Skip to main content

Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Bedrijfskundige leergang voor Risicomanagement- en Verzuim Consultant (basis)

Inschrijven
Bedrijfskundige leergang voor Risicomanagement- en Verzuim Consultant (basis)
Iets voor jou?
 • Je bent een professional die werkzaam is als adviseur schadeverzekeringen/risicomanagementadviseur.
 • Je wilt je blik bedrijfskundig verruimen om zo jouw eigen impact en effectiviteit te vergroten.
 • Deze opleiding biedt toegang aan iedere risicoprofessional die op dit gebied adviseert, of vanuit een interne stafrol risico’s managet.

Organisaties hebben te maken met risico’s die soms diep in organisaties (-processen) verborgen zijn. Bestuurders laten zich, bij de het in kaart brengen van deze risico’s, vaak bijstaan door professionals die de problematiek vanuit hun eigen specialisme benaderen.

Wat echter veelal ontbreekt is de duidelijke samenhang tussen de verschillende disciplines. Hierdoor komt men niet tot een structurele oplossing waardoor kostbare energie en geld verloren gaat.

Het volledig en juist beheersen van bedrijfsrisico’s vraagt om verstand hoe het in de cockpit van een bedrijf werkelijk werkt. Het vraagt om een overkoepelende aanpak, gebaseerd op gedegen bedrijfskundige expertise. Het vraagt om een integraal bedrijfskundig inzicht. Dat inzicht wordt in deze opleiding aangereikt.

Uiteindelijk doel van deze opleiding is te komen tot consultants die werken vanuit een breder bedrijfskundige kader met als resultaat meer stakeholders-tevredenheid. Door deze opleiding zal de impact van de risicoprofessional meetbaar toenemen.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze opleiding is bedoeld voor alle professionals die werkzaam zijn als adviseur schadeverzekeringen/risicomanagementadviseur en die hun blik bedrijfskundig willen verruimen en zo hun eigen impact en effectiviteit willen vergroten. De opleiding biedt toegang aan iedere risico-professional die op dit gebied adviseert, of vanuit een interne stafrol risico’s managet. Deelname aan de opleiding vereist ruime ervaring met het adviseren van zakelijke relaties op het gebied van schadeverzekeringen en risicomanagement.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De leerstof die je thuis bestudeert, bespreken we tijdens de bijeenkomsten. We leggen verbanden tussen diverse kennisgebieden en er is volop aandacht voor vragen vanuit de praktijk. Bovendien maken we veel tijd vrij voor discussies met docenten en mededeelnemers.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding heeft een doorlooptijd van circa 10 weken, inclusief het schrijven van de afsluitende businesscase. Binnen deze opleiding wordt invulling gegeven aan 3 klassikale lesdagen van 6 uur. De voorbereiding vergt ongeveer 3 uur per lesdag. Het schrijven van de afsluitende business case zal, bij gedegen lesvoorbereiding en goede lesparticipatie, gemiddeld 10 uur in beslag nemen.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Bedrijfskundige leergang voor Risicomanagement- en Verzuim Consultant (basis) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 995,-.
  • Leermiddelen: € 50,-.
  • Arrangementskosten: € 50,-.

  Sta je in het Risicomanagement Register? Dan ontvang je 10% korting.

  Je ontvangt rond aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het postbachelordiploma Bedrijfskundige Leergang voor Verzuim- en Risicomanagement Consultant (Basis) van de Avans Hogeschool B.V.

  Resultaat

  Resultaat

  Door het volgen van deze opleiding, krijg je naast jouw bestaande inzichten in de verzekerbare risico’s ook een breed inzicht in de niet verzekerbare risico’s. Daarnaast versterk je jouw adviesvaardigheden op de bedrijfskundige en organisatorische advisering. Je bent hierdoor nog beter in staat de continuïteit van de ondernemer op lange termijn te borgen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de opleidingsmanager Herman Derks via hderks@avansplus.nl of via 076 – 525 88 72.

  Programma

  Dag 1

  • Omgeving van de organisatie.
  • De organisatie bezien vanuit het DOR/ESH-paradigma.
  • Eerste oriëntatie op bedrijfskundige verzuimoorzaken en verzuimsoorten. Early warning signals.
  • Eerste oriëntatie op de businesscase en de vragen ten behoeve van de organisatiediagnose.

   

  Dag 2

  • Strategie, vertrekpunt voor de organisatie en de strategische visie op verzuim.
  • De strategische relevantie van verzuim.
  • Taakstructuur en systemen in relatie tot verzuim.

  Dag 3

  • Cultuur, stijl van leidinggeven
  • Mensen en de relatie met verzuim.

  blok programma
   
  Download brochure Inscrijven