Skip to main content

PE Risicomanagement Risicoleiderschap

Inschrijven
PE Risicomanagement Risicoleiderschap
Iets voor jou?
 • Je bent risicoadviseur in bijvoorbeeld de financiële sector, de overheid, of een (MKB) bedrijf.
 • Je bezit al de nodige kennis over en ervaring met risicomanagement.
 • Je wilt jouw risicoleiderschap ontwikkelen met de laatste inzichten.

Risicomanagement is een bekend begrip. Risicoleiderschap is dat nog niet. Waarom is risicoleiderschap in de huidige dynamiek meer dan ooit van belang? Wat is risicoleiderschap? Hoe werkt het, ofwel hoe kun je als risico-adviseur jouw risicoleiderschap ontwikkelen? Wat vraagt dat van jou én wat kan dat opleveren? Als je benieuwd bent naar de concrete antwoorden op deze vragen, dan is deze PE-dag geknipt voor jou!

Deze PE-dag is gebaseerd op het boek Risicoleiderschap: doelgericht omgaan met onzekerheid (Vakmedianet, 2018). Het boek Risicoleiderschap bouwt voort op het boek Risicogestuurd werken in de praktijk (Vakmedianet, 2015). Het beschrijft de risicoleiderschapsvaardigheden voor risicogestuurd werken, inclusief de manier om die vaardigheden te ontwikkelen. Deze PE-dag sluit daarom goed aan op, en is een verdieping van, de PE-dag Risicogestuurd Werken in de praktijk en de Masterclass Risicomanagement voor gevorderden.

Lees meer
PE Risicomanagement Risicoleiderschap
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent risicoadviseur, bijvoorbeeld in de financiële sector, de overheid, of een (MKB) bedrijf. Je hebt de nodige kennis van en ervaring met risicomanagement, bijvoorbeeld als Gecertificeerd Risk Management Consultant (GRMC®). Je hebt de ambitie én ziet de noodzaak om je te verdiepen in de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied risicomanagement. Je wisselt graag jouw kennis en ervaring uit met mede-risicoadviseurs van andere organisaties. Samenvattend, je wilt je met jouw risicomanagement competenties blijvend onderscheiden, om zo (nog beter) te kunnen adviseren in het effectief en kostenefficiënt omgaan met risico’s.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Je volgt een interactieve en praktijkgerichte bijeenkomst van 6 uur. Hierin vinden interactieve colleges, dialogen, groepsdiscussies en een oefening plaats. Er is hierbij volop aandacht voor vragen vanuit jouw praktijk en discussies met de docent en mededeelnemers.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De PE-dag duurt 1 dag met 2 dagdelen van elk 3 uur. De bijeenkomst vraagt ongeveer 6 uur voorbereidingstijd.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de training PE Risicomanagement Risicoleiderschap zijn als volgt:

  • Trainingskosten: € 295,-.
  • Leermiddelen: € 25,-.
  • Arrangementskosten: € 25,-.

  Je ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Als je actief hebt deelgenomen aan de hele PE-dag Risicomanagement Risicoleiderschap, dan ontvang je een bewijs van deelname.

  Ben je gecertificeerd Risk Management Adviseur of Risk Management Consultant? Dan vermelden wij je PE-activiteit in het Risicomanagementregister

   

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze PE-dag Risicomanagement Risicoleiderschap heb je concrete antwoorden op de vragen over het waarom, wat en hoe van risicoleiderschap. Met deze antwoorden kun je jouw risicoleiderschap stap voor stap zelf (verder) ontwikkelen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met opleidingsmanager Herman Derks via hderks@avansplus.nl of via 076-525 88 72.

  PE Risicomanagement Risicoleiderschap

  PE Risicomanagement Risicoleiderschap

  Op deze PE-dag Risicomanagement Risicoleiderschap komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Opening en voorstelronde
  • Waarom risicoleiderschap?
  • Wat is risicoleiderschap?
  • Hoe werkt risicoleiderschap?
  • Praktijkoefening: risicoleiderschap met de risicocarrousel.
  • Tips voor risicoleiders.

  PE Risicomanagement Risicoleiderschap
   
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven