Skip to main content

€1000,- subsidie op je opleiding via het STAP-budget! Klik hier voor alle info

Omgevingskunde

Opleiding omgevingskunde
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Opleidingen met kwaliteit
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • Avans+ werkt voor deze opleiding met geboren docenten. Met hun drive en visie zijn ze enorm inspirerend. Het zijn duidelijk mensen uit het vak, want ze komen bij elke vraag meteen met pakkende, relevante praktijkvoorbeelden.

  André Robers
  Project Engineer / BIM Coördinator
 • De opleiding is toegespitst op ieders eigen situatie waardoor je veel theoretische en praktische handvatten krijgt die ik nu in praktijk verder aan het ontwikkelen ben. Ik zou deze opleiding zeker willen aanraden.

  Chris van der Linden
  Projectleider
 • Ik ben zeker tevreden over Avans+ en over de opleiding HIT-E. Ik had die niet willen missen. Ik heb mijn kennis op E-gebied uitgebreid en heb zelfs nieuwe interessegebieden ontdekt.

  Pascal Heg
  Projectleider installatietechniek

In ons werkveld volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. Nieuwe productieprocessen, de ontwikkeling naar een circulaire economie, een grote belangstelling voor gezondheid en de komst van de Omgevingswet vragen om nieuwe kennis, vaardigheden en competentie. Naast de klassieke VTH medewerker zal meer en meer gevraagd gaan worden om adviseurs, die de inrichting van de fysieke leefomgeving kunnen coördineren en begeleiden in het belang van alle betrokkenen: burgers, ondernemers, overheden. Met een omgevingskunde opleiding van Avans+ word je voorbereid op de veranderende trends en ontwikkelingen binnen dit vakgebied.

Omgevingskunde verkort

De opleiding Bachelor Omgevingskunde is ontwikkeld voor de professional die inzet voor een veilige en duurzame leefomgeving. Omdat het mogelijk is de opleiding omgevingskunde verkort te volgen, wordt er een driejarig programma aangeboden.

Losse modules

Nieuw is dat de opleiding vanaf 2020 ook in losse modules én incompany te volgen is. De modules zijn praktijk- en doelgericht opgezet met opdrachten uit de eigen praktijk, waarmee je niet alleen jezelf, maar ook je organisatie verder helpt.  De onderdelen zijn: werken met de omgevingswet, adviseren rond omgevingsplannen, omgevingsvisie en –management, energietransitie, fysieke omgevingsvergunningen, de leefomgeving binnen de omgevingswet, toezicht binnen de omgevingswet.

Lees meer