Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

PE Succesvol Lean – het vervolg

Inschrijven
PE Succesvol Lean – het vervolg
Iets voor jou?
 • Als verzuim of riskmanagement professional wil je je advisering verder verbreden.
 • Je wil een bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van organisaties.
 • Als adviseur wil je organisaties graag verder helpen bij het maximaal laten renderen van zijn of haar medewerkers.

Heb je de PE succesvol Lean gevolgd en ben je op zoek naar verdere verdieping, of heb je al de nodige ervaring met Lean? Dan is deze PE-dag zeer geschikt. Als je organisaties wilt adviseren en begeleiden in het optimaliseren van de werkprocessen dan is een investering in Lean een excellente keuze. In deze training doorlopen we met jou de 6 stappen van de kaizen circle zodat ook jij niet alleen maar pleisters plakt maar ook daadwerkelijk de bronoorzaak van je problemen aanpakt, zoals een goed Lean gebruiker betaamt.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent werkzaam als financieel, riskmanagement of verzuimadviseur en je wil graag een bijdrage leveren aan het optimaliseren van organisaties. Je hebt al enige kennis van Lean.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De bijeenkomst is interactief en geeft veel mogelijkheden om vragen te stellen. De dag is een combinatie van theorie en praktijkcases.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De PE ‘Succesvol Lean – het vervolg’ bestaat uit een bijeenkomst van één dag. De voorbereidingstijd bedraagt 1 tot 2 uur.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de bijeenkomst PE ‘Succesvol Lean – het vervolg’ zijn

  • € 395,- (vrij van btw)

  Dit is exclusief leermiddelen (€ 27,25- incl. btw) en arrangementskosten (€ 27,25,- incl. btw).

  Sta je in ons register ingeschreven? Dan ontvang je 10% korting. De factuur wordt voor aanvang van de bijeenkomst toegestuurd.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de PE ‘Succesvol Lean – het vervolg’ ontvang je een bewijs van deelname. Ben je geregistreerd in één van onze registers? Dan vermelden wij je PE-activiteit op je persoonlijke register pagina.

  Resultaten

  Resultaten

  In een interactieve sessie beleef je alle stappen van de kaizen circel. Uiteraard doen we alle finesses van een kaizen event uit de doeken. Deelname aan dit programma levert je 6 PE uren op voor het Risicomanagement register.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de opleidingsmanager Herman Derks via hderks@avansplus.nl of via 076-52 58 872.

  Programma

  Op deze PE-dag Risicomanagement doorloop je met de docent de volgende 6 stappen:

  • Stap 1: Probleem definitie
   Hoe kom je tot een goede probleem definitie en welke hulpmiddelen kun je hiervoor gebruiken? Denk hierbij aan A#, 4C’s en andere middelen. 
  • Stap 2: Meet de feiten
   Hoe kom je tot de kern van het probleem? Wat is een pareto analyse, driver tree, ….? Hoe kun je met ‘5 times why’ tot de kern van het probleem komen?
  • Stap 3: Genereer oplossingen
   Met welke middelen en technieken kom je aan goede oplossingen. Zijn deze haalbaar en realistisch. Geven de oplossingen ook een duurzaam resultaat?
  • Stap 4: Plan de oplossingen
   Waar let je op bij het plannen van de implementatie van een oplossing. Wat als je de probleemstelling te groot maakt?
  • Stap 5: Implementeer de oplossing
   Ga je voor een volle implementatie of ga je voor een model cell. Hoe kun je experimenteren met de oplossing en waarom is dit noodzakelijk?
  • Stap 6: Borg en check
   Heeft de oplossing wel opgeleverd wat je dacht. Wat is het belang van standard work en wat is de rol van verandermanagement in de implementatie van de oplossing?

  PE Succesvol Lean – het vervolg
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven