Skip to main content

Bachelor Verpleegkunde (hbo-v)

Bachelor of nursing hbo-verpleegkunde
iets voor u?
 • U bent BIG-geregistreerd.
 • U wilt zich ontwikkelen tot een zelfstandige professional en ketenpartner in de zorg.
 • U wilt zich (verder) professionaliseren in diverse werkvelden en specialismen.
In het kort
 • niveau Bachelor
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 7.750,-
 • startdata
  • 26-08-2019 Delft
  • 26-08-2019 Tilburg
  • 26-08-2019 Zwolle
  • 26-08-2019 Venlo
  • 28-08-2019 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven

Bachelor Verpleegkunde (hbo-v)

Mensen worden ouder en krijgen meer chronische aandoeningen tegelijk. Daarnaast is de zorgtechnologie in volle opkomst en aspecten als zelfregie, zelfmanagement en shared-descision making zijn belangrijke items geworden binnen de zorg. Het gevolg is dat de zorg verschuift naar de thuissituatie. Voor zorgprofessionals binnen de (regionale) zorginstellingen betekent dit dat de zorgontwikkelingen en -trajecten sneller verlopen. De grenzen van de verschillende werkvelden en specialismen vloeien steeds meer in elkaar over, waardoor ketenzorg noodzakelijk wordt. Dit zijn allemaal ontwikkelingen die vragen om een ander soort hbo-verpleegkundige, namelijk eentje met een brede klinische blik.

Let op: voor mbo-verpleegkundigen met een specialisatie is er een variant van 1,5 jaar mogelijk. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Marjolein Meijer via 076-5258803.

Hbo-v deeltijd opleiding

Deze hbo verpleegkunde deeltijd opleiding biedt verpleegkundigen de mogelijkheid zich binnen het brede zorgveld optimaal te professionaliseren en te positioneren. Tijdens de hbo-v opleiding ontwikkelt u zich tot een autonome professional en (keten)partner in de zorg. U leert vorm te geven aan het zorgaanbod dat de zorgvrager overstijgt. Hierbij is afstemming van belang met andere partijen in de (zorg)keten en het zorgnetwerk, zowel over afdelings- als instellingsgrenzen heen.

Persoonlijk leiderschap in deze hbo-v verkort opleiding

Tevens speelt persoonlijk leiderschap (leerlijn PL) een centrale rol in deze hbo-v deeltijd opleiding. De PL heeft vooral betrekking op de persoonlijke en professionele aspecten, waarbij u leert om gedrag en prestaties in de gewenste richting te sturen. Daarmee wordt de motivatie, betrokkenheid, prestaties en productiviteit binnen uw organisatie verhoogd.

Ook evidence-based practice in hbo verpleegkunde deeltijd

De tweede leerlijn is Evidence-based practice (EBP). Het belang van EBP voor hbo-verpleegkundigen is dat zij de betekenis, de rol en de reikwijdte van onderzoek begrijpen, dat zij kennis van anderen kunnen toepassen in hun werkpraktijk en kunnen participeren in praktijkonderzoek. En bovendien dat zij in hun dagelijkse werkpraktijk kritisch, nieuwsgierig en reflectief zijn. Zodat zij naast het deskundig verlenen van verpleegkundige zorg altijd op zoek gaan naar hoe het beter kan. EBP is een belangrijk onderdeel van deze bachelor of nursing. 

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze hbo-v bachelor opleiding richt zich op BIG-geregistreerde verpleegkundigen die hun functie verder willen verdiepen en verbreden, of op verpleegkundigen met andere, relevante werkervaring binnen het verpleegkundig domein. U heeft een afgeronde opleiding mbo-verpleegkunde. Gedurende deze hbo-v verkort opleiding dient u een werk- of stageplek te hebben voor minimaal 24 uur per week als verpleegkundige in de eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling.

  Let op: voor mbo-verpleegkundigen met een specialisatie is er een variant van 1,5 jaar mogelijk. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Marjolein Meijer via 076-5258803.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze hbo-v deeltijd opleiding is opgebouwd uit modules en bestaat uit 2 leerlijnen namelijk:

  • Evidence-based practice (EBP)
  • Persoonlijk leiderschap (PL)

  Intercollegiaal werken in deze hbo-v opleiding

  Professionals vanuit verschillende werkvelden (intercollegiaal) worden in groepen geplaatst zodat de brede competenties optimaal benut kunnen worden. Hiermee profiteert u optimaal van voordelen gericht op ketenzorg en samenwerking in de praktijk, met diverse casuïstiek, beroepsproducten, interactieve en intercollegiale werkvormen. Om optimaal rendement uit de hbo verpleegkunde deeltijd opleiding te halen, is uw professionele inbreng en visie vanuit uw organisatie zeer essentieel binnen de opleiding.

  Zelfstudie van belang in hbo-v verkorte opleiding

  In de bijeenkomsten werkt u in subgroepen aan beroepsproducten en andere opdrachten. Voor elke bijeenkomst bereidt u opdrachten thuis voor om gedurende de bijeenkomsten gerichte vragen te kunnen stellen en om uw kennis te toetsen aan concrete casuïstiek. De zelfstudie, alle activiteiten die nodig zijn om de voorbereidingsopdrachten uit te kunnen voeren, is een essentieel onderdeel van de modules. Tijdens de trainingen wordt er geoefend middels werkgroepen, casuïstiek, rollenspel en andere didactische werkvormen.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze hbo-v verkort opleiding duurt 2,5 jaar, inclusief toetsing en afstuderen. U heeft wekelijks 1 bijeenkomst met mededeelnemers. In de tussenliggende periode werkt u aan beroepsproducten op uw leer-/werkplek. De gemiddelde studiebelasting is 15 uur per week, exclusief de bijeenkomsten.

  Let op: voor mbo-verpleegkundigen met een specialisatie is er een variant van 1,5 jaar mogelijk. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Marjolein Meijer via 076-5258803.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 7.750,- *

  * In dit bedrag is de subsidie al in mindering gebracht. Zie mogelijke subsidie.

  U ontvangt voor aanvang van deze hbo-v deeltijd opleiding een factuur. Voorafgaand aan de opleiding dient u een toelatingsassessment af te leggen. De kosten van deze toets bedragen € 350,-.

  Let op: voor mbo-verpleegkundigen met een specialisatie is er een goedkopere variant van 1,5 jaar mogelijk. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Marjolein Meijer via 076-5258803.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet


  Aftrek studiekosten Inkomstenbelasting

  U volgt een studie zonder recht op studiefinanciering. U kunt in bepaalde gevallen uw studiekosten aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting. Voor de aftrek van studiekosten geldt een drempel per persoon. Voor 2018 is deze drempel vastgesteld op € 250,-. Op de website van de Belastingdienst leest u welke voorwaarden op u van toepassing zijn.

   

  Subsidie

  Subsidie

  De overheid stimuleert deelname aan zorg en technische hbo-opleidingen. Op basis van voldoende studievoortgang komt u in aanmerking voor een verlaging van het collegegeld per 30 EC (is circa een half jaar) met € 1.250,-. Dat bedrag kan oplopen tot € 6.250,- voor de Bachelor verpleegkunde (hbo-v) 2,5 jaar. Als u gebruik wilt maken van deze regeling, dan mag u nog geen bacheloropleiding in het bekostigd onderwijs hebben afgerond. Ook dient u in het bezit te zijn van een mbo (niveau 4) om toegelaten te kunnen worden tot de bachelor.

  Wanneer u zich heeft ingeschreven en wordt toegelaten tot de opleiding, hoeft u niets te doen om van de regeling gebruik te kunnen maken. Wij regelen alles voor u.

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van deze hbo-v opleiding ontvangt u het getuigschrift Bachelor of Nursing. Daarnaast mag u de graad ‘Bachelor of Science in Nursing’ (BN) voeren. Het programma is geaccrediteerd door de NVAO.

  Resultaat

  Resultaat

  De opleiding Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) geeft u de mogelijkheid u te ontwikkelen tot een breed inzetbaar professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen.

  Maatwerk

  Maatwerk

  Deze opleiding bieden wij ook aan als maatwerktraject. We stellen een uniek traject samen op basis van uw ontwikkelvraagstuk. Op deze manier bent u verzekerd van een opleiding voor uw medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Deze trajecten bieden wij ook vaak incompany aan.

  Bekijk nu meer informatie over onze maatwerktrajecten. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Marjolein Meijer via 076 - 525 88 03.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03. 

  Programma
  Basic Professional Development

  Het eerste traject van de Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) duurt 20 weken. Hierbij komt evidence-based practice, klinisch redeneren en gezondheidsbevordering aan bod in de volgende module:

  • Module Evidence Based Nursing en Patient Centered Care

  fase 1 programma bachelor of nursing avansplus breda
  Professional development

  Het tweede traject van de Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) duurt 4 keer 10 weken. De volgende modules komen aan bod:

  • Module Intercollegiale consultatie
  • Module Multicollegiale consultatie
  • Module Innovatie & Organisatie
  • Module Organisatie & Innovatie

  fase 2 programma bachelor of nursing avansplus breda
  The profession oriented

  Fase 3 van de Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) duurt 2 keer 10 weken en staat in het teken van de volgende modules:

  • Module Professionele besluitvorming
  • Module Klinische besluitvorming

  Afstudeerfase

  De afstudeerfase duurt 20 weken en daarin staat praktijkgericht onderzoek centraal.  

  • Module Multiprofessionele samenwerking

  fase 3 programma bachelor of nursing avansplus breda
  • Wij zijn als RdG een organisatie die streeft naar de beste kwaliteit, zo ook binnen scholingen en opleidingen die we aanbieden. We merkten in de samenwerking met Avans+ dat zij hieraan gehoor gaven en samen met ons op zoek gingen naar het beste product.

   referentie bachelor of nursing iris theeuwen avansplus
   Iris Theeuwen
   Teamleider Beroepsopleidingen ziekenhuis Reinier de Graaf
  Bekijk de referentie
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven