Skip to main content

Bezoek onze open dag op zaterdag 7 oktober in Breda. Klik hier voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Categorie
Categorieën

Kan ik in termijnen betalen?

Als je in termijnen wilt betalen, kun je dit aangeven bij je inschrijving in het opmerkingenveld. Er wordt dan contact met je opgenomen om hierover afspraken te maken.
Bedankt voor je feedback!

Zijn er subsidiemogelijkheden voor het volgen van een opleiding?

Wij kunnen je altijd vertellen of er een subsidiemogelijkheid is voor jouw opleiding. Je vindt deze info op onze subsidiepagina. 
Bedankt voor je feedback!

Kan ik de opleiding ook in delen volgen?

Opleidingen die opgebouwd zijn uit modules/masterclasses zijn in delen te volgen.
Bedankt voor je feedback!

Kan ik gedurende de opleiding een pauze inlassen en later verder gaan met de opleiding?

Als een opleiding uit verschillende modules bestaat, is dit vaak mogelijk in overleg met de opleidingsmanager. Een korte opleiding kan niet worden onderbroken.
Bedankt voor je feedback!

Wat zijn de betaalmogelijkheden van een opleiding?

Bij de meeste opleidingen is het mogelijk om in termijnen te betalen. Je vindt de info hier over op de opleidingspagina onder het tabje studiekosten. Je ontvangt altijd eerst een factuur en hoeft bij inschrijving dus nog niet te betalen. 
Bedankt voor je feedback!

Wat gebeurt er als ik me inschrijf voor een locatie die niet start?

Uiterlijk 2 weken voor de start van de opleiding besluiten we of we kunnen starten en op welke locatie(s). Als je jezelf hebt ingeschreven voor een locatie waar we niet kunnen starten, nemen we contact met je op en heb je de keuze om je inschrijving kosteloos te annuleren of indien mogelijk je inschrijving om te zetten naar een andere leslocatie of om door te schuiven naar een volgend startmoment.
Bedankt voor je feedback!

Wanneer ontvang ik de factuur?

De factuur voor de opleiding ontvang je rond de startdatum van de opleiding.
Bedankt voor je feedback!

Wanneer ontvang ik het rooster van de opleiding?

Uiterlijk twee weken voorafgaand aan de start van de opleiding ontvang je het rooster via de digitale leeromgeving. Mocht je eerder een conceptrooster willen ontvangen, neem dan contact met ons op via info@avansplus.nl of via 088-909 80 00
Bedankt voor je feedback!

Kan ik de opleiding annuleren?

Je hebt 14 dagen bedenktijd, binnen deze 14 dagen kun je je inschrijving kosteloos annuleren via info@avansplus.nl zonder opgaaf van reden. Wil je na deze 14 dagen je inschrijving annuleren, dan gaat dit conform de algemene voorwaarden. Annuleringen kunnen worden doorgegeven via annuleringen@avansplus.nl. Mocht je jouw opleiding willen annuleren terwijl je al bent begonnen met de opleiding, dan is het raadzaam eerst contact op te nemen met de opleidingsmanager.
Bedankt voor je feedback!

Wat zijn de financiële gevolgen wanneer ik tussentijds stop met de opleiding?

Bij een tussentijdse beeindiging van een opleiding dien je de overeengekomen prijs te betalen. De exacte regels vind je in de algemene voorwaarden: https://avansplus.nl/algemene-voorwaarden. Neem altijd eerst contact op met de opleidingsmanager als je tussentijds wilt stoppen.
Bedankt voor je feedback!