Lees hoe Sjoerd van Boxtel de opleiding Commercieel management heeft ervaren:

"Een opleiding die zowel theoretisch als praktijkgericht is, dat is wat ik zocht. Dat ik de opleiding met mijn werk kon combineren, was ook een vereiste. De bijeenkomsten zijn eens in de 2 weken waardoor je ook tijd hebt om de geleerde stof thuis verder uit te werken. Voor mijn gevoel kwam de opleiding Commercieel management van Avans+ hierbij het dichtst in de buurt.

Juiste verdeling tussen hard en zacht
De verdeling tussen ‘in de boeken zitten’ om accountmanagement te leren en werken aan persoonlijke commerciële vaardigheden was erg aangenaam. Uiteraard zijn de harde aspecten in deze opleiding van groot belang, maar daar heb je in de praktijk niets aan als je persoonlijke vaardigheden niet juist zijn.

Zelfreflectie en klantvertrouwen zijn cruciaal
Tijdens de opleiding hebben we uitgebreid gekeken naar de vragen: wie ben ik en wie is mijn klant? Zolang je niet goed op jezelf kunt reflecteren, weet je niet hoe je op een klant overkomt. Daarnaast leer je ontdekken wat die klant nu écht wil. Zo kun je onder ‘de ijsberg’ komen en uitvinden wat hij belangrijk vindt, zowel zakelijk als privé. Op deze manier bouw je een band op met je klant; met als gevolg meer verkoop.

Veel baat bij pitch in dagelijkse verkoop
Wat me veel heeft geholpen, is de elevator pitch. Een goede pitch is van groot belang voor een verkoper. Je probeert binnen 1 minuut een potentiële klant te overtuigen van je bedrijf, je product en van jezelf. Dit hebben we meerdere malen geprobeerd en oefening baart kunst! In de examenopdracht zat ook een pitch verwerkt. Dankzij de vele oefeningen is dat een succes geworden. En ik merk nu dat ik er in mijn dagelijkse verkoop ook veel baat bij heb.

Zeker van profijt voor organisatie
Directe resultaten in omzetgroei dankzij mijn opleiding kan ik nog niet geven. We werken met een groot vaste klantenbestand, dus dat is lastig te herleiden. Wel heb ik gedurende de opleiding en daarna een aantal nieuwe klanten binnen weten te halen. Dit heeft uiteraard met mijn nieuwe kennis te maken gehad, dus ik weet zeker dat onze organisatie er nog veel profijt van gaat hebben.

Praktijkgerichte docenten
Ik zou deze opleiding aan iedereen adviseren. De lessen worden gegeven door 2 zeer gedreven docenten met veel praktijkervaring. Ze weten hun ervaring op een goede manier te combineren met de theorie. Daarnaast proberen ze zich zoveel mogelijk te verplaatsen in de situatie van de deelnemers en ook dat vond ik erg prettig.