Skip to main content

Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen

hbo-v bachelor verpleegkunde 1,5 jaar
iets voor u?
 • U bent een BIG geregistreerde verpleegkundige met een CZO erkende vervolgopleiding tot gespecialiseerde verpleegkundige.
 • U bent minimaal 3080 uur werkzaam binnen uw specialisatie. 
 • U wilt uw functie verbreden of u wilt zich voorbereiden op een nieuwe functie.
In het kort
 • niveau Bachelor
 • duur 1,5 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten € 8.975,-
 • startdata
  • 27-02-2018 Breda
  • 12-02-2018 Rotterdam
  • 12-02-2018 Utrecht
  • 12-02-2018 Zwolle
  • 09-04-2018 Breda
  • 09-04-2018 Rotterdam
  • 09-04-2018 Utrecht
  • 09-04-2018 Zwolle
Bekijk alle startdata en locaties

Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen

Zorginstellingen in Nederland zijn bezig om de acute en intensieve zorg toekomstbestendig te organiseren. Dankzij nieuwe richtlijnen en kwaliteitseisen voor de inrichting van o.a. Intensive Care en Spoedeisende Hulp afdelingen moeten (kleinere/regionale) ziekenhuizen hun gespecialiseerde zorg anders organiseren.

Het doel hiervan is om de continuïteit en kwaliteit van zorg voor de ernstige zieke en kwetsbare patiënt beschikbaar te stellen en te behouden. Dit vraagt om een brede kijk op de zorg en op processen binnen de acute en intensieve zorg. Zij moeten een nieuwe manier van werken ontwikkelen en dienen continu hun praktisch handelen wetenschappelijk te kunnen onderbouwen.

De volgende thema’s staan centraal in deze opleiding:

 • Optimale kwaliteit en veiligheid
 • Leiderschap: professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • Professionaliteit: zowel in specialisaties als in de breedte
 • Integrale (keten)samenwerking: omliggende ziekenhuizen, ambulancediensten, huisartsendiensten

Er vindt een transitie plaats van aanbodgerichte naar vraaggestuurde zorg. Het anticiperen op de complexe zorgvraag van de patiënt staat hierbij centraal.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent een BIG geregistreerde professional met een afgeronde verpleegkundige opleiding op mbo-niveau. Daarnaast heeft u een afgeronde CZO erkende vervolgopleiding en bent u minimaal 3080 uur werkzaam binnen uw gespecialiseerd functie.

  Tijdens de opleiding dient u een werkplek te hebben voor minimaal 24 uur per week binnen de (acute en intensieve) klinische zorg.

  Toelatingsprocedure

  Indien u voldoet aan de bovengenoemde instroomeisen komt u in aanmerking voor een toelatingsgesprek met de assessor. In het toelatingsgesprek toetsen we uw kennis en vaardigheden met betrekking tot actuele ontwikkelingen binnen uw beroepspraktijk. In sommige gevallen komt u in aanmerking voor (digitale) scholing om uw kennis en vaardigheden bij te spijkeren zodat u alsnog toegelaten kunt worden tot de opleiding. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Professionals vanuit diverse zorginstellingen worden bij elkaar in groepen geplaatst zodat uw expertise optimaal benut wordt. Hiermee profiteert u optimaal van voordelen gericht op regionale zorg. U werkt samen aan diverse casuïstiek, beroepsproducten en interactieve en intercollegiale werkvormen. Om zoveel mogelijk rendement uit deze opleiding te halen is uw professionele inbreng en visie vanuit uw organisatie essentieel.

  De beroepsproducten bestaan uit vraagstukken en lopende projecten vanuit uw eigen organisatie. Op deze wijze wordt uw performance in de praktijk op hbo-niveau zichtbaar verbeterd. De resultaten uit uw projecten en onderzoeken zijn relevant voor uw beroepspraktijk.

  Zelfstudie van belang in deze verkorte hbo-v opleiding

  Zelfstudie en alle activiteiten die nodig zijn om de voorbereidingsopdrachten uit te kunnen voeren zijn een essentieel onderdeel van de modules. Tijdens de bijeenkomsten wordt er geoefend door middel van werkgroepen, casuïstiek, intervisie en andere didactische werkvormen.

  In de bijeenkomsten werkt u in subgroepen aan beroepsproducten en opdrachten. Het is de bedoeling dat u elke bijeenkomst zelfstandig voorbereid om gedurende de bijeenkomsten gerichte vragen te kunnen stellen en uw kennis te kunnen toetsen aan concrete casuïstiek.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding duurt 1,5 jaar inclusief toetsing en afstuderen. U heeft wekelijks 1 bijeenkomst met mededeelnemers en in de tussenliggende periode werkt u aan beroepsproducten op uw werkplek. De gemiddelde studiebelasting is 15 uur per week inclusief de bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van deze opleiding bedragen:

  • Opleidingskosten: € 8975,- (vrij van btw)
  • Boeken: circa € 500 (exclusief 6% btw). Deze schaft u zelf aan.

  U ontvangt voor aanvang van deze opleiding een factuur. Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 12 maandelijkse termijnen van €770 ,-.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van deze hbo-v opleiding ontvangt u het getuigschrift Bachelor of Nursing. Daarnaast mag u de graad ‘Bachelor of Science in Nursing’ (BN) voeren. Het programma is geaccrediteerd door de NVAO.

  Resultaat

  Resultaat

  Dankzij deze opleiding ontwikkelt u zich tot een breed inzetbaar professional die vanuit hoog kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen. Na afronding van deze bachelor kunt u zich binnen uw functie/specialisme verder professionaliseren.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Rijskamp van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03. 

  Programma
  Professional Development

  De eerste fase van de verkorte hbo-v duurt 10 weken. Hierbij staat de volgende module centraal:

  • Module 1: Evidence Based Practice & Patient Centered Care

  fase 1 bon
  Professional development tot profession oriёnted

  De tweede fase van de verkorte hbo-v duurt 2 x 10 weken. Hierbij staan de volgende modules centraal:

  • Module 2: Intercollegiale consultatie
  • Module 3: Innovatie & Organisatie

  bon fase_2
  Fase 3A: The profession oriёnted (de voorbereidende afstudeerfase)

  Het eerste deel van de derde fase van deze hbo-v duurt 10 weken. Hierbij staat de voorbereiding op het praktijkgericht onderzoek centraal.

  • Module 4: Professionele besluitvorming

  Fase 3B: The profession oriёnted (de afstudeerfase)

  Het laatste onderdeel van de derde fase van de hbo-v duurt 2 x 10 weken. Hierbij staat het verrichten van praktijkgericht onderzoek centraal.

  • Module 5 & 6: Multiprofessionele samenwerking

  bon fase_3
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven