Je hebt er vast al lang van gehoord, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf 25 mei 2018 is deze van toepassing en geldt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) niet meer.

Maar wat betekent dat nu precies?

De AVG versterkt de positie van mensen van wie hun gegevens worden verwerkt. Er gelden nieuwe privacyrechten en de bestaande rechten van deze mensen worden sterker. Daarom krijgen organisaties die persoonsgegevens verwerken meer verplichtingen. De nadruk gaat nog meer liggen op de verantwoordelijkheid van bedrijven om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden.

En wat betekent dat voor jou?

Tot aan 25 mei moet je blijven voldoen aan de Wbp en je klaar maken voor de AVG. Op 25 mei 2018 moeten al je bedrijfsprocessen en informatiesystemen aangepast zijn aan de AVG. Je moet het privacy management in jouw organisatie optimaliseren en er klaar voor zijn dat je organisatie tegen reputatieschade en verhoogde boetes aanloopt.

En hoe je dat doet?

Een avg opleiding, privacy cursus of opleiding functionaris gegevensbescherming volgen! Maar hoe kies je nou een goede opleiding, training of masterclass?

Bij Avans+ bieden we op elk niveau, voor ieder wat wils een opleiding aan op het gebied van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

  1. We bieden de postbacheloropleiding Privacybescherming waarbij je leert hoe je de organisatie in zijn geheel kunt adviseren over alles op het gebied van gegevensbescherming. Ook leer je hoe een implementatieplan voor jouw organisatie te schrijven.
     
  2. In de Masterclass Gegevensbescherming leer je wat de AVG is, welke wijzigingen doorgevoerd dienen te voeren en wat dat betekent voor jouw vakgebied.
     
  3. Onze Masterclass Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is met name geschikt voor bedrijfsadviseurs op het gebied van risicomanagement en financiële dienstverlening die bedrijven adviseren over de AVG.

Weten welke opleiding AVG het beste bij je past? Neem dan contact op met Koen van Schendel via kvanschendel@avansplus.nl of met Herman Derks via hderks@avansplus.nl.