Skip to main content

Minisymposium Passende zorg bij levenseinde

minisymposium-levenseinde-avansplus
  • 09 oktober 2019
  • Avans+, Breda

Tijdig spreken over het levenseinde, het is een actueel thema. Er wordt veel gesproken over palliatieve zorg en dementie, ‘moet alles wat kan?’, wilsverklaringen en euthanasie bij dementie. Als casemanager dementie, dementieverpleegkundige, wijkverpleegkundige, palliatief verpleegkundige of praktijkverpleegkundige/POH heeft u een belangrijke rol om samen met de cliënt, naasten en andere zorgverleners tijdig te spreken over de gewenste zorg en begeleiding in de laatste levensfase. Maar hoe begin je het gesprek? Welke woorden gebruik je? En welke vragen kun je stellen om de verwachtingen van je cliënt en zijn of haar naasten over het levenseinde te verkennen? Hoe ga je zelf om met het onderwerp? En ben je voldoende op de hoogte van de (on)mogelijkheden?

Al deze facetten worden belicht tijdens ons minisymposium Passende zorg bij levenseinde op woensdag 9 oktober. Samen met collega's gaat u aan de slag met bovenstaande onderwerpen en vragen.

Het programma
12.30 uur:      Ontvangst
13.00 uur:      Doodgewoon bespreekbaar: hoe ga jij om met de dood?
Door drs. Saskia Danen-de Vries, verpleegkundige (niet praktiserend), gezondheidswetenschapper en docent Avans+
13.45 uur:      Ervaringsdeskundige met dementie: in gesprek over levenseinde
14.30 uur:      Pauze
15.00 uur:      Tijdig spreken over het levenseinde
16.30 uur:      Netwerkborrel

Waar en wanneer?
Woensdag 9 oktober 2019
Van 12.30 tot 17.00 uur.
Avans+, Heerbaan 14-40, Breda.
U kunt parkeren op het terrein van Avans+ en anders is er bij het naastgelegen Hotel Brabant voldoende plek. Voor een uitrijkaart wordt gezorgd.

Kosten en accreditatiepunten
De kosten voor het symposium bedragen € 95,00.
Accreditatiepunten voor het kwaliteitsregister V&V deskundigheidsgebied Dementieverpleegkunde, Wijkverpleegkunde, Praktijkverpleegkunde en Palliatief verpleegkunde worden aangevraagd.

Bent u er bij!?
Meld u aan via onderstaand formulier voor het minisymposium.