Skip to main content

Pedagogische en didactische vaardigheden

(4 OPLEIDINGEN )
Pedagogische en didactische vaardigheden
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
 • De link met de praktijk was effectief en helder.

  testimonial-onderwijs-mirandavanderven
  Miranda van der Ven
  Leerkracht groep 6
 • De eyeopeners uit de cursus kon ik met mijn collega's delen. Zo hebben mijn collega's er ook wat aan.

  testimonial-onderwijs-jeroenringers
  Jeroen Ringers
  Leerkracht groep 6
 • De opleiding heeft het grootste effect gehad op mijn zelfvertrouwen. Ik sta tijdens mijn werk sterker in mijn schoenen.

  testimonial-onderwijs-marlenhoepel
  Marlen Hoepel
  Onderwijsassistente
Lees alle referenties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
Opleidingen met kwaliteit

Bij pedagogische en didactische vaardigheden gaat het om de vraag: hoe kunt u kinderen het beste iets aanleren? Het draait dus om de invulling van een les, maar ook om het begeleiden op het juiste moment, de juiste plaats met de juiste voorbereiding en de juiste instructie. Een cursus didactische vaardigheden van Avans+ helpt u daarbij!

Didactiek voor de onderwijsassistent en leerkracht

Hoe komt een kind tot leren, welke factoren zijn nodig om nieuwe informatie op te nemen, welke middelen kunnen het leerproces ondersteunen en hoe maak je daar als leerkracht het beste gebruik van? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens onze trainingen. Het gaat om didactiek voor de onderwijsassistent, leerkrachten, intern begeleiders en coördinatoren. Na het afronden van onze opleidingen ontvang je een pedagogisch didactisch diploma in de vorm van een certificaat van deelname.

Maatwerk in opleiding pestprotocollen

Heeft uw onderwijsteam behoefte aan een opleiding op het gebied van pestprotocollen? In ons maatwerktraject ‘Pestprotocol alleen is niet genoeg’ leert een onderwijsteam pesten herkennen en hierop actie te ondernemen. Ook worden diverse effectieve programma’s en technieken behandeld die direct in de praktijk toepasbaar zijn.

Cursus didactische vaardigheden: praktijkgericht en ervaren docenten

Onze cursus didactische vaardigheden, pestprotocollen en alle andere trainingen zijn opgezet met de laatste ontwikkelingen uit het werkveld in gedachten. Daardoor zijn de cursussen altijd actueel, maar ook zeer praktijkgericht. De lessen zijn zo ingestoken dat u direct met uw nieuw opgedane kennis en inzichten aan de slag kunt in de klas. Al onze cursussen worden gegeven voor docenten met een rijke ervaring in het onderwijs: mensen die weten hoe het is om in uw schoenen te staan.

Oud-deelnemers vertellen

‘Praktijkgericht’, ‘leerzaam’ en ‘interactief’ zijn enkele woorden waarmee oud-deelnemers onze cursussen pedagogische en didactische vaardigheden typeren. Daarnaast geven ze aan meer zelfvertrouwen te hebben gekregen en dat zij hun kennis graag delen met collega’s. Lees meer verhalen van oud-deelnemers.

Vragen of advies over een cursus didactische vaardigheden?

Wilt u ook een pedagogisch didactisch diploma (certificaat) en heeft u nog vragen over een van onze opleidingen? Neem gerust contact met ons op voor advies. Mocht u benieuwd zijn welke cursus het best bij uw ontwikkelvraagstuk past, dan kunt u ook altijd een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen (telefonisch). We helpen u graag verder!

lees meer