Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

PE Iedereen Risicoleider

Inschrijven
PE Iedereen Risicoleider
Iets voor jou?
 • Je bent risicoadviseur in bijvoorbeeld de financiële sector, de overheid, of een (MKB) bedrijf.
 • Je bezit al de nodige kennis over en ervaring met risicomanagement.
 • Je wilt risicoleiderschap zelf én bij anderen ontwikkelen met de laatste inzichten.

 

De dynamiek, complexiteit en onzekerheden van de huidige wereld vragen om hele andere vormen van risicomanagement. Minder gericht op louter beheersen, controleren en verzekeren. Meer gericht op veerkrachtig omgaan met risico’s, flexibel maatwerk én op het benutten van kansen die onzekerheden ook bieden. Risicoleiderschap is zo’n nieuwe benadering, ontwikkeld voor iedereen die in of voor een organisatie werkt. Hoe kun je als risico-adviseur jouw risicoleiderschap ontwikkelen en anderen, collega’s en klanten, daarmee helpen? Wat vraagt dat van je én kan dat opleveren? Als je benieuwd bent naar de concrete antwoorden op deze vragen, dan is deze PE-dag geknipt voor jou.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent risicoadviseur, bijvoorbeeld in de financiële sector, de overheid, of een (MKB) bedrijf. Je hebt de nodige kennis van en ervaring met risicomanagement, bijvoorbeeld als Gecertificeerd Risk Management Consultant (GRMC®). Je hebt de ambitie én ziet de noodzaak om je te verdiepen in de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied risicomanagement. Je wisselt graag kennis en ervaring uit met mede-risicoadviseurs van andere organisaties. Samenvattend, je wilt je met jouw risicomanagement competenties blijvend onderscheiden, om zo (nog beter) te kunnen adviseren in het effectief en kostenefficiënt omgaan met risico’s.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Je volgt een interactieve en praktijkgerichte bijeenkomst van 6 uur. Hierin vinden interactieve colleges, dialogen, groepsdiscussies en oefeningen plaats. Er is hierbij volop aandacht voor vragen vanuit de praktijk en discussies met de docent en mededeelnemers.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De PE-dag duurt 1 dag met 2 dagdelen van elk 3 uur. De bijeenkomst vraagt ongeveer 6 uur voorbereidingstijd.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de PE Iedereen Risicoleider zijn als volgt:

  • Trainingskosten: € 325,- (vrij van btw).
  • Leermiddelen: € 25,- (inclusief btw).
  • Arrangementskosten € 25,- (exclusief btw).

   
  U ontvangt voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Diploma

  Diploma

  Als je actief heeft deelgenomen aan de hele PE-dag Iedereen Risicoleider, dan ontvang je een bewijs van deelname.

  Ben je gecertificeerd Risk Management Adviseur of Risk Management Consultant? Dan vermelden wij jouw PE-activiteit in het Risicomanagementregister.

   

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze PE-dag Iedereen Risicoleider heb je concrete handvatten voor het ontwikkelen van risicoleiderschap bij jezelf en bij collega’s en klanten. Met deze handvatten kun je jouw risicoleiderschap stap voor stap zelf en samen met anderen (verder) ontwikkelen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de opleidingsmanager Herman Derks via hderks@avansplus.nl of via 076-5258872.

  Programma

  Op deze PE-dag Iedereen Risicoleider komen de volgende onderwerpen aan bod:
   

  • Opening en voorstelronde
  • Welkom in de VUCA-wereld
  • De essenties van risicoleiderschap: waarom, wat en hoe
  • Ontwikkeling van risicoleiderschap: de psychologie, het brein en de basisvaardigheden
  • Organiseren van risicoleiderschap in vier stappen
  • Praktijktips voor risicoleiders.

  De theorie wordt afgewisseld met diverse praktijkoefeningen, individueel en in groepen.  

  Deze PE-dag is gebaseerd op het boek Iedereen risicoleider: waarde realiseren én behouden in een onzekere wereld (2020). Dit boek is zowel een samenvatting van als een aanvulling op de voorgaande boeken Risicoleiderschap en Risicogestuurd werken. De focus van deze PE-dag is op het zelf én samen met anderen (collega’s, klanten) ontwikkelen van risicoleiderschapsvaardigheden voor risicogestuurd werken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van praktische inzichten uit de psychologie. Deze PE-dag is daarom een goede aanvulling en verdieping op de PE-dagen Inleiding Risicoleiderschap en Risicogestuurd Werken in de Praktijk en op de Masterclass Risicomanagement voor Gevorderden.

  Docent
  Dr. ir. Martin van Staveren MBA staat voor anders omgaan met risico’s. Vanuit risicobureau VSRM adviseert hij allerlei soorten organisaties, in vele sectoren, over realistisch en vernieuwend risicomanagement. Martin is kerndocent aan de Executive Masteropleiding Risicomanagement, Universiteit Twente, doceert in diverse masterclasses van Nyenrode Business Universiteit en doceert in de risicomanagementopleidingen van Avans+. Martin schreef de boeken Risicogestuurd werken in de praktijk (2015) en Risicoleiderschap: doelgericht omgaan met onzekerheden (2018). Zijn nieuwste boek is Iedereen risicoleider: waarde realiseren én behouden in een onzekere wereld.

  Programma
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven