Skip to main content

Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen

Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen opleiding
iets voor u?
 • U werkt als verpleegkundige en heeft de opleiding HBO-V afgerond.
 • U wilt uzelf verder ontwikkelen op het gebied van kwaliteitszorg.
 • U wilt kritisch kijken naar uzelf, uw team en uw organisatie.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 4 uur per week
 • studiekosten 550,-
 • startdata
Bekijk alle startdata en locaties
Module Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen avansplus breda

Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen

Kwaliteitszorg betekent dat u uw eigen handelen systematisch verantwoordt, evalueert en bijstuurt. Dit is een belangrijk onderdeel van uw werk als verpleegkundige. Het stelt eisen aan uw professionele kennis, houding en vaardigheden. U heeft een kritische en reflectieve houding nodig ten aanzien van uw eigen werk, dat van uw team en van de organisatie als geheel. Kennis en vaardigheden rondom evidence-based practice zijn cruciaal om kwalitatief goede zorg te kunnen leveren. U voert (praktijkgericht) onderzoek uit om de effectiviteit en efficiëntie van uw eigen beroepsuitoefening te verantwoorden, te toetsen en bij te stellen.

Losse postbachelormodules voor hbo-verpleegkundigen

Deze Module Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen is samen met de module Evidence- based practice voor hbo-verpleegkundigen en de module Klinisch redeneren voor hbo- verpleegkundigen een complete postbachelor.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze postbachelormodule is bedoeld voor verpleegkundigen die vóór 2010 zijn afgestudeerd als hbo-verpleegkundige. Het is belangrijk dat u hbo-bachelor denk- en werkniveau hebt. Deze opleiding is in het leven geroepen voor hbo-verpleegkundigen die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van kwaliteitszorg.

  Tijdens uw (voor)opleiding heeft u al kennisgemaakt met kwaliteitszorg. Daarnaast heeft u de module Evidence-based practice (EBP) voor hbo-verpleegkundigen succesvol afgerond. Het is een pré als u al kennis heeft opgedaan en vaardigheden hebt ontwikkeld om kwaliteitsverbeteringen te bereiken.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het beroepsprofiel Verpleegkundige 2020 beschrijft de 7 CanMeds-rollen en de bijbehorende competenties. Hieraan moeten verpleegkundigen voldoen om de titel Bachelor of Nursing te behalen. Deze rollen vormen de basis voor de module Kwaliteitszorg. U ontwikkelt hierin de competenties die behoren bij:

  • De rol van reflectieve EBP-professional (CanMeds-rol 4). Daarbij werkt u aan de bevordering en ontwikkeling van de verpleegkundige beroepsgroep, uw eigen deskundigheid en die van uw collega’s.
  • De rol van de professional en kwaliteitsbevorderaar (CanMEDS-rol 7). Daarbij meet en screent u de zorgverlening op individueel niveau én op organisatieniveau. U borgt en verbetert daarbij de kwaliteit van zorg.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Module Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen bestaat uit 5 bijeenkomsten van ongeveer 3 uur, verspreid over 10 weken. Voor het bestuderen van de theorie en het maken van de opdrachten heeft u gemiddeld 4 uur voorbereidingstijd nodig per bijeenkomst. Dit betekent dat u ongeveer 4 uur per week dient te reserveren voor zelfstudie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 550,-
  • Boeken: circa € 100,- Deze schaft u zelf aan.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u deze module succesvol heeft afgerond ontvangt u een certificaat.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze module bent u op de hoogte van alle relevante wet- en regelgeving voor goede verpleegkundige zorg. U kunt de kwaliteit van zorg op een systematische en kritische manier meten en hier verbetervoorstellen voor schrijven.

  Maatwerk

  Maatwerk

  Deze opleiding bieden wij ook aan als maatwerktraject. We stellen een uniek traject samen op basis van uw ontwikkelvraagstuk. Op deze manier bent u verzekerd van een opleiding voor uw medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Deze trajecten bieden wij ook vaak incompany aan.

  Bekijk nu meer informatie over onze maatwerktrajecten. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Rachida Handor via 076-5258876.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma
  Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen

  Deze opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Introductie module kwaliteitszorg en de toepassing in de beroepspraktijk
  • Methodiek van onderzoek
  • Meetinstrumenten
  • Resultaten van onderzoek
  • Het verbetervoorstel (1 dagdeel)

  Kwaliteitszorg voor hbo-verpleegkundigen
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven