Skip to main content

 I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen verzorgen we t/m 15 maart alleen online lessen. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

Strategie na corona

Strategie na corona
Iets voor jou?
 • Je bent leidinggevende in het po, vo of mbo
 • Je bent op zoek naar gelijkgestemden die samen een lerend netwerk vormen rondom dit thema
 • Je wilt strategie bepalen vanuit de coronacrisis en dit duurzaam implementeren
 • Je hebt de intentie het geleerde op te nemen in je jaarplan 2021

Als bestuurder, (con)rector of schoolleider in het onderwijs is complexiteit je niet vreemd. Echter de corona-crisis zorgt voor aanhoudende turbulentie met grote blijvende impact op primaire processen. In de afgelopen maanden heb je je organisatie in deze crisissituatie geleid. Ondanks de stress en hectiek ontstonden er (onder druk) ook mooie dingen: in je organisatie, het onderwijs en de samenwerking. Leiders in onderwijsorganisaties staan nu voor uitdagende vraag: hoe kunnen we de waardevolle vernieuwingen die ontstonden tijdens de crisis aanscherpen, borgen en opschalen?

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  (con)rectoren, bestuurders en schoolleiders uit het po en vo die beleid willen implementeren vanuit hetgeen ze hebben geleerd vanuit de Coronacrisis.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het programma is opgebouwd volgens de principes van ‘actiegericht leren’: leren door doen, ervaren en reflectie. Je werkt aan jouw specifieke uitdagingen in de school. We leren van en met elkaar en daarbij is de daadwerkelijke toepassing van kennis in de praktijk het uitgangspunt.

  Deelname vraagt om actiebereidheid en de absolute motivatie om te leren en te doen. De actiegerichte opzet van de traject impliceert dat deelnemers aangereikte strategieën, werkwijzen, technieken en andere inzichten tussentijds toepassen in de eigen praktijk.
   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Tijdens dit actiegerichte leertraject komen de deelnemers 6 dagdelen bijeen en is er tussentijds een coachingsgesprek (totaal: 30 contacturen). Daarnaast worden enkele opgenomen minicolleges van circa 20 minuten aangeboden als achtergrondmateriaal. De bijeenkomsten staan gepland op: 

  11 september van 09-12.30 uur, 18 september van 09-12.30 uur, 2 oktober van 09-12.30 uur, 16 oktober van 09-12.30 uur, 30 oktober van 09-12.30 uur en 6 november van 09-12.30 uur.

  De praktijkopdracht (waardepropositie) vraagt ook om een tijdsinvestering. Dit is sterk afhankelijk van de omvang en complexiteit van het voorstel en zal dus per deelnemer verschillen. Wij adviseren om 50 uur hiervoor te reserveren. Docenten zullen tijdens sessies aandacht besteden aan de omvang en haalbaarheid van de voorstellen. 

  In totaal dient rekening gehouden te worden met een studiebelasting van 80 uur. 
   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Strategie na corona zijn als volgt:
  •    Opleidingskosten: € 2899 
  •    Leermiddelen: n.v.t. 
  •    Arrangementskosten: € €50
  •    Boeken: n.v.t.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
   

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het programma succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Regie en Strategie. Geregistreerde directeuren in het primair onderwijs kunnen zich met dit certificaat voor dit thema herregistreren in het Schoolleidersregister.

  Resultaat

  Resultaat

  • Er worden goede, relevante, concrete en breed gedragen voorstellen ontwikkeld voor het borgen en opschalen van innovaties die ontstaan zijn tijdens crisis. 
  • De behoeften van de leerlingen vormen altijd het vertrekpunt van deze voorstellen en zijn dus gericht op het vergroten van de publieke waarde van het onderwijs.
  • Schoolleiders en professionals ontwikkelen competenties en routines die zij in de toekomst in kunnen zetten tijdens het ontwikkelen van andere verbeteringen en vernieuwingen in de onderwijsorganisatie. 
  • Bestuurders worden hiermee ondersteund in het nemen van weloverwogen besluiten over de (verdere) modernisering en verbetering van het onderwijs. 
  • Ontwikkelde routines dragen bij aan de lerende cultuur en professionalisering van de onderwijsorganisatie. 
    

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  Programma

  Tijdens dit actiegerichte leertraject ontwikkel je een waardeproposititie voor het borgen en opschalen van innovaties die ontstonden tijdens de corona-crisis. Aan het einde van dit traject presenteer je deze propositie aan je directie en/of bestuur. Tijdens het leertraject doorlopen we de volgende stappen:

  Stap 1: Kick-off 
  Stap 2: Evalueren en leren 
  Stap 3: Scenario’s voor het vervolg 
  Stap 4: Ontwerp waardepropositie 
  Stap 5 Presentatie waardepropositie
  Stap 6 Pitch waardepropositie
   

  Betrokkenheid belanghebbenden
  Tijdens dit traject wordt je gestimuleerd om samen te werken met belanghebbenden van de scholenorganisatie. Ook adviseren wij om tussentijdse uitkomsten – zoals de scenario’s in stap 3 - voor te leggen aan je opdrachtgever. 

  Coaching
  Tijdens het traject wordt een 1-op-1 coachingsgesprek met een docent aangeboden. Deze gesprekken kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor feedback op tussenproducten, reflectie op persoonlijke ontwikkeling of uitdagingen in de organisatie. 

  Afronding
  Aan het eind van het leertraject schrijf je een reflectie op hetgeen je hebt geleerd. Deze reflectie vormt de basis van een criterium gericht interview met een professioneel beoordelaar. 

  Programma Strategie na corona
   
  Brochure aanvragen Inscrijven