Skip to main content

Vooropleiding praktijkondersteuner (POH)

vooropleiding Praktijkondersteuner (POH)
iets voor u?
 • U wilt als doktersassistente in de huisartsenzorg de overstap maken van uw huidige functie naar de functie van praktijkondersteuner (POH).
 • U heeft een mbo-diploma doktersassistente of vergelijkbaar, beschikt over hbo werk- en denkniveau en enkele jaren praktijkervaring in de huisartsenzorg.
 • U wilt cliënten in de huisartsenzorg begeleiden in het omgaan met hun chronische ziekte.
   
In het kort
 • niveau Post-mbo
 • duur 6 weken
 • studiebelasting 4 uur per week
 • studiekosten 995,-
 • startdata
  • 16-09-2019 Den Haag
  • 30-09-2019 Utrecht
  • 17-09-2019 Zwolle
  • 26-09-2019 Breda
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Vooropleiding praktijkondersteuner (POH)

Vooropleiding praktijkondersteuner (POH)

Na de diagnose van de huisarts begeleiden praktijkondersteuners cliënten in het omgaan met hun chronische aandoening, zoals diabetes mellitus type II, cardiovasculair risicomanagement, astma en COPD. Deze zorg vindt plaatst tijdens spreekuren waarin voorlichting en educatie centraal staan. De opleiding POH biedt u de juiste basis voor de functie van praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk. Doktersassistenten zijn verplicht na toelating de vooropleiding POH te volgen alvorens in te kunnen stromen in de opleiding POH. Deze vooropleiding POH is gericht op kennis en vaardigheden die nodig zijn om het programma van de opleiding POH te kunnen volgen. Verpleegkundige thema’s en de rolwisseling van doktersassistent tot POH zullen aan de orde komen. 
 

praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze vooropleiding is bedoeld voor doktersassistenten met praktijkervaring in de huisartsenzorg zonder geldige verpleegkundige BIG-registratie. U wilt zich verder ontwikkelen tot de functie van praktijkondersteuner (POH). Tijdens deze opleiding heeft u een werk- of stageplek voor minimaal 8 uur per week bij een huisartsenpraktijk.
  Voorafgaand aan deze vooropleiding POH dient u een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies. 
   

  Werkvorm

  Werkvorm

  De vooropleiding POH  is waar mogelijk competentiegericht opgezet en uw eigen werkervaring en die van de andere deelnemers is zo veel mogelijk geïntegreerd. Onze docenten met praktijkervaring ondersteunen u in het leerproces middels persoonlijke coaching. U maakt gebruik van interactieve en innovatieve leermiddelen.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De vooropleiding POH duurt 6 weken en telt 3 bijeenkomsten. U heeft iedere 2 weken les en werkt in de tussenliggende weken aan opdrachten (op uw leer- of werkplek). De gemiddelde studiebelasting is 4 uur per week.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Vooropleiding praktijkondersteuner zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 995,-

  Na aanvang van de opleiding ontvangt u een factuur. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Toelatingsassesment Vooropleiding POH en opleiding POH 
  Indien u niet over de juiste vooropleiding beschikt voor toelating tot de opleiding POH, kan het zijn dat u een toelatingsassessment dient af te leggen. Deze toets brengt aanvullende kosten met zich mee.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u deze vooropleiding POH succesvol heeft afgerond, wordt u toegelaten tot de opleiding POH. Na succesvolle afronding van de opleiding POH ontvangt u het postbachelordiploma Praktijkondersteuner. Deze opleiding is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN. 

  Resultaat

  Resultaat

  Deze vooropleiding POH geeft u de mogelijkheid om als doktersassistent verder te ontwikkelen naar de functie van POH en toegelaten te worden tot de opleiding POH. U heeft uw inhoudelijke kennis op het gebied van verpleegkundige thema’s vergroot en uw persoonlijke prestaties zijn verbeterd. U heeft handvatten gekregen om zich verder te ontwikkelen tot POH. 
   

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven