Lees hoe Jan Hendrik Meijerhof de opleiding Logistiek management heeft ervaren:

"Het creëren en realiseren van added value, LEAN Six Sigma-processen, sustainable supply chain management, zit in de aard van het beestje. De opleiding zorgt voor een praktische verdiepingsslag hierin. Dit heeft een positieve uitwerking gehad om met een frisse blik de kern van problemen te achterhalen en om met een helikopterview het grote geheel beter te overzien.

Efficiënter omgaan met de voorraad

Tijdens de verschillende modules in de opleiding heb ik diverse kansen ontdekt voor Sensus, waardoor we de logistieke processen hebben kunnen optimaliseren. Het meest concrete voorbeeld hiervan is het voorraadbeheer van de cichoreiwortelen. Door efficiënter om te gaan met deze voorraad bleken we in staat de gemiddelde voorraad over 1 week te halveren en daardoor een hogere winbaarheid te realiseren. Daarnaast heeft dit een besparing opgeleverd in de loonkosten, de voorraadruimte en de kosten voor het verontreinigd regenwater.

Kennis direct toepassen

Ik heb mijn opgedane kennis direct en met succes kunnen toepassen in de praktijk. Het voorraadbeheer van de cichoreiwortelen was destijds ook het onderwerp voor mijn afstudeerscriptie, waarmee ik de beste scriptieprijs heb gewonnen. Daar ben ik nog altijd erg trots op.

Carrièrekansen

Deze opleiding realiseert verdiepingsslag op het gebied van kennis en het versterkt je competenties. Mede daardoor heb ik een enorme persoonlijke groei doorgemaakt en ben ik in staat geweest om voor Sensus toegevoegde waarde te realiseren. Zij hebben mij deze mogelijkheid geboden om te investeren in mijzelf. Hiervoor ben ik ze dankbaar. Inmiddels ben ik met veel plezier werkzaam bij DSM, waar ik mijn opgedane kennis en ervaringen wederom volop benut.

De opleiding Logistiek management sloot goed aan bij mijn achtergrond, interesses en ambities. In mijn directe omgeving was men positief over Avans+. Tevens werden de colleges in Breda gegeven, dat was vanuit mijn woonplaats goed te combineren. Alles bij elkaar opgeteld voldoende argumenten om deze opleiding te gaan volgen. Woorden als praktijkgericht, zelfreflectie, competentie ontwikkeling en inspirerende colleges en docenten typeren voor mij deze opleiding Logistiek management."