Skip to main content

 I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen verzorgen we t/m 9 februari alleen online lessen. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

Omgevingskunde

Opleiding omgevingskunde
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Opleidingen met kwaliteit
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • Door deze opleiding ben ik in staat projecten beter te managen en ga ik effectiever te werk. Tevens lopen processen gestroomlijnder omdat ik beter begrijp wat de gevolgen van mijn beslissingen zijn.

  Arnold van Kuijk
  Projectleider
 • Een leuk aspect van deze opleiding is dat je met assetmanagers uit verschillende branches de opleiding volgt waardoor je ook kennis uit die betreffende branches opdoet.

  Tonny Kroes
  Assetmanager
 • Ik ben door de opleiding perfect in staat om een project vanaf het begin af aan mee op te pakken.

  Thijs Kokken
  Manager Woningbouw
Bekijk alle referenties

In ons werkveld volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. Nieuwe productieprocessen, de ontwikkeling naar een circulaire economie, een grote belangstelling voor gezondheid en de komst van de Omgevingswet vragen om nieuwe kennis, vaardigheden en competentie. Naast de klassieke VTH medewerker zal meer en meer gevraagd gaan worden om adviseurs, die de inrichting van de fysieke leefomgeving kunnen coördineren en begeleiden in het belang van alle betrokkenen: burgers, ondernemers, overheden. Met een omgevingskunde opleiding van Avans+ word je voorbereid op de veranderende trends en ontwikkelingen binnen dit vakgebied.

Omgevingskunde verkort

De opleiding Bachelor Omgevingskunde is ontwikkeld voor de professional die inzet voor een veilige en duurzame leefomgeving. Omdat het mogelijk is de opleiding omgevingskunde verkort te volgen, wordt er een driejarig programma aangeboden.

Losse modules

Nieuw is dat de opleiding vanaf 2020 ook in losse modules én incompany te volgen is. De modules zijn praktijk- en doelgericht opgezet met opdrachten uit de eigen praktijk, waarmee je niet alleen jezelf, maar ook je organisatie verder helpt.  De onderdelen zijn: werken met de omgevingswet, adviseren rond omgevingsplannen, omgevingsvisie en –management, energietransitie, fysieke omgevingsvergunningen, de leefomgeving binnen de omgevingswet, toezicht binnen de omgevingswet.

Lees meer