Skip to main content

Dag van de leraarondersteuner

 • niveau Post-mbo
 • duur 1 dag
 • studiebelasting 4 uur
 • studiekosten 60,-
Dag van de leraarondersteuner
Iets voor jou?
 • Je bent onderwijsassistent, leraarondersteuner of klassenassistent in het po of vo. 
 • Je vindt het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en steeds nieuwe dingen te leren.
 • Je wilt jouw ervaring uitwisselen met andere onderwijsassistenten en leraarondersteuners.

Zonder leraarondersteuners en onderwijsassistenten is het hedendaagse onderwijs ondenkbaar. In Nederland zijn steeds meer leraarondersteuners. Lange tijd was er voor jullie geen scholingsaanbod. In de ogen van Avans+ is ook jullie ontwikkeling, net zoals die van de leraar, van groot belang voor blijvend goed onderwijs. In deze tijd wordt er nogal wat van je gevraagd! Een klas overnemen onder toezicht op afstand, online lessen geven of werken met leerlingen met een arrangement. Hierin wordt een steeds grotere zelfstandigheid van je verwacht.

Dat biedt enorme kansen én uitdagingen voor jou als ondersteuner en daar wil je vast beter in geschoold worden. Dat kan met een volledige opleiding, cursussen en bij ons ook tijdens De dag van de leraarondersteuner! Woensdag 9 februari 2022 is een dag van ontspanning, inspiratie en erkenning tegelijk. Je wordt in de watten gelegd én leert ondertussen nieuwe dingen. Door de maatregelen wordt dit een online dag. We zien je graag terug op deze dag! 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je werkt als onderwijsassistent, leraarondersteuner of klassenassistent in het onderwijs en wil je blijven ontwikkelen. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Op woensdag 9 februari 2022, van 13 tot 17 uur, volg je de gekozen workshops online om je te blijven ontwikkelen in je vak. Je ontmoet deze dag veel andere leraarondersteuners en wisselt tevens kennis en ervaring uit. Je volgt deze dag 2 workshops naar keuze. Zodra jij je hebt ingeschreven voor De dag van de leraarondersteuner, ontvang je een e-mail vanuit Avans+ om je keuze kenbaar te maken. Je volgt gegarandeerd minimaal 1 opgegeven workshop en we proberen ook je tweede keuze te realiseren. Dit alles is afhankelijk van beschikbaarheid. Vol=vol. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De studiebelasting betreft 4 uur. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor De dag van de leraarondersteuner zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 60,-
  • Leermiddelen: nvt 
  • Arrangementskosten: nvt
  • Boeken: nvt

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van De dag van de leraarondersteuner een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
   

  Diploma

  Diploma

  Je ontvangt geen diploma aan het einde van deze dag.

  Resultaat

  Resultaat

  Je gaat door de workshops en uitwisseling met elkaar vol nieuwe kennis en vaardigheden naar huis. Dit alles kun je de dag erna meteen toepassen in jouw werk op school. Je wordt dan ook ontzettend geïnspireerd op deze dag.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Dag van de Leraarondersteuner

  De Dag van de leraarondersteuner op woensdag 9 februari duurt van 13:00 tot 17:00 uur (nu online):

  • 13.00 uur inloop 
  • 13.30 uur start workshop 1
  • 15.00 uur pauze
  • 15.30 uur start workshop 2
  • 17.00 uur afsluiting

  Je mag ervan uitgaan dat alle online workshops inspiratie geven om morgen op school mee aan de slag te gaan. Natuurlijk staan we in de workshops ook stil bij theorie, maar je leert deze dag vooral door zelf te ervaren en te doen. In de brochure staat welke workshops je kunt kiezen. Wil je meer weten, klik dan meteen op ‘download brochure’. 

  Je volgt deze dag 2 workshops naar keuze. Zodra jij je hebt ingeschreven voor de dag van de leraarondersteuner, ontvang je een e-mail vanuit Avans+ om je keuze kenbaar te maken. Je volgt gegarandeerd minimaal 1 opgegeven workshop en we proberen ook je tweede keuze te realiseren. Dit alles is afhankelijk van beschikbaarheid. Vol=vol.

  Programma - Dag van de leraarondersteuner
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven