Skip to main content

Projectmatig werken

projectmatig werken
iets voor u?
 • U bent werkzaam als projectmedewerker en u wilt beter worden in de uitvoering van uw taken.
 • U wilt inzicht krijgen in de methodiek van projectmatig werken.
 • Uw doel is om met behulp van de methodiek van projectmatig werken effectief en efficiënt een project op operationeel niveau uit te voeren.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 2 maanden
 • studiebelasting 4 uur per week
 • studiekosten 1.384,-
 • startdata
  • 01-10-2018 Breda
Bekijk alle startdata en locaties
projectmatig werken

Projectmatig werken

Projectmatig werken wordt steeds belangrijker in de uitvoering van opdrachten. Een verdieping in de structuur van deze werkwijze kan helpen om uw functie als projectmedewerker effectief uit te voeren. Want wat is projectmatig werken en waarom wordt dit steeds belangrijker? In deze opleiding leert u de modellen die samenhangen met projectmatig werken toe te passen en krijgt u inzicht in het nut en de noodzaak hiervan. Hiermee krijgt u tools en inzichten aangereikt die uw werk een stuk gemakkelijker maken en het succes van uw projectbijdrage vergroten!

praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent als projectmedewerker of projectcoördinator vaak betrokken bij de uitvoering van projecten. Operationele projecten voert u zelfstandig uit en bij een complex project bent u actief als projectmedewerker en denkt u graag met de projectleider mee. Het maakt voor de opleiding Projectmatig werken niet uit in welke sector u deze functie uitoefent.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Vakinhoudelijke bijdragen worden in de opleiding Projectmatig werken afgewisseld met casuïstiek. In iedere bijeenkomst staat een onderwerp centraal. Deze wordt allereerst theoretisch toegelicht zodat u kennis heeft van de verschillende modellen en de invulling hiervan. Vervolgens vertaalt u deze theorie naar uw eigen praktijk. Dit gebeurt onder andere door praktijk gerelateerde oefeningen en het bespreken van uw eigen ervaringen met dit onderwerp.

  De basis die u in de bijeenkomsten legt, vertaalt u naar uw eigen opdracht of project. Tijdens de opleiding Projectmatig werken voert u een opdracht uit die betrekking heeft op een project uit uw eigen praktijk. U maakt een projectanalyse voor een project waar u als projectmedeweker onderdeel van uitmaakt of een eenvoudig project dat uzelf gaat oppakken.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Projectmatig werken is gespreid over 3 bijeenkomsten in de ochtend- en middaguren. Zelfstudie neemt ongeveer 4 uur per week in beslag. Onder zelfstudie valt het voorbereiden op de bijeenkomsten en het werken aan de individuele projectanalyse.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit zijn de kosten van de opleiding Projectmatig werken:

  • Opleidingskosten: € 1.384,- (vrij van btw)
  • Boeken: circa € 20,- (exclusief 6% btw). Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 135,- (exclusief 6% btw)

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol doorlopen van de opleiding Projectmatig werken krijgt u het certificaat Projectmatig werken van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Eenvoudige opdrachten kunt u volgens de methodiek van projectmatig werken uitvoeren. Zo kent u de inhoud van een project(opdracht) en weet u hoe u als projectmedewerker gefaseerd en beheerst een bijdrage kunt leveren aan het beoogde resultaat.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Rijskamp van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Programma
  Inleiding projectmatig werken en projectorganisatie

  Allereerst leert u de kenmerken van projectmatig werken kennen. U weet daardoor dat een volledige projectopdracht (doel, resultaat, scope) essentieel is voor een goed begin. Inzicht in de kenmerken van een projectopdracht is daarom noodzakelijk. Vervolgens zijn er bij de uitvoering van een project verschillende partijen met bijbehorende taken betrokken. U leert uw rol herkennen en weet waar u verantwoordelijk voor bent.

  • Principes van projectmatig werken
  • Projectopdracht (doel, resultaat, scope)
  • Partijen in een project

  programma projectmatig werken dag 1
  Fasering en beheersing

  Een project wordt altijd opgedeeld in fasen zodat u gestructureerd en gecontroleerd kunt werken. U leert een project gefaseerd uit te voeren en uw bijbehorende taken te beheersen aan de hand van het principe 'Plan, Do, Check, Act'. Tot slot zijn er ook altijd externe partijen bij een project betrokken. U leert deze stakeholders te identificeren.

  • Fasen in een project
  • Projectbeheersing 'Plan, Do, Check, Act'
  • Beheersaspecten (geld, kwaliteit, tijd)

  programma projectmatig werken dag 2
  Risico’s en samenwerking

  Ieder project heeft te maken met risico’s, maar hoe signaleer je deze als projectmedewerker zodat je tijdig de projectleider kunt attenderen? Dat is het laatste onderwerp van de methodiek die we behandelen. Vervolgens besteden we aandacht aan het effectief communiceren met het projectteam en de stakeholders gedurende de uitvoering van een project. Welke communicatiestijl past u toe en hoe gaat u om met weerstand?

  • Risico’s herkennen
  • Communiceren en feedback
  • Omgaan met weerstand

  programma projectmatig werken dag 3
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven