Skip to main content

Kom woensdag 31 januari naar de voorlichtingsbijeenkomst in Breda. Meld je hier aan!

PE Stakeholders in het Verzuimproces

 • niveau Postbachelor
 • duur 1 dag
 • studiebelasting
 • studiekosten 395,-
PE Stakeholders in het Verzuimproces
Iets voor jou?
 • Je bent professional op het gebied van verzuim- en/of risicomanagement.
 • Je hebt in jouw beroep veel te maken met het adviseren van bedrijven over risico’s en ziekteverzuim.
 • Je wil de laatste ontwikkelingen blijven volgen binnen het speelveld van verzuim.

Wat leer je tijdens de PE Stakeholders in het verzuimproces?

Bij het reduceren van verzuim spelen een groot aantal spelers een rol. Naast leidinggevende, werknemer en HR binnen een organisatie ook spelers zoals bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, re-integratie adviseur, casemanager en allerlei interventiepartijen. Ieder heeft zijn eigen belang, dynamiek, stijl en cultuur, maar ook belicht hij de problematiek vanuit zijn professionele kennis. Als de adviseur op het gebied van inkomen en verzuim is het goed om kennis te hebben van dit brede speelveld. Wanneer zet je welke speler in en waarvoor. Wat moet een organisatie op orde hebben om een mogelijke verzuim casuïstiek ook succesvol bij het UWV te kunnen laten passeren. 

Het is van belang voor zowel de werknemer als de organisatie dat re-integratie/activering zo spoedig mogelijk wordt opgestart. Daarbij gaat het vooral om duurzame re-integratie. Hoe kan jij als adviseur, wanneer de schade al ontstaan is, deze zo snel mogelijk verminderen? Deze dag worden hiervoor handvatten aangereikt.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De PE dag Stakeholders in het verzuimproces is opgezet voor mensen die in hun beroep veel te maken hebben met het adviseren van bedrijven over risico’s en ziekteverzuim, zoals casemanagers, risico adviseurs en preventiemedewerkers. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  De opleiding vertaalt wet en regelgeving en theorie en praktische modellen in re-integratie en activering naar jouw dagelijkse praktijk. Tijdens de interactieve bijeenkomst stimuleren we het leren van elkaar door je uit te dagen mee te denken over de praktijkvragen van je mededeelnemers. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding bestaat uit 1 bijeenkomst van 9.00 - 18.00 uur of van 12.00 - 21.00 uur.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de PE Stakeholders in het Verzuimproces zijn als volgt:

  • Cursuskosten: € 395,- 
  • Exclusief leermiddelen: € 25,- 
  • Arrangementskosten: € 35,- .

  Sta je ingeschreven in één van onze registers dan ontvang je 10% korting op de cursuskosten. Je ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering
  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het bijwonen van deze dag, ontvang je het deelnamebewijs Stakeholders in het verzuimproces. Wanneer je in het RVI Register staat vermeld, dan worden PE uren bijgeschreven.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze dag ben je in staat een nog betere gesprekspartner te zijn van werkgevers die worstelen met verzuimproblematiek. Je kunt gerichter en met meer inzicht en kennis van wet en regelgeving, verzuimoorzaken en mogelijke interventies, adviseren over verzuimoplossingen en preventie.

  Programma

  Tijdens de bijeenkomt komen de volgende zaken aan bod:

  -    Begrippen passende en bedongen arbeid
  -    Verzuimvenster en verzuimbeleid 
  -    Organisatietype en organisatiecultuur
  -    Re-integratie en activering in spoor 1 en spoor 2
  -    Veel voorkomende ziektebeelden
  -    Interventies

  Trainer:
  Jacqueline Spijker

  PE Stakeholders in het Verzuimproces
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven