Skip to main content

Professionalisering schoolleiders – In relatie staan tot de omgeving

Inschrijven
In relatie staan tot de omgeving
Iets voor jou?
 • Je bent geregistreerd directeur primair onderwijs bij het Schoolleidersregister.
 • Je wilt werken aan jouw herregistratie d.m.v. verdere professionalisering op de thema’s die hiervoor door het Schoolleidersregister zijn benoemd.
 • In relatie staan tot de omgeving is één van de thema’s die je overweegt.

Geregistreerde schoolleiders primair onderwijs (PO) dienen zich binnen 4 jaar na hun registratie te herregistreren. Dit kan door zich verder te professionaliseren op 3 van de 7 thema’s die het schoolleidersregister hiervoor verplicht heeft gesteld. In relatie staan tot de omgeving is één van de thema’s. Avans+ biedt jou voor dit thema een interessante en praktijkgerichte opleiding aan.

schoolregister po herregistratie

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Geregistreerde schoolleiders die hun school en zichzelf helder willen positioneren in duurzame partnerschappen tussen hun school en voor hun school relevante partijen in de omgeving.  

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uitgangspunt is jouw eigen beroepspraktijk. We bieden je actuele kennis en instrumenten aan die je kunt aanwenden bij de ontwikkeling van duurzame relaties in je omgeving. In de bijeenkomsten delen de deelnemers de uitwerkingen van praktijkopdrachten en scherpen hun eigen werk aan. In de bijeenkomsten staat kennisverwerving, -verwerking en -deling centraal. De bijeenkomsten zijn gevarieerd opgezet en er wordt gebruik gemaakt van afwisselende actieve werkvormen.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  5 EC’s oftewel 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur lezen van literatuur. Het maken van praktijkopdrachten en reflectieopdrachten en het uitvoeren van kleinschalige onderzoeksopdrachten binnen de eigen praktijk.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Professionalisering schoolleiders – In relatie staan tot de omgeving zijn als volgt:

  + Opleidingskosten: € 1.700,-.
  + Arrangementskosten: € 110,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat In relatie staan tot de omgeving. Deze opleiding is voor herregistratie goed bevonden door het Schoolleidersregister PO.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze opleiding:

  • Ben je in staat om een omgevingsanalyse van de omgeving van jouw school te maken en van daaruit een waardenprofiel van jouw school samen te stellen.
  • Ben je in staat om vanuit dit waardenprofiel de missie en visie te formuleren ten aanzien van de maatschappelijke positie van jouw school.
  • Heb je een beeld van wat dit betekent voor jouw rol als extern gericht schoolleider.
  • Ben je in staat om vanuit een bewuste strategie de dialoog aan te gaan met jouw omgeving en effectieve samenwerkingsrelaties aan te gaan.  

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  De Herregistratie module - In relatie staan tot de omgeving is tevens onderdeel van het samenwerkingsverband proQualis, ons schoolleidersopleidingen merk dat in samenwerking met iPabo is opgezet.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Professionalisering schoolleiders – In relatie staan tot de omgeving

  Programma per bijeenkomst:

  Bijeenkomst 1. De omgeving in kaart;
  Bijeenkomst 2. Waardenprofiel;
  Bijeenkomst 3. Visie en missie maatschappelijke positionering;
  Bijeenkomst 4. Onderhandelen met stakeholders;
  Bijeenkomst 5. Presentatie en leiden van een (feedback)discussie.
   

  programma Herregistratie schoolleiders In relatie staan tot de omgeving
   
  Brochure aanvragen Inscrijven