Skip to main content

Masterclass Opvolging en overdracht van familiebedrijven bespreekbaar maken

Inschrijven
Masterclass Opvolging en overdracht van familiebedrijven bespreekbaar maken
Iets voor jou?
 • Als riskmanagement consultant weet je dat het niet tijdig bespreken van opvolging een risico is.
 • Je wilt als riskmanagement consultant graag een bijdrage leveren aan de continuïteit van het familiebedrijf.
 • Je wilt graag voor dit thema een eerste gesprekspartner voor de ondernemer zijn. 

Er zijn ca. 260.000 familiebedrijven die gezamenlijk goed zijn voor ruim de helft van het Bruto Nationaal Product en bijna 50% van de werkgelegenheid. Het familiebedrijf is ook een bijzondere ondernemingsvorm vanwege de verbondenheid tussen individu, familie, bedrijf en eigendom. De wisselwerking tussen deze z.g. subsystemen leidt tot een unieke dynamiek. Je weet alles van je cliënt en wilt te allen tijde de beste service bieden. Je hecht veel waarde aan de jarenlange relatie met je klant. Ook in het geval van bedrijfsoverdracht of –opvolging wil je een gesprekspartner voor de ondernemer zijn. Daarnaast breng je hem voor het vervolg graag in contact met de juiste personen.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent werkzaam als riskmanagement consultant of als financieel adviseur. De ondernemer kent jouw als adviseur en jij kent de ondernemer. Je wilt de ondernemer graag helpen om de eerste gesprekken met hem te voeren en de overname bespreekbaar te maken. Vanuit jouw netwerk verwijs je hem later door naar andere specialisten.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Eigenaren van familiebedrijven willen het woord opvolging niet altijd horen. Iets wat jezelf opgebouwd hebt sta je niet graag af. Dit is voor familiebedrijven een groot risico. Vroegtijdig signaleren en bespreekbaar maken van het overname vraagstuk is heel goed voor de continuïteit. Maar het geeft ook rust in de familie en voor de medewerkers. Dit vroegtijdig bespreekbaar maken is jouw taak. Met veel interactie en met casuïstiek uit je eigen werkveld gaan we aan de slag.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Masterclass Adviseren van familiebedrijven bij opvolging en overdracht bestaat uit een bijeenkomst van 1 dag. Ter voorbereiding kan je het boek Opvolging en Overdracht bij familiebedrijven lezen. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de bijeenkomst Masterclass Opvolging en overdracht van familiebedrijven bespreekbaar maken zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 395,-.
  • Leermiddelen: € 25,-.
  • Arrangementskosten: € 25,-.

  Je ontvangt het boek opvolging en overdracht bij familiebedrijven. Dit boek is zeer toegankelijk geschreven. Het legt in eenvoud de problematiek van opvolging uit.

  Sta je in 1 van onze registers? Dan ontvang je 10% korting.

  Je ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
   

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je een bewijs van deelname.
  Ben je geregistreerd in het Risicomanagement register? Dan vermelden wij jouw deelname aan deze masterclass in het register.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze masterclass ben je in staat ondernemers te wijzen op de risico`s van het niet bespreekbaar maken van de overname. Je bent in staat de ondernemer te wijzen op de voordelen van het tijdig bespreekbaar maken van overname vraagstukken.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze masterclass? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Belangrijke thema’s in de 1-daagse opleiding zijn:

  • De professionalisering van de organisatie en het bestuur in het familiebedrijf 
  • De onderlinge samenwerking in het familiebedrijf en de vastlegging daarvan 
  • De risico`s van het niet bespreekbaar maken van de overname.
  • De continuïteit van het familiebedrijf en de opvolgingsproblematiek
    

  Opleiding - PE Opvolging en overdracht van familiebedrijven bespreekbaar maken
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven