Skip to main content

Masterclass Inzetbaarheid als Service

Inzetbaarheid-als-service
iets voor u?
 • U bent professional op het gebied van verzuim- en inkomensmanagement
 • U wilt een nieuwe kijk op werknemerschap en eigenaarschap van inzetbaarheid
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 2 dagdelen
 • studiebelasting 6 uur
 • studiekosten 325,-
 • startdata
  • 28-11-2018 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties
Inzetbaarheid-masterclass

Masterclass Inzetbaarheid als Service

Inzetbaarheid is een onderwerp dat volop in de belangstelling staat in veel organisaties. Als het onderwerp ter hand wordt genomen, is vaak een bekende reflex zichtbaar; men probeert het nieuwe fenomeen aan te pakken en gebruikt daarbij vaak methoden en technieken met oude paradigma’s.

Maar een nieuw vraagstuk zoals blijvende inzetbaarheid vraagt ook om een nieuwe benadering, bijvoorbeeld van de arbeidsovereenkomst.

Samen hebben Gaston Dollevoet en Herman Evers het boek ‘Inzetbaarheid als service’ geschreven waarin een andere kijk op werknemerschap en eigenaarschap van inzetbaarheid wordt beschreven.

Met hun visie en methode streven zij ernaar dat werknemers het eigendom terug krijgen over hun inzetbaarheid. Het gaat over de manier waarop werkenden in hun arbeidzame leven slimmer en effectiever met het eigenaarschap van hun eigen productiemiddelen omgaan.

Zij kunnen daardoor eigenwijsheid ontwikkelen die hen in staat stelt een leven lang inzetbaar te zijn voor werk. Die inzetbaarheid is voortaan een service in plaats van een verplicht voortvloeisel uit de arbeidsovereenkomst. Een arbeidsovereenkomst is eerder een georganiseerd probleem, omdat de nadruk ligt op het juridisch contract terwijl het zo belangrijke sociale contract ontbreekt.

Als deelnemer van deze masterclass ontvangt u een exemplaar van het boek ‘Inzetbaarheid als service’.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De training is geschikt voor HR-adviseurs, Arbo- en verzuimcoördinatoren, casemanagers, assurantietussenpersonen en beleidsadviseurs die actief zijn in het domein van verzuim en inzetbaarheid.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Wij bieden deze masterclass aan in de vorm van een afwisselend interactief college, waarin ruim de gelegenheid is uw eigen praktijksituaties in te brengen.  

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de masterclass bedragen € 325,- (vrij van btw). Dit is exclusief leermiddelen (€ 25,- incl. btw) en arrangementskosten (€ 5,- incl. btw). Staat u ingeschreven in één van onze registers dan ontvangt u 10% korting op de cursuskosten. Inclusief het boek ‘Inzetbaarheid als service!’, Dollevoet en Evers, 2018.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze Masterclass bestaat uit 1 studiebijeenkomst van 2 dagdelen.

  Diploma

  Diploma

  Als u de Masterclass Inzetbaarheid als service heeft afgerond ontvangt u een bewijs van deelname. Indien van toepassing worden uw PE- uren bijgewerkt in het EB-register.

  Resultaat

  Resultaat

  Het resultaat van dagdeel 1 zal zijn dat u door de oefeningen talrijke nieuwe verbetermogelijkheden ontdekt omdat zaken die geen waarde toevoegen overbodig blijken en geschrapt worden. Aldus zullen de gesprekken over verzuim ophouden en de gesprekken over inzetbaarheid beginnen. Daarbij maken we zichtbaar dat verzuimprocessen meetbaar te maken zijn zodat u er op kunt gaan sturen. 

  Het resultaat van dagdeel 2 is dat u nu weet dat verzuim geen keuze meer is: er is slechts werk of verlof! Door de werknemer het eigendom over zijn inzetbaarheid terug te geven, kan hij het eigenaarschap weer omarmen en hierin invulling geven. Om duurzaam organiseren te realiseren gaat het echte gesprek over cultuur en leiderschap.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze masterclass? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met opleidingsmanager Aldert Verlinde via averlinde@instituutscire.nl of via 076-5258305.

  Programma
  Masterclass Inzetbaarheid als Service

  Tijdens deze Masterclass die wordt gegeven door Gaston Dollevoet komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Klant en waarde
  • Flow en verspilling
  • Inzetbaarheid als service: C6
  • Sociaal Contract

  MC-inzetbaarheid als service
  Brochure aanvragen Inscrijven