Skip to main content

Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Professionalisering schoolleiders – Leidinggeven aan verandering

Inschrijven
Professionalisering schoolleiders – Leidinggeven aan verandering
Iets voor jou?
 • Je bent geregistreerd directeur in het primair onderwijs (RDO).
 • Je wilt jezelf herregistratie in het Schoolleidersregister PO.
 • Je wilt je kennis, vaardigheden en inzichten verder ontwikkelen op het gebied van leidinggeven aan veranderingen en visie gestuurd verandermanagement.

 

Schoolleiders in het primair onderwijs dienen zich iedere 4 jaar te herregistreren. In totaal dient iedere schoolleider in 4 jaar 100 herregistratiepunten te behalen. Dit kan o.a. door je verder te professionaliseren in de 18 professionaliseringsthema’s van het Schoolleidersregister PO. Leidinggeven aan verandering is één van deze thema’s. Wij hebben voor dit thema een interessante opleiding ontwikkeld waarbij je jezelf op een praktische manier verder ontwikkelt op dit onderwerp.

Na afronding van deze module ontvang je 70 punten herregistratiewaarde.

 

schoolregister po herregistratie

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Geregistreerde schoolleiders die willen leren hoe onderwijsinhoudelijke en bedrijfsmatige veranderingen binnen hun organisatie op een duurzame en planmatige wijze kunnen worden aangepakt. Zij willen kennis opdoen over verschillende verandermethoden die zij in kunnen zetten om hun eigen persoonlijke veranderstijl effectiever te maken.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uitgangspunten zijn jouw eigen beroepspraktijk en de persoonlijke leerdoelen die je ten aanzien van dit thema formuleert. We bieden je actuele kennis die je d.m.v. interessante werkvormen en leerstrategiën bespreekt en verwerkt in de leergroep en vervolgens toepast binnen jouw eigen beroepspraktijk. Op individueel niveau wordt de rode lijn gevormd door jouw individuele leervragen en de door je ingebrachte casuïstiek uit jouw praktijk. Er wordt van je verwacht dat je bereid bent om relevante informatie uit jouw praktijk beschikbaar te stellen voor andere deelnemende schoolleiders in de opleiding.

  Op groepsniveau worden de contactdagen verbonden door een gezamenlijke inhoudelijke leerlijn. Je maakt gebruik van vragenlijsten en een persoonlijk logboek om reflectie te stimuleren en jezelf bewust te maken van je eigen leerproces.

  Daarnaast bestudeer je literatuur waarbij je de vertaling maakt naar de werkpraktijk van je als schoolleider. Je wordt gevraagd om opdrachten uit te werken om de stof te internaliseren en om de praktijk van de schoolleider steeds erbij te kunnen betrekken en werk je in leerteams om individuele leervragen, leerdoelen en eigen verandercasuïstiek te bespreken.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Totale studiebelasting van 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur zelfstudie en opdrachten. De opdrachten vallen voor een groot deel samen met werkzaamheden binnen jouw eigen praktijk.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Leidinggeven aan verandering zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.950,-.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Leidinggeven aan verandering. Deze opleiding is voor herregistratie goed bevonden door het Schoolleidersregister PO en gewaardeerd met 70 punten herregistratiewaarde.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze opleiding:

  • Ben je in staat om zelf met een passende visie vorm te geven aan veranderingen.
  • Heb je inzicht in de werkwijze en impact van de voornaamste veranderstrategieën.
  • Heb je een beeld van je eigen veranderstijl en weet je jouw stijl effectiever te maken door de nieuwe kennis die je hebt opgedaan.
  • Ben je in staat om de impact te analyseren van de diverse strategieën op betrokkenheid, eigenaarschap en mogelijke weerstanden en ben je in staat om op basis hiervan gemotiveerd een veranderstrategie te kiezen.
  • Ben je in staat om deze veranderstrategieën toe te passen op jouw eigen situatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  test
  4 keer per jaar starten
  Wij geven je graag de regie om zelf te beslissen wanneer je een opleiding wil volgen, daarom bieden we 4 startmomenten per jaar. Zo bepaal jij op welk moment het jou het beste uitkomt.
  Bekijk de voordelen
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Programma per bijeenkomst:

  Bijeenkomst 1. Waarom en wat veranderen?
  Bijeenkomst 2. Hoe geef ik vorm aan verandering?
  Bijeenkomst 3. Mijn team en ik in een veranderproces.
  Bijeenkomst 4. Hoe kan ik duurzaam veranderen?
  Bijeenkomst 5. Presenteren en integreren.
   

  programma Professionalisering schoolleiders – Leidinggeven aan verandering
   
  Download brochure Inscrijven