Skip to main content

Casus PE FFP 2017

Casus PE FFP 2017
iets voor u?
 • U bent een gediplomeerd financieel planner.
 • U bent aangesloten bij de Federatie Financieel Planners (FFP).
 • U wilt uw PE-uren halen.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 1 dag
 • studiebelasting 6 uur
 • studiekosten € 295,-
Foto Casus PE Q1, Q2 en Q4 FFP 2017

Opleiding Casus PE Q1, Q2 en Q4 FFP 2017

De Stichting Federatie Financieel Planners (FFP) pakt het voortaan anders aan. De Financieel Planner haalt zijn PE-punten niet langer met het volgen van een training, maar met het uitwerken van een casus.

  Uit de evaluatie door de FFP blijkt dat:

  • het merendeel van de leden meer dan 20 uur heeft besteed aan de casusuitwerking;
  • de leden het lastig vonden dat het volledige advies uit maximaal 10 pagina’s mocht bestaan;
  • meer dan de helft van de leden gebruik heeft gemaakt van een training;
  • een relatief hoog percentage kandidaten is gezakt.

  Als Financieel Planner heeft u de voorkeur voor een life event kunnen doorgeven aan de Stichting FFP. De Stichting heeft u geïnformeerd bij welk life event u bent ingedeeld en in welk kwartaal dit life event wordt behandeld. Aan het begin van het betreffende kwartaal ontvangt u van Cito de casusopdracht over uw life event.

  Als voorbereiding op de training bijt u zich stevig vast in de casus. Tijdens de bijeenkomst nemen de trainers de casus met u door, geven aanwijzingen en stellen prikkelende vragen. Soms ontstaan nieuwe, verhelderende inzichten door het sparren met uw mededeelnemers.

  lees meer
  Praktische informatie
   Doelgroep

   Doelgroep

   Deze opleiding is bedoeld voor gediplomeerde Financiële Planners die gecertificeerd willen blijven en de PE Casus ondernemen & bedrijfsovername moeten maken.

   Werkvorm

   Werkvorm

   U bestudeert de casus thuis en werkt deze uit. Tijdens de bijeenkomst wordt de examencasus gezamenlijk doorgenomen. U heeft volop gelegenheid om vragen te stellen.

   De trainers leiden het proces in goede banen en stellen waar nodig corrigerende, richtinggevende vragen. Ook besteden ze aandacht aan de uitwerking in het toegestuurde format. Uw plan moet een helder en begrijpelijk klantadvies worden

   Studiebelasting

   Studiebelasting

   De training Casus PE FFP 2017 bestaat steeds uit 1 bijeenkomst per kwartaal van 6 uur. De training vraagt ongeveer 6 uur voorbereidingstijd.

   1e bijeenkomst PE FFP Q1 2017 relatie + kinderen
   2e bijeenkomst PE FFP Q2 2017 werken + arbeidsongeschiktheid
   3e bijeenkomst PE FFP Q4 2017 pensioen + beleggen

   Studiekosten

   Studiekosten

   De kosten van de bijeenkomst Casus PE FFP zijn: € 295,- (vrij van btw). Dit is exclusief leermiddelen (€ 5,- incl. btw) en arrangementskosten (€ 5,- incl btw). Staat u in het FP-register? Dan ontvangt u 10% korting. U ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur.

   Resultaat

   Resultaat

   Na het volgen van de bijeenkomst bent u voorzien van voldoende bagage om uw casusuitwerking vol vertrouwen bij Cito in te dienen en eventueel mondeling te verdedigen.

   Contact

   Contact

   Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met opleidingsmanager Aldert Verlinde via averlinde@instituutscire.nl of via 076-5258305.

   • Door mijn onderzoek ben ik een expert geworden; precies wat ik nodig had om de directie uitgelegd te krijgen dat de maatschappij veel eist van de financiële branche en om actie vraagt.

    testimonial-scire-erikdevries
    Erik de Vries
    Financieel adviseur
   • De studie heeft mij gevormd tot een kritische en goed voorbereide gesprekspartner voor mijn adviseurs en ik ben een deskundige partij aan de onderhandelingstafel geworden.

    testimonial-scire-anthonyvanganzewinkel
    Anthony van Ganzewinkel
    Ondernemer
   • Het resultaat was verrassend. De performance van de accountmanagers en de tussenpersonen verbeterde sterk; het accent verschoof van producten verkopen naar adviseren over verzuim en inkomen
    testimonial-scire-r.deleede
    R. de Leede
    Opdrachtgever
   Bekijk alle referenties
   Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

   Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

   Meld u nu aan
   Brochure aanvragen Inscrijven