Lees hoe Jody Crommentuijn, unitmanager bij Zuyderland, de bacheloropleiding Bedrijfskunde MER (2 jaar) ervaart:

“Mijn eerste ervaring met Avans+ was de opleiding Middenmanagement. Die heb ik gevolgd vanwege mijn huidige functie als unitmanager bij een zorgcentrum. Toen ik dit werk een aantal jaren had gedaan, wilde ik mezelf breder ontwikkelen. Mijn oog viel op de opleiding Bedrijfskunde MER (2 jaar), waarbij ik opnieuw koos voor Avans+. De vorige opleiding was me goed bevallen en zij zijn de enige aanbieder van deze opleiding in 2 jaar. Dat is voor mij te overzien en qua studiebelasting goed te doen. Ik heb inmiddels de eerste modules afgerond.

Theorie en praktijk

De opleiding biedt een goede balans tussen theorie en praktijk. De lesstof bestuderen we vooraf, waardoor we tijdens de les vooral ervaringen uitwisselen en dat is erg leerzaam. Met een module als Arbeidsrecht heb ik bijvoorbeeld in mijn huidige werk minder te maken. Dan is het fijn om de ervaringen van anderen te horen, waardoor je er meer beeld bij krijgt. We krijgen ook goede opdrachten mee, die je op een ander niveau leren kijken naar je eigen organisatie.

Maatwerk

Het fijne aan Avans+ is dat ze flexibel zijn en met je meedenken. Toen ik aan de opleiding begon, was ik in verwachting. De opleidingsmanager heeft toen samen met mij een planning op maat gemaakt. Zo kon ik in dezelfde klas blijven en de gemiste modules later inhalen. Ook de docenten zijn heel toegankelijk en pakken zaken snel op. Wij zijn bijvoorbeeld de eerste lichting die de opleiding in een nieuwe opzet volgt. De docenten staan echt open voor onze vragen en feedback.

De kennis en vaardigheden die ik opdoe, kan ik meteen toepassen in mijn huidige werk. Na deze opleiding wil ik op termijn doorgroeien naar een andere functie. Bijvoorbeeld op regioniveau, waar ik meer overkoepelend en vanuit een breder perspectief kan kijken naar zaken als kwaliteit en strategie. Dankzij de opleiding Bedrijfskunde MER (2 jaar) ben ik daar dan helemaal klaar voor.”