Skip to main content

Professionalisering schoolleiders – Omgaan met verschillen

 • niveau Postbachelor
 • duur maatwerk
 • studiebelasting n.t.b.
 • studiekosten
Professionalisering schoolleiders – Omgaan met verschillen
Iets voor jou?
 • Je bent geregistreerd directeur primair onderwijs bij het Schoolleidersregister.
 • Je wilt werken aan jouw herregistratie d.m.v. verdere professionalisering op de thema’s die hiervoor door het Schoolleidersregister zijn benoemd.
 • Omgaan met verschillen is één van de thema’s die je overweegt.

Schoolleiders primair onderwijs (PO) die zich in het Schoolleidersregister hebben geregistreerd als directeur primair onderwijs (RDO) dienen zich binnen 4 jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. Omgaan met verschillen is één van deze thema’s. Avans+ heeft voor dit thema een interessante opleiding ontwikkeld waarbij je je op een praktische manier verder ontwikkelt op dit onderwerp.

schoolregister po herregistratie

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Geregistreerde schoolleiders die dieper in willen gaan op het ontwikkelen van onderwijs dat is afgestemd op de ontwikkeling van talenten en leerbehoeften van de leerlingen. En die willen leren hoe, in samenwerking met hun team, daar vorm en inhoud aan kan worden gegeven binnen hun school.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uitgangspunt is jouw eigen beroepspraktijk. Je wordt nieuwe kennis aangereikt op het gebied van leerbehoeften van leerlingen. Op basis daarvan wordt jou gevraagd om onderzoeksopdrachten uit te voeren binnen jouw eigen praktijksituatie om de nieuwe stof te internaliseren. Je werkt in groepen om individuele leervragen, leerdoelen en eigen casuïstiek te bespreken. Je maakt gebruik van action learning. Op deze manier doe je ervaring op door nabootsing van ‘realistische’ situaties.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  5 EC’s oftewel 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur lezen van literatuur. Het maken van praktijkopdrachten en reflectieopdrachten en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten binnen de eigen praktijk.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Omgaan met verschillen zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.700,-.
  • Arrangementskosten: € 110,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Omgaan met verschillen. Deze opleiding is voor herregistratie goed bevonden door het Schoolleidersregister PO.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze opleiding:

  • Ben je in staat om een visie op passend onderwijs en opbrengstgericht werken te ontwikkelen en deze samen met jouw team te vertalen naar het onderwijs binnen je school.
  • Ben je in staat om de leercyclus van jouw school in te zetten bij het continueren en verbeteren van het omgaan met verschillen.
  • Ben je in staat om met jouw team nieuwe kennis op het gebied van passend onderwijs te ontwikkelen.
  • Ben je in staat om de verschillen tussen je teamleden effectief te benutten en daarmee bij te dragen aan een ontwikkelingsgerichte teamcultuur.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  De Herregistratie module - Omgaan met verschillen is tevens onderdeel van het samenwerkingsverband proQualis, ons schoolleidersopleidingen merk dat in samenwerking met iPabo is opgezet.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Professionalisering schoolleiders – Omgaan met verschillen

  Programma per bijeenkomst:

  Bijeenkomst 1. Introductie en omgaan met verschillen in de klas;
  Bijeenkomst 2. Omgaan met verschillen als team;
  Bijeenkomst 3. De schoolorganisatie ingericht vanuit omgaan met verschillen;
  Bijeenkomst 4. Omgaan met verschillen en samenwerking;
  Bijeenkomst 5. Posterpresentaties van je eindproduct. 
   

  programma Professionalisering schoolleiders – Omgaan met verschillen
   
  Brochure aanvragen Inscrijven