Skip to main content

Professional Scrum Master

professional scrum master avansplus breda
iets voor u?
 • U wilt aan de slag als Scrum Master.
 • U wilt Scrum toe kunnen passen binnen een organisatie.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 2 dagen
 • studiebelasting n.v.t.
 • studiekosten € 975,-
 • startdata
  • 07-05-2018 Breda
Bekijk alle startdata en locaties
scrum master avansplus breda

Professional Scrum Master

Scrum is een projectmanagementmethode uit het Agile-raamwerk. Scrum hanteert een stap-voor-stapaanpak en stelt waardeverhoging, teamverantwoordelijkheid en klantbetrokkenheid centraal. Scrum wordt voornamelijk gebruikt in de IT, maar komt steeds vaker ook in andere branches voor.

Snel resultaat met scrum

Met Scrum kunt u met een klein multidisciplinair team doelgericht en efficiënt werken. Een project wordt hierdoor in kleinere deelopdrachten opgesplitst waardoor met zeer korte stapjes (Sprints) een aantal deelresultaten kan worden opgeleverd. Ieder deelresultaat wordt gedeeld met het team en de klant, waardoor het deelresultaat direct wordt getoetst. Scrum draagt dus bij om in een kort tijdsbestek zeer snel resultaten op te leveren.

Waarom de opleiding Professional Scrum Master van Avans+ ?

Met de opleiding Professional Scrum Master bent u direct in staat om Scrum binnen uw organisatie toe te passen of om Scrum-kennis en -aanpak op te frissen en/of efficiënter te maken.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U werkt minimaal op hbo-niveau en bent bijvoorbeeld werkzaam binnen de volgende sectoren; gemeentes, zorginstellingen, bankwezen, marketing & communicatie of industrie. U heeft al enkele jaren ervaring in een functie als bijvoorbeeld projectmanager of manager (financieel-, sales-, marketing-, verandermanager).

  Werkvorm

  Werkvorm

  U krijgt de theorie via een digitaal leerplatform, genaamd Curatr, aangereikt. Door middel van tekst, video en oefeningen wordt u wegwijs gemaakt in de Scrum-methodiek. Dit doet u niet alleen, maar met deelnemers waarmee u later de praktijkdag volgt. U kunt met elkaar kennismaken, discussies met elkaar voeren, ervaringen uitwisselen en oefeningen maken (social learning).

  Scrum leren op eigen tempo

  Curatr biedt u de gelegenheid om de Scrum-theorie op eigen tempo te leren, maar wel binnen een vastgestelde periode. Op afgesproken tijden is er een docent beschikbaar die uw vragen kan beantwoorden. Oefeningen die u eerder heeft gemaakt, neemt u mee naar de praktijkdag. U volgt 1 praktijkdag onder leiding van een ervaren docent. Deze dag bestaat uit het houden van gezamenlijke Scrum-sessies, waarbij u de geleerde theorie in praktijkscenario’s gaat toepassen.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Tijdens de opleiding Professional Scrum Master leert u binnen 2 weken de theorie. Hierna volgt u 1 klassikale praktijkdag. Er is hiernaast geen zelfstudie vereist.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit zijn de kosten van de opleiding Professional Scrum Master

  • Opleidingskosten: € 975,-
  • Arrangementskosten: € 45,-

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Diploma

  Diploma

  Na de Professional Scrum Master opleiding ontvangt u een bewijs van deelname. U kunt op eigen gelegenheid deelnemen aan een examen op www.scrum.org waarbij u, mits u dit behaalt, het PSM I-certificaat ontvangt.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het doorlopen van de opleiding Professional Scrum Master bent u in staat om de Scrum-methodiek te begrijpen en toe te passen. U bent in staat om als Scrum Master, Scrum-gebeurtenissen te organiseren, zoals: de Sprint, Sprintplanning, dagelijkse Scrum, Sprint Review en Retrospective. Daarnaast bent u in staat om de Scrum-artifacten, zoals Product Backlog en Sprint Backlog te analyseren op onvolledige transparantie.

  Wanneer u deze opleiding heeft afgerond, ontvangt u een bewijs van deelname van Avans+. Tevens bent u voldoende voorbereid voor het PSM I examen van Scrum.org. Dit kunt u afleggen op eigen gelegenheid. 

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Rijskamp van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01. 

  Programma
  Theorie

  De opleiding start met het bestuderen en leren van de theorie. Hiertoe wordt u in staat gesteld om de theorie middels een digitaal platform tot u te nemen. Het digitaal platform biedt tevens de mogelijkheid om tot digitale interactie tussen deelnemers te komen. Zo kunt u samen met deelnemers discussies voeren, ervaringen uitwisselen, opdrachten maken en oefenvragen maken. De gemaakte opdrachten dienen als input voor de praktijkdag.

  Er is op vastgestelde tijden een docent beschikbaar die u kan helpen met het beantwoorden van vragen. De (digitale) theorie moet doorlopen worden om mee te mogen doen aan de praktijkdag.

  programma theorie professional scrum master breda
  Praktijk

  Na het doorlopen van de theorie, volgt u een praktijkdag waar u met elkaar in groepsverband een Sprint onder begeleiding van een docent houdt.

  programma praktijk professional scrum master breda
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan