Skip to main content

Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen

Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen opleiding
Iets voor jou?
 • Je werkt als verpleegkundige en hebt de opleiding hbo-v afgerond.
 • Je wilt jezelf verder ontwikkelen op het gebied van kwaliteitszorg.
 • Je wilt kritisch kijken naar jezelf, je team en je organisatie.

Kwaliteitszorg betekent dat je je eigen handelen systematisch verantwoordt, evalueert en bijstuurt. Dit is een belangrijk onderdeel van je werk als verpleegkundige. Het stelt eisen aan je professionele kennis, houding en vaardigheden. Je hebt een kritische en reflectieve houding nodig ten aanzien van je eigen werk, dat van je team en van de organisatie als geheel. Kennis en vaardigheden rondom evidence-based practice zijn cruciaal om kwalitatief goede zorg te kunnen leveren. Je voert (praktijkgericht) onderzoek uit om de effectiviteit en efficiëntie van je eigen beroepsuitoefening te verantwoorden, te toetsen en bij te stellen.

Losse postbachelormodules voor hbo-verpleegkundigen

Deze Module Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen is samen met de module Evidence- based practice voor hbo-verpleegkundigen en de module Klinisch redeneren voor hbo- verpleegkundigen een complete postbachelor.

Lees meer
test
Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
Lees meer
r
test
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
Lees meer
r
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze postbachelormodule is bedoeld voor verpleegkundigen die vóór 2010 zijn afgestudeerd als hbo-verpleegkundige. Het is belangrijk dat je hbo- denk- en -werkniveau hebt. Deze opleiding is in het leven geroepen voor hbo-verpleegkundigen die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van kwaliteitszorg.

  Tijdens jouw (voor)opleiding heb je al kennisgemaakt met kwaliteitszorg. Daarnaast heb je de module Evidence-based practice (EBP) voor hbo-verpleegkundigen succesvol afgerond. Het is een pré als je al kennis hebt opgedaan en vaardigheden hebt ontwikkeld om kwaliteitsverbeteringen te bereiken.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het beroepsprofiel Verpleegkundige 2020 beschrijft de 7 CanMeds-rollen en de bijbehorende competenties. Hieraan moeten verpleegkundigen voldoen om de titel Bachelor of Nursing te behalen. Deze rollen vormen de basis voor de module Kwaliteitszorg. Je ontwikkelt hierin de competenties die behoren bij:

  • De rol van reflectieve EBP-professional (CanMeds-rol 4). Daarbij werk je aan de bevordering en ontwikkeling van de verpleegkundige beroepsgroep, jouw eigen deskundigheid en die van jouw collega’s.
  • De rol van de professional en kwaliteitsbevorderaar (CanMEDS-rol 7). Daarbij meet en screen je de zorgverlening op individueel niveau én op organisatieniveau. Je borgt en verbetert daarbij de kwaliteit van zorg.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Module Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen bestaat uit 5 bijeenkomsten van ongeveer 3 uur, verspreid over 10 weken. Voor het bestuderen van de theorie en het maken van de opdrachten heb je gemiddeld 4 uur voorbereidingstijd nodig per bijeenkomst. Dit betekent dat je ongeveer 4 uur per week dient te reserveren voor zelfstudie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 550,-
  • Boeken: circa € 100,- Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je deze module succesvol hebt afgerond ontvang je een certificaat.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze module ben je op de hoogte van alle relevante wet- en regelgeving voor goede verpleegkundige zorg. Je kunt de kwaliteit van zorg op een systematische en kritische manier meten en hier verbetervoorstellen voor schrijven.

  Maatwerk

  Maatwerk

  Deze opleiding bieden wij ook aan als maatwerktraject. We stellen een uniek traject samen op basis van jouw ontwikkelvraagstuk. Op deze manier ben je verzekerd van een opleiding voor je medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Deze trajecten bieden wij ook vaak incompany aan.

  Bekijk nu meer informatie over onze maatwerktrajecten. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Rachida Handor via 076-5258876.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma

  Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen

  Deze opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Introductie module kwaliteitszorg en de toepassing in de beroepspraktijk
  • Methodiek van onderzoek
  • Meetinstrumenten
  • Resultaten van onderzoek
  • Het verbetervoorstel (1 dagdeel)

  Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • De module Somatische en psychogeriatrische aspecten heeft me geholpen om met een meer professionele blik naar de bewoners in het verpleeghuis te kijken.

   Cora Snoei
   Praktijkverpleegkundige
  • Ik hobbel niet meer met de grote groep mee, maar stippel mijn eigen pad uit en maak daardoor bewustere keuzes.

   Corina Barten
   Praktijkverpleegkundige
  • De opleiding heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen als persoon en als professional.

   Sjoerd Kok
   Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven