Skip to main content

Nationaal accountmanager technische groothandel

Nationaal_accountmanager
iets voor u?
 • U bent op zoek naar meer kennis en vaardigheden om kansen te signaleren.
 • Op het gebied van accountmanagement wilt u zich nog verder ontwikkelen.
 • Het is uw ambitie om uw commerciële vaardigheden optimaal in te kunnen zetten.

 

In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 maanden
 • studiebelasting 10 uur per week
 • studiekosten 6.767,-
 • startdata
Bekijk alle startdata en locaties
nationaal accountmanager_draagvlak

Nationaal accountmanager technische groothandel

Als accountmanager bevindt u zich vaak in het spanningsveld tussen de klant en uw eigen organisatie. De klant is kritischer geworden en verwacht het maximale van zijn toeleveranciers. Van specialisten wordt een commerciëlere houding verwacht. In uw werk balanceert u geregeld op het snijvlak van de belangen van de klant enerzijds en de belangen van uw eigen organisatie anderzijds. Maar hoe speelt u optimaal in op de behoefte van de klant? En waar ligt de grens tussen alles doen voor de klant en ‘nee’ zeggen? En hoe krijgt u intern dingen gedaan?

Pittig_logo

 


In deze salesopleiding die is ontwikkeld door Avans+ in samenwerking met PitTig, de praktijkacademie voor de Technische groothandel, leert u hier alles over.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De postbacheloropleiding Nationaal accountmanager technische groothandel is bedoeld voor accountmanagers, projectmanagers en consultants werkzaam in de technische groothandel met (een combinatie van):

  + Een werktuigbouwkundige/technische achtergrond;
  + Een vooropleiding op bachelorniveau;
  + 3-5 jaar werkervaring als accountmanager, projectmanager of consultant;
  + Nima-sales achtergrond;
  + PiTtiG-sales achtergrond (gehele 11 modules tellend trainingsprogramma);
  + PiTtiG-sales mbo-4 achtergrond (gehele 11 modules tellend trainingsprogramma).

  Werkvorm

  Werkvorm

  De kracht van deze opleiding is dat er veel aandacht wordt besteed aan de transfer van de aangeboden kennis naar de praktijk. Dit doen we door veel te werken met actuele business cases uit de eigen praktijk, het trainen van vaardigheden en door een interne coach bij het traject te betrekken. Daarnaast wordt er tijdens de gehele opleiding, naast de docenten, tevens een “gedragscoach” ingezet die vanuit het Persoonlijk Ontwikkel Advies het individuele ontwikkeltraject van de deelnemer begeleidt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding duurt 10 maanden. In het totaal zijn er 15 bijeenkomsten van elk 6 uur. Naast de bijeenkomsten dient u rekening te houden met circa 8 uur per week aan zelfstudie, voorbereiding voor de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Nationaal accountmanager technische groothandel zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 6.767,-.
  • Boeken: circa € 250,-. Deze dient u zelf aan te schaffen.
  • Arrangementskosten: € 265,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Indien u niet over de juiste vooropleiding beschikt, kan het zijn dat u een toelatingsassessment dient af te leggen. Deze toets brengt aanvullende kosten met zich mee. Deze kosten bedragen € 250,-.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van de opleiding beschikt u over voldoende kennis en vaardigheden om commerciële kansen te signaleren, draagvlak te creëren en zo de weg vrij te maken voor nieuwe opdrachten bij  klanten. De aangereikte technieken voor beheersing van het verkoopproces maken van u een uitstekende accountmanager.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met projectleider Kees Michielsen via kmichielsen@avansplus.nl of via 076 5258883.

  Programma
  Customer Valued Engineering

  Tijdens deze module wordt het gehele “speelveld” gedefinieerd waarin de deelnemer zich bevindt. Niet alleen leren kijken naar de behoefte van de klant, maar ook naar de eigen organisatie en de sterke en minder sterke punten ten opzichte van de concurrent. Dit resulteert in een strategie, waarbij wordt ingezoomd op de eigen rol.

  Hiervoor behandelen we de volgende onderdelen:

  • Omgevingsanalyse / interne analyse
  • Visie en strategiebepaling
  • Communicatie en leiderschap

  Programma_nationaal accountmanager
  Project- en procesmanagement

  Deze module is vooral gericht op het effectiever en efficiënter inrichten en uitvoeren van projecten en processen. Er wordt slechts kort ingegaan op de basisprincipes van project- en procesmanagement maar vooral op het voorkomen en snel oplossen van “verstoringen” bij grote klantprojecten. Hierbij komen teamsamenstelling, team alignment, risicoanalyse en leiderschap, maar vooral ook communicatieve vaardigheden aan bod.

  Dit komt terug in de volgende onderwerpen:

  • Projectmanagement
  • Leiden van projecten
  • Communicatie en teamvorming

  Programma_module 2
  Consultative selling

  Tijdens deze module leert u om “oplossingen” (die aantoonbaar bijdragen aan het bedrijfsresultaat van de klant) te verkopen in plaats van producten en/of diensten. U leert conceptueel te denken, prioriteiten te stellen, resultaatgericht te werken, accountplannen te maken en de conversie van offertes te verhogen.

  Hiervoor behandelen we de volgende onderdelen:

  • Softskills (o.a. gesprekstechnieken)
  • Hardskills (o.a. leadgeneratie, klantsegmentatie)
  • Salescyclus

  Programma_module 3
  Persoonlijke effectiviteit

  Dit thema geeft antwoord op: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? En hoe kan ik dit bereiken? Waarbij al deze vragen worden getoetst aan het commercieel en accountmanagement competentieprofiel. Dit onderdeel is cruciaal als startpunt voor het ontwikkeltraject waarin de persoonlijke ontwikkelvraag van de deelnemer centraal staat. Vanuit het thema wordt een “Persoonlijk Ontwikkel Plan” (POP) opgesteld. Dit is de rode draad tijdens alle modules die worden doorlopen in deze opleiding.

  Programma_thema
  Brochure aanvragen Inscrijven