Skip to main content

Professionalisering schoolleiders - Onderwijsinrichting, HRM en bedrijfsvoering

5
1 review
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 14 uur
 • studiekosten 2.095,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 06-11-2025 Breda
Download brochure
Download brochure
Professionalisering schoolleiders - Onderwijsinrichting, HRM en bedrijfsvoering
Iets voor jou?
 • Je bent geregistreerd directeur in het primair onderwijs (RDO).
 • Je wilt jezelf herregistreren in het Schoolleidersregister PO.
 • Je wilt je kennis, vaardigheden en inzichten verder ontwikkelen op het gebied van onderwijsinrichting en schoolorganisatie, bedrijfsvoering en Human Resource Management (HRM) in het onderwijs.

 

Schoolleiders in het primair onderwijs dienen zich iedere 5 jaar te herregistreren. In totaal dient iedere schoolleider in 5 jaar 100 herregistratiepunten te behalen. Dit kan door zich o.a. verder te professionaliseren in de 18 professionaliseringsthema’s van het Schoolleidersregister PO. Onderwijsinrichting, bedrijfsvoering en Human Resource Management (HRM) in het onderwijs is één van deze thema’s. Wij hebben voor dit thema een interessante module ontwikkeld waarbij je jezelf op een praktische manier verder ontwikkelt op dit onderwerp.

Na afronding van deze module ontvang je 70 punten herregistratiewaarde.

SRPO herregistratie

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Geregistreerde schoolleiders die dieper in willen gaan op de organisatiekenmerken van een school, zoals de inrichting van het onderwijs, structuur en cultuur, human resource management en bedrijfsvoering. Hierbij is er bijzondere aandacht voor de onderwijskundige gerichtheid van deze kenmerken.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uitgangspunten zijn jouw eigen beroepspraktijk en de persoonlijke leerdoelen die je ten aanzien van dit thema formuleert. We bieden je actuele kennis die je d.m.v. interessante werkvormen en leerstrategieën bespreekt en verwerkt in de leergroep en vervolgens toepast binnen jouw eigen beroepspraktijk. Op individueel niveau wordt de rode lijn gevormd door jouw individuele leervragen en de door je ingebrachte casuïstiek uit jouw praktijk. Er wordt van je verwacht dat je bereid bent om relevante informatie uit jouw praktijk beschikbaar te stellen voor andere deelnemende schoolleiders in de module.

  Op groepsniveau worden de contactdagen verbonden door een gezamenlijke inhoudelijke leerlijn. Je maakt gebruik van vragenlijsten en een persoonlijk logboek om reflectie te stimuleren en jezelf bewust te maken van je eigen leerproces.

  Daarnaast bestudeer je literatuur waarbij je de vertaling maakt naar de werkpraktijk van jou als schoolleider. Je wordt gevraagd om opdrachten uit te werken, om de stof te internaliseren en om de praktijk van de schoolleider steeds erbij te kunnen betrekken. Verder werk je in leerteams om individuele leervragen, leerdoelen en eigen verandercasuïstiek te bespreken.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Totale studiebelasting van 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur zelfstudie en opdrachten. De opdrachten vallen voor een groot deel samen met werkzaamheden binnen jouw eigen praktijk.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze module zijn als volgt;

  • Opleidingskosten: € 2.095,-.
  • Arrangementskosten: € 250,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers van deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je deze module succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Onderwijsinrichting, HRM en bedrijfsvoering. Deze module is goedgekeurd door en opgenomen in het Schoolleidersregister PO. Je ontvangt met dit certificaat 70 punten herregistratiewaarde.

  We hebben verschillende opties om al jouw herregistratiepunten te behalen. Bekijk hier ons aanbod, de duur en de herregistratiewaarde per module.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze module:

  • Heb je doelen en resultaten die voortkomen uit de visie en strategie en betrekking hebben alle relevante organisatieonderdelen.
  • Initieer, stimuleer en faciliteer je de organisatie als professionele en samenwerkingsgerichte leergemeenschap om een wendbare organisatie te bewerkstelligen.
  • Ben je begonnen met het vormgeven van (complexe) organisatiekenmerken, zoals organisatiestructuur, organisatiecultuur, juridische zaken, huisvesting, financiën, onderwijstechnologie, pr, marketing en HRM.
  • Borg je de continuïteit van een organisatie van professionals door effectief leiding te geven aan bedrijfskundige processen.

   

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  1 review
  Download brochure Inscrijven