Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Laboratoriumtechniek opleidingen

Opleidingen laboratoriumtechniek

Oriënteer je je op een passende laboratoriumopleiding? In het uitgebreide aanbod van Avans+ vind je vast en zeker de opleiding laboratoriumtechniek die aansluit bij jouw werkniveau en ervaring.

Meer inzicht dankzij een laboratorium opleiding

Werk je in een laboratorium? Dan produceer je dagelijks grote hoeveelheden data, werk je met analyseapparatuur en gevaarlijke stoffen. Een laboratoriumopleiding kan jou meer inzicht bieden in bijvoorbeeld onverwachte situaties die kunnen ontstaan. Met onze praktijkgerichte opleidingen laboratoriumtechniek leer je meer over analysetechnieken, kwaliteitsborging en veiligheid bij lab-werkzaamheden. Hierdoor verbetert jouw inzicht en kun je adequaat inspelen op onverwachte situaties.

Een laboratorium opleiding of cursus voor iedereen

Heb je een laboratorium opleiding hbo- of mbo-niveau? Avans+ biedt opleidingen en cursussen met de looptijd van enkele dagen tot een paar maanden. Wil je je op een specifiek vlak verdiepen? De kans is groot dat wij binnen onze opleidingsclusters een opleiding of cursus laboratorium hebben die jou aanspreekt, waaronder Chromatografie,Veiligheid, Chemie of Kwaliteitszorg. We hebben een breed aanbod in opleidingen, bekijk de actuele startdata in dit overzicht.

Opleiding laboratorium? Kwalitatief en praktijkgericht!

Alle laboratoriumtechniek opleidingen die je via ons volgt zijn praktijkgericht en van hoge kwaliteit. Stuk voor stuk worden ze verzorgd door ervaringsdeskundigen en zijn ze ontwikkeld voor en door mensen uit de sector. Door middel van intensieve trainingen werk je aan verbreding of verdieping van jouw kennis en vaardigheden. Je wordt begeleid door mensen uit het werkveld, vaak in ons eigen laboratorium. Wat je leert, is daarom altijd relevant, onafhankelijk van type apparatuur en in lijn met de laatste ontwikkelingen. De opleidingen kunnen ook incompany verzorgd worden, je gaat op je eigen locatie met je eigen apparatuur aan de slag met de lesstof. Neem contact op over de mogelijkheden. 

Deelnemer over laboratoriumtechniek bij Avans+

Veel deelnemers die een laboratorium opleiding hebben gevolgd bij Avans+ geven aan graag terug te komen voor een vervolgcursus en bevelen de cursussen aan bij een collega. Ontdek wat deelnemers van onze opleidingen vinden op de laboratoriumtechniek referentiepagina.

Vragen over een laboratorium opleiding?

Wil je advies over welke cursus of laboratoriumopleiding het beste bij je past? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Lees meer

Kies uit 11 opleidingsclusters binnen Laboratoriumtechniek

Advies over een opleiding voor jou?
Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Het laboratoriumteam van Avans+ staat altijd klaar, vaak in samenwerking met een uitgelezen groep van toegewijde gastdocenten, om de laboratoriummedewerkers optimaal te begeleiden bij de cursussen.

    Wilfried Niessen
    Deelnemer Avans+
  • Aan het einde van deze 3-daagse cursus sprak ik de ‘HPLC-taal’ en is de kwaliteit in het toepassen van onze methodes toegenomen.

    Lars Geurink
    Deelnemer Avans+
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.