Skip to main content

Masterclass Risicomanagement voor gevorderden

Masterclass Risicomanagement voor gevorderden
iets voor u?
 • U bent risicoadviseur in bijvoorbeeld de financiële sector, de overheid, of een (MKB) bedrijf.
 • U bezit al de nodige kennis over en ervaring met risicomanagement.
 • U wilt uw risicomanagement kennis verdiepen met de laatste praktische inzichten.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 2 dagen
 • studiebelasting 8 uur
 • studiekosten 695,-
 • startdata
Bekijk alle startdata en locaties
masterclass risicomanagement

Masterclass Risicomanagement voor gevorderden

Elke organisatie heeft doelstellingen. Denk bijvoorbeeld aan groei in omzet of klanttevredenheid. Bij het realiseren van die doelstellingen komen onvermijdelijk risico’s in beeld. Als risico-adviseur helpt u organisaties om daar mee om te gaan. En dat effectief én kosten-efficiënt. Zo voegt u immers concrete waarde toe. Althans, dat is de bedoeling…

Risicomanagement wordt te vaak onnodig ingewikkeld gemaakt

Herkent u dit? Risicomanagement met lange risicolijsten, zonder concrete acties: de papieren tijger. Daar zit toch niemand op te wachten? De ware risicoprofessional maakt de essenties van risicomanagement zichtbaar én past die toe. In deze Masterclass voor risicogevorderden gaan we dat gezamenlijk verkennen, op basis van risicogestuurd werken. Vanuit actuele trends, onderwerpen en ontwikkelingen gaan we de diepte in. En we komen weer boven met concrete risico-oplossingen.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent risicoadviseur, bijvoorbeeld in de financiële sector, de overheid, of een (MKB) bedrijf. U hebt de nodige kennis van en ervaring met risicomanagement, bijvoorbeeld als Gecertificeerd Risk Management Consultant (GRMC®). U hebt de ambitie én ziet de noodzaak om u verder te verdiepen. U wisselt graag uw kennis en ervaring uit met mede-risicoadviseurs van andere organisaties. Samenvattend, u wilt zich met uw risicomanagement competenties blijvend onderscheiden, om zo nog beter te kunnen adviseren in het effectief en kostenefficiënt omgaan met risico’s.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De leerstof, die u vooraf thuis bestudeert, komt tijdens de bijeenkomsten aan bod in interactieve colleges. Deze zijn inclusief YouTube-fragmenten, oefeningen en een case. Er is hierbij volop aandacht voor vragen vanuit uw praktijk en discussies met de docent en mededeelnemers.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Masterclass Risicomanagement voor gevorderden duurt 4 dagdelen. Elke bijeenkomst vraagt ongeveer 8 uur voorbereidingstijd.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de Masterclass Risicomanagement voor gevorderden zijn € 695,- (vrij van btw). Dit is exclusief leermiddelen (€ 5,- incl. btw) en arrangementskosten (€ 5,- incl. btw). Staat u in het Risicomanagement Register? Dan ontvangt u 10% korting. U ontvangt voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Diploma

  Diploma

  Als u de masterclass succesvol heeft afgerond, ontvangt u het certificaat Risicomanagement voor gevorderden van Avans+ Hogeschool B.V.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze masterclass heeft u concreet inzicht in de actuele trends, onderwerpen en ontwikkelingen van risicomanagement. Hiermee kunt u risicomanagement terugbrengen tot de essentie en uw risicoadvies effectiever en kosten-efficiënter inzetten. Zo levert u een concrete bijdrage aan het realiseren van de doelstellingen van de organisatie(s), waarvoor u werkzaam bent.

  Programma
  Module 1

  In deze module staan centraal: trends, ontwikkelingen, doelen en van daaruit risico’s analyseren.

  • Risicomanagement: actuele trends & ontwikkelingen
  • Naar de essentie van onzekerheid & risico
  • Praktijkoefening & praktijktips: maak een scherpe & doelgerichte risicoanalyse

  programma masterclass risicomanagement voor gevorderden
  Module 2

  In deze module gaat het om de toepassing van praktische risico-psychologie, als onderdeel van risicosturing. Dit leidt tot dé afsluitende case waarin alles uit deze masterclass samenkomt.

  • Naar de essentie van risicoperceptie & risicosturing
  • Risicosturing in 6 stappen & de rol van risicoleiderschap
  • Praktijkoefening & praktijkcase: risicobeheersing & risicoadvisering

  masterclass risicomanagement programma
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven