Skip to main content

Zorgtechnologie in de eerste lijn

Zorgtechnologie in de eerste lijn
iets voor u?
 • U wilt meer gebruik maken van zorgtechnologie in de eerste lijn.
 • U wilt leren welke technologische mogelijkheden er zijn op het gebied van behandeling, veiligheid, communicatie en support.
 • Oefen uw vaardigheden in een skills lab en pas de mogelijkheden toe in uw eigen werk.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 2 dagen
 • studiebelasting 4 uur per week
 • studiekosten 495,-
 • startdata
  • 26-09-2019 Breda
  • 30-09-2019 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Zorgtechnologie in de eerste lijn

Zorgtechnologie in de eerste lijn

Zorgtechnologie biedt ongekende mogelijkheden in de eerstelijns gezondheidszorg. Maar hoe bereikt u écht een positieve impact in het leven van uw cliënten en hun netwerk door inzet van technologie?

Laat u inspireren door experts, hoor van elkaar wat wél en niet werkt in de praktijk, oefen het gebruik en denk mee over de rol van technologie in uw beroepspraktijk. In dit 2-daagse opleidingstraject leert u welke mogelijkheden er zijn om technologie in te zetten rondom communicatie, support, behandeling en veiligheid voor uw cliënten. U krijgt state of the art kennis en informatie aangereikt en ontwikkelt uw skills, zodat u zelf met de technologie aan de slag kunt gaan.

Na het volgen van deze module  kunt u de ethische dilemma’s en risico’s signaleren die gepaard gaan met de inzet van zorgtechnologie. U leert hoe u deze dilemma’s kunt bespreken en afspraken kunt vastleggen in het zorgplan. Ook leert u anderen om na te denken over de inzet van technologie en kunt u hierover een multimediale presentatie verzorgen aan mantelzorgers en professionals.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U hebt een hbo werk- en denkniveau en bent werkzaam in de eerstelijns gezondheidszorg. Dit opleidingstraject  is bestemd voor de hbo-verpleegkundigen die zich (verder) willen ontwikkelen op het gebied van de inzet van zorgtechnologie.
  De groepen worden gemêleerd samengesteld. Wij vinden het interessant als verschillende expertisegebieden, bijvoorbeeld  Jeugd-, Dementie-, Ouderen-, Wijk-, Palliatieve-, Oncologische- zorgprofessionals hun ervaringen met zorgtechnologie uitwisselen tijdens deze module. U ontwikkelt uw vaardigheden in een skills lab en sluit de module af met een toetsing en certificering.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het opleidingstraject zorgtechnologie in de eerstelijns gezondheidszorg  is competentiegericht opgezet. Tijdens de eerste dag ligt het accent vooral op de theorie van de verschillende technologische mogelijkheden rondom behandeling, support, veiligheid en communicatie.
  De tweede dag vindt plaats in een skills lab waar u eerst vaardigheden kunt opdoen en ze vervolgens leert toepassen in uw werk.  
  De groepen worden gemêleerd samengesteld, zodat de verschillende expertisegebieden in de eerste lijn ervaringen met de inzet van technologie kunnen uitwisselen en optimaal van elkaar kunnen leren. U sluit de module af door een plan voor de inzet van zorgtechnologie te schrijven voor het zorgplan van een cliënt en door het uitvoeren van een proeve van bekwaamheid in het skills lab.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module duurt 2 maanden en telt 4 bijeenkomsten van een dagdeel. De gemiddelde studiebelasting is 4 uur per week exclusief de bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Zorgtechnologie in de eerste lijn zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 495,-.
  • Boeken circa € 50,-. Deze schaft u zelf aan.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding ontvangt u een certificaat, geaccrediteerd door V&VN.

  Resultaat

  Resultaat

  Tijdens dit door V&VN geaccrediteerde traject leert u op actieve wijze van experts in een skills lab en van elkaar  :

  • de theoretische- beleids- en financiële kaders voor de inzet van technologie in de eerstelijnszorg in Nederland
  • de technologische mogelijkheden voor behandeling, communicatie, veiligheid en support in de eerstelijns zorg
  • zorgtechnologie EBP en pro actief inzetten in de eerste lijn
  • heeft u de skills om technologie te adviseren en/of in te zetten in de eerste lijn

   

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven