het volgen van deze opleiding heeft mij de juiste sturingsinstrumenten opgeleverd. Een bijkomend voordeel is dat ik tijdens de MBA een breed netwerk heb opgebouwd; dat is van zeer grote waarde.

   testimonial-bkm-stephanecepero
   Stèphane Cépèro
   Lid van college van bestuur
  • Het is leuk om te zien hoe de managers in een korte tijd leren om bepaalde problematiek door een andere bril te bekijken en te benaderen.

   testimonial-bkm-anitabrink
   Anita Brink
   Deelnemer Avans+
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven