Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

PE Praktijkgerichte waarderings­bijeenkomst

 • niveau Postbachelor
 • duur 1 dag
 • studiebelasting nvt
 • studiekosten 595,-
Opleiding - PE Praktijkgerichte waarderingsbijeenkomst
Iets voor jou?
 • In je dagelijkse praktijk kom je in aanraking met waarderingsvraagstukken waarbij je je casus wilt voorleggen aan een waarderingsdeskundige.
 • Je wil meer praktijkinzicht in waarderingsvraagstukken.
 • Je hebt de leergang RAB BV afgerond en wil graag een update van je kennis.

In je praktijk kom je waarschijnlijk steeds vaker in aanraking met bedrijfswaarderingen en bedrijfsovernames. Daarbij spelen vaak lastige vraagstukken. Een aantal voorbeelden: moet ik management fee normaliseren? Moet ik een VOF op een andere manier waarderen als een BV? Kun je met een multiple de waarde van de aandelen bepalen? Moet een vpb-schuld worden afgetrokken worden van de waarde, of zit dat in het werkkapitaal? Is het handiger om aandelen met terugwerkende kracht te verkopen? In deze workshop behandelt Peter Paul Buijsrogge casussen welke vooraf zijn ingebracht door deelnemers.

  Praktische informatie

  Praktische informatie

  Je komt in de dagelijkse praktijk in aanraking met overname- of waarderingsvraagstukken. Je wilt deze kennis graag verdiepen middels een zeer praktische en praktijkgerichte waarderings- bijeenkomst.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Je volgt een interactieve en praktijkgerichte bijeenkomst van 6 uur. Van te voren levert de cursist een casus in met één concrete vraag. De docent verdiept zich in de casus en tijdens de bijeenkomst wordt deze klassikaal behandeld. Er worden geen complete waarderingen uitgewerkt en de vraagstelling dient concreet te zijn.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De PE dag ‘Praktijkgerichte waarderingsbijeenkomst’ bestaat uit een bijeenkomst van 1 dag. De

  voorbereidingstijd bedraagt 1 tot 2 uur.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de bijeenkomst PE Praktijkgerichte waarderingsbijeenkomst bedragen € 595,- (vrij van btw). Dit is exclusief leermiddelen(€ 27,25,- incl.btw) en arrangementskosten (€ 27,25,- incl. Btw). Sta je in het RAB-register? Dan ontvang je 10% korting. Je ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de PE Praktijkgerichte waarderingsbijeenkomst ontvang je een bewijs van deelname. Ben je geregistreerd in het RAB-register? Dan vermelden wij deze PE-activiteit in het register.

  Resultaat

  Resultaat

  Bij deelname aan de bijeenkomst ontvang je een certificaat van Avans Hogeschool B.V. Ben je geregistreerd in ons RAB register, dan vermelden wij je deelname in dit register. Deelname aan dit PE-programma levert je 6 PE punten op voor het RAB register.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de opleidingsmanager Herman Derks via hderks@avansplus.nl of via 076-5258872

  Docent

  Docent

  Peter Paul Buijsrogge is na zijn MBA binnen het familiebedrijf aan de slag gegaan. Na diverse malen in aanraking te zijn gekomen met aan-en verkooptrajecten van ondernemingen heeft hij zich gespecialiseerd op M&A gebied. Inmiddels is Peter Paul partner bij BrightOrange en heeft hij meer dan 100 overnames succesvol begeleid. Tevens is hij ingeschreven als Register Valuator (NIRV), RICS-member, gerechtelijk deskundige (LRGD) en forensisch mediator (Stichting Forensische Mediation).

  Praktische informatie

  Op deze PE-dag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Update recente ontwikkelingen waarderingspraktijk
  • Behandeling van ingestuurde casuïstiek deelnemers
  • De zin en onzin van waarderen; evaluatie en relativering

  Iedere deelnemer aan de workshop dient uiterlijk twee weken voor aanvang een casus in te dienen met 1 concrete vraag. Ter voorbereiding verdiept Peter Paul zich in de casus en tijdens de workshop wordt deze klassikaal behandeld. Uiteraard worden er geen complete waarderingen uitgewerkt door Peter Paul en dient de vraagstelling concreet te zijn.

  PE Praktijkgerichte waarderingsbijeenkomst
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven