Skip to main content

Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Professionalisering schoolleiders – Persoonlijk leiderschap

Inschrijven
Professionalisering schoolleiders – Persoonlijk leiderschap
Iets voor jou?
 • Je bent geregistreerd directeur in het primair onderwijs (RDO).
 • Je wilt jezelf herregistratie in het Schoolleidersregister PO.
 • Je wilt je kennis, vaardigheden en inzichten in persoonlijk leiderschap en het visie gestuurd werken verder ontwikkelen

 

Schoolleiders in het primair onderwijs dienen zich iedere 4 jaar te herregistreren. In totaal dient iedere schoolleider in 4 jaar 100 herregistratiepunten te behalen. Dit kan o.a. door je verder te professionaliseren in de 18 professionaliseringsthema’s van het Schoolleidersregister PO. Persoonlijk leiderschap is één van deze thema’s. Avans+ heeft voor dit thema een interessante module ontwikkeld waarbij je jezelf op een praktische manier verder ontwikkelt op dit onderwerp.

Na afronding van deze module ontvang je 70 punten herregistratiewaarde.
 

schoolregister po herregistratie

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Geregistreerde schoolleiders die hun authentieke persoonlijkheidsprofiel vanuit de eigen (toekomst)visie, ambitie en doelen willen vertalen naar ontwikkelacties voor hun persoonlijk leiderschap.

   

   

   

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uitgangspunten zijn jouw eigen beroepspraktijk en de persoonlijke leerdoelen die je ten aanzien van dit thema formuleert. We bieden je actuele kennis die je d.m.v. interessante werkvormen en leerstrategiën bespreekt en verwerkt in de leergroep en vervolgens toepast binnen jouw eigen beroepspraktijk. Op individueel niveau wordt de rode lijn gevormd door jouw individuele leervragen en de door je ingebrachte casuïstiek uit jouw praktijk. Er wordt van je verwacht dat je bereid bent om relevante informatie uit jouw praktijk beschikbaar te stellen voor andere deelnemende schoolleiders in de opleiding.

  Op groepsniveau worden de contactdagen verbonden door een gezamenlijke inhoudelijke leerlijn. Je maakt gebruik van vragenlijsten en een persoonlijk logboek om reflectie te stimuleren en jezelf bewust te maken van je eigen leerproces.

  Daarnaast bestudeer je literatuur waarbij je de vertaling maakt naar de werkpraktijk van je als schoolleider. Je wordt gevraagd om opdrachten uit te werken om de stof te internaliseren en om de praktijk van de schoolleider steeds erbij te kunnen betrekken en werk je in leerteams om individuele leervragen, leerdoelen en eigen verandercasuïstiek te bespreken.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  5 EC’s oftewel 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur lezen van literatuur. Het maken van praktijkopdrachten en reflectieopdrachten en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten binnen de eigen praktijk.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Persoonlijk leiderschap zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.950,-.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je deze module succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Persoonlijk leiderschap. Deze module is voor herregistratie goed bevonden door het Schoolleidersregister PO en gewaardeerd met 70 punten herregistratiewaarde.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze module:

  • Heb je jouw authentieke persoonlijkheidsprofiel vertaalt naar ontwikkelacties voor je persoonlijk leiderschap.
  • Heb je vanuit de eigen (toekomst)visie, ambitie en doelen een persoonlijke visie op leiderschap geformuleerd.
  • Heb je beargumenteert hoe jouw ingezette communicatiestijl direct bijdraagt aan de ontwikkeling van je medewerkers en indirect aan de resultaten van je school.

   

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  test
  4 keer per jaar starten
  Wij geven je graag de regie om zelf te beslissen wanneer je een opleiding wil volgen, daarom bieden we 4 startmomenten per jaar. Zo bepaal jij op welk moment het jou het beste uitkomt.
  Bekijk de voordelen
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Programma per bijeenkomst

  Bijeenkomst 1. Wie ben ik? Het maken van een persoonlijkheidsprofiel;
  Bijeenkomst 2. Wat wil ik? Met mijn leven, als professional en met mijn organisatie;
  Bijeenkomst 3. Wat kan ik? Welke vaardigheden heb ik en welke kan ik nog ontwikkelen?
  Bijeenkomst 4. Wat doe ik? Op welke manier communiceer ik en zet ik mijn sociale vaardigheden in;
  Bijeenkomst 5. Waar ga ik (met mijn team) naar toe? Je integreert je persoonlijke- en professionele ontwikkeling aan de hand van een casuïstiek en kijkt twee jaar vooruit. 
   

  programma Professionalisering schoolleiders – Persoonlijk leiderschap
   
  Download brochure Inscrijven