Skip to main content

Masterclass De toekomst van particulier advies

Masterclass De toekomst van particulier advies
iets voor u?
 • U wilt in staat zijn om zelfstandig een multidisciplinair adviesproces uit te voeren dan wel te coördineren. 
 • U wilt weten hoe u met behulp van een nieuw bedieningsconcept op een succesvolle manier toegevoegde waarde kunt leveren.
 • U wilt inzicht krijgen op welke wijze het advieskantoor een duurzame onderscheidende marktpositie kan verwerven.
In het kort
 • niveau Masterclass
 • duur 1 dag
 • studiebelasting 3 uur
 • studiekosten 395,-
 • startdata
  • 08-11-2018 Breda
Bekijk alle startdata en locaties
Masterclass De toekomst van particulier advies

Masterclass De toekomst van particulier advies

De markt van financieel dienstverleners en assurantietussenpersonen is sterk in beweging. Technologie, politieke en demografische ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op en hebben een ingrijpende impact op de bedrijfsvoering. Veel kantoren zoeken naar oplossingen om hun verdienmodel staande te houden.

In de Masterclass “De toekomst van particulier advies” worden kansen blootgelegd voor financiële adviseurs en assurantieadviseurs om een nieuwe plek te vinden in de markt. Actuele trends en ontwikkelingen worden op praktische wijze vertaald in een nieuw bedieningsconcept en verdienmodel.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze opleiding is geschikt voor alle professionals die werkzaam zijn als financieel adviseur en assurantieadviseur.

   

  Werkvorm

  Werkvorm

  Voorafgaand aan deze dag leest u het boek ‘De toekomst van particulier Advies’ - gedegen en betaalbaar adviseren van klein zakelijke en particuliere relaties.  Dit boek is geschreven door docent Urjan Claassen.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze Masterclass bestaat uit 1 bijeenkomst van 1 dag.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de Masterclass De toekomst van particulier advies voor PFP zijn: € 395,- (vrij van btw). Dit is exclusief leermiddelen (€ 5,- incl. btw) en arrangementskosten (€ 5,- incl. btw). Staat u in het PFP register, dan ontvangt u 10% korting. U ontvangt voor aanvang van de Masterclass een factuur.

  Diploma

  Diploma

  Als u de Masterclass heeft afgerond, ontvangt u een bewijs van deelname. Daarnaast worden uw PE-uren bijgewerkt in het PFP-register.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze Masterclass is de deelnemer in staat om zelfstandig een multidisciplinair adviesproces uit te voeren dan wel te coördineren op basis van het ‘click-call-face’-principe.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met opleidingsmanager Aldert Verlinde via averlinde@instituutscire.nl of via 076-5258305.

  Programma
  De toekomst van particulier advies

  Marktontwikkelingen
  Het programma start met de behandeling van belangrijke maatschappelijke trends en ontwikkelingen die zie zich momenteel voltrekken in de markt. Hierbij wordt ondermeer stilgestaan bij de vraag hoe deze ontwikkelingen de komende jaren vraag en aanbod op de adviesmarkt beïnvloeden.

  Klantbeeld
  Het programma wordt vervolgd door het inventariseren van klantprofielen en het doorgronden van life events die effect hebben op het welbevinden van de klant. Life events worden hierbij ondermeer bezien vanuit de (potentiele) adviesbehoeftes van klanten. Hierbij wordt eveneens uitgebreid stilgestaan bij de vraag hoe deze behoeften zich richting de toekomst zullen gaan ontwikkelen.

  Het adviesproces
  Nadat er een duidelijk beeld is verkregen van het klantprofiel en de toekomstige adviesbehoeften zal het het programma een nieuw bedieningsconcept behandelen dat gebaseerd is op het “click-call-face”-principe. De cursist krijgt door middel van praktische en concrete tools handvatten om dit nieuwe bedieningsconcept vorm te geven. Eveneens wordt expliciet stilgestaan bij de rol van de financieel adviseur of assurantieadviseur gedurende het multidisciplinaire adviesproces. 

  Het adviesbedrijf
  Het laatste onderdeel van het programma gaat over de strategische positionering van het adviesbedrijf in de markt. De centrale vraag hierbij is: op welke wijze kan het advieskantoor een duurzame onderscheidende marktpositie verwerven. Er wordt eveneens stilgestaan bij de gevolgen van belangrijke marktontwikkelingen ten aanzien van het organiseren van het adviesbedrijf.

  Programma Masterclass De toekomst van particulier advies
  Brochure aanvragen Inscrijven