Skip to main content

Laboratoriumtechniek

Laboratoriumtechniek

Oriënteert u zich op een passende laboratorium opleiding? In het uitgebreide aanbod van Avans+ vindt u vast en zeker de opleiding laboratoriumtechniek die aansluit bij uw werkniveau en ervaring.

MEER INZICHT DANKZIJ EEN LABORATORIUM OPLEIDING

Werkt u in een laboratorium? Dan produceert u dagelijks grote hoeveelheden data, werkt u met analyseapparatuur en gevaarlijke stoffen. Een laboratorium opleiding kan u meer inzicht bieden in bijvoorbeeld onverwachte situaties die kunnen ontstaan. Met onze praktijkgerichte opleidingen laboratoriumtechniek leert u meer over analysetechnieken, kwaliteitsborging en veiligheid bij lab werkzaamheden. Hierdoor verbetert uw inzicht en kunt u adequaat inspelen op onverwachte situaties.

EEN LABORATORIUM OPLEIDING OF CURSUS VOOR IEDEREEN

Heeft u een laboratorium opleiding hbo of mbo niveau? Avans+ biedt opleidingen en cursussen met de looptijd van enkele dagen tot een paar maanden. Wilt u zich op een specifiek vlak verdiepen? De kans is groot dat wij binnen onze opleidingsclusters een opleiding of cursus laboratorium hebben die u aanspreekt, waaronder Chromatografie, Life science, Veiligheid, Chemie of bijvoorbeeld Kwaliteitszorg of Fysische technieken.

OPLEIDING LABORATORIUM? KWALITATIEF EN PRAKTIJKGERICHT!

Alle laboratoriumtechniek opleidingen die u via ons volgt zijn praktijkgericht en van hoge kwaliteit. Stuk voor stuk worden ze verzorgd door ervaringsdeskundigen en zijn ze ontwikkeld voor en door mensen uit de sector. Door middel van intensieve trainingen werkt u aan verbreding of verdieping van uw kennis en vaardigheden. U wordt begeleid door mensen uit het werkveld, vaak in ons eigen laboratorium. Wat u leert, is daarom altijd relevant, onafhankelijk van type apparatuur en in lijn met de laatste ontwikkelingen.

DEELNEMERS OVER LABORATORIUMTECHNIEK BIJ AVANS+

Veel deelnemers die een laboratorium opleiding hebben gevolgd bij Avans+ geven aan graag terug te komen voor een vervolgcursus en bevelen de cursussen aan bij een collega. Ontdek wat deelnemers van onze opleidingen vinden op de laboratoriumtechniek referentiepagina.

NOG VRAGEN OVER EEN LABORATORIUM OPLEIDING?

Wilt u advies over welke cursus of laboratoriumopleiding het beste bij u past? Neem vrijblijvend contact met ons op. 
 

lees meer

Kies uit 13 opleidingsclusters binnen Laboratoriumtechniek

Maatwerk voor uw business case?
Lees hier meer
bekijk alle 61 opleidingen
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
BENIEUWD NAAR ONZE WERKWIJZE? ONTDEK HET IN DEZE VIDEO!
 • Het laboratoriumteam van Avans+ staat altijd klaar, vaak in samenwerking met een uitgelezen groep van toegewijde gastdocenten, om de laboratoriummedewerkers optimaal te begeleiden bij de cursussen.

  testimonial-lab-wilfriedniessen
  Wilfried Niessen
  Deelnemer Avans+
 • Aan het einde van deze 3-daagse cursus sprak ik de ‘HPLC-taal’ en is de kwaliteit in het toepassen van onze methodes toegenomen.

  testimonial-lab-larsgeurink
  Lars Geurink
  Deelnemer Avans+
 • Op mijn vakgebied kun je bij Avans+ prima aan je trekken komen en je verder ontwikkelen.

  testimonial-lab-ilsemasselink
  Ilse Masselink
  Deelnemer Avans+
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit