Skip to main content

Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Professionele rolontwikkeling VVP

Professionele rolontwikkeling VVP
Iets voor jou?
 • Je beschikt over hbo- denk- en -werkniveau.
 • Je wilt jouw functie als verpleegkundige in het verpleeghuis verdiepen en verbreden.
 • Je wil je specifiek inschrijven voor de module professionele rolontwikkeling in plaats van voor de gehele opleiding.
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De opleiding Professionele rolontwikkeling VVP is uitermate geschikt voor praktijkverpleegkundigen/praktijkondersteuners in de eerste lijn en verpleegkundigen in het verpleeghuis die bewust willen werken aan hun beroepsontwikkeling. Je beschikt over hbo- werk- en -denkniveau en hebt een functie als praktijkverpleegkundige/ondersteuner in het verpleeghuis. Je wilt jouw functie als praktijkverpleegkundige/ondersteuner verdiepen en verbreden en werken aan bewustwording van je rol. Je beoogt een verbetering van je prestaties. Voor de duur van de opleiding dien je een werk- of stageplek te hebben voor minimaal 8 uur per week als praktijkverpleegkundige/ondersteuner in het verpleeghuis.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De opleiding Professionele rolontwikkeling VVP is competentiegericht opgezet. Jouw eigen werkervaring en die van jouw mededeelnemers worden zoveel mogelijk in het programma geïntegreerd. Met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie, interactieve en innovatieve leermiddelen ondersteunen wij je in het leerproces. Je maakt tijdens de module diverse portfolio-opdrachten, zodat je kunt aantonen dat je de gewenste competenties hebt ontwikkeld. De opleiding wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid, waarbij je de verworven competenties in een gesimuleerde praktijksituatie demonstreert.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding duurt ongeveer 15 maanden en u heeft eens per 2 weken les. In de tussenliggende weken werk je aan opdrachten op uw leer-/werkplek. De gemiddelde studiebelasting is 6 uur per week, exclusief de bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Professionele rolontwikkeling VVP zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 4.150,-.
  • Boeken circa € 200,-. Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van de module ontvang je het certificaat voor de module Professionele rolontwikkeling. Accreditatie wordt gegeven namens het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de module Professionele rolontwikkeling ben je in staat om op een effectieve wijze een gesprek te voeren met cliënten, verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen handelen en te reflecteren op je eigen uitvoering. Maar je bent ook in staat gezondheidsvoorlichting te geven op individueel niveau.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Schrijf je in voor dit onderdeel

  Heb je een keuze kunnen maken? Schrijf je dan hier in voor dit onderdeel.

  inschrijven
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Download brochure Inscrijven