Skip to main content

Verpleegkunde & Welzijn

Verpleegkunde opleidingen Avans+

Bent u er klaar voor om u te verdiepen of te verbreden in uw vakgebied? We bieden verschillende opleidingen in de zorg en welzijn aan; van verpleegkundige in allerlei sectoren tot praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk. U bent bij ons dus aan het juiste adres wanneer u op zoek bent naar een opleiding binnen het vakgebied verpleegkunde en welzijn.

Opleiding verpleegkundige of praktijkondersteuner

Met onze opleidingen verpleegkunde en welzijn kunt u zich altijd verder ontwikkelen. Zoekt u naar een postbacheloropleiding tot verpleegkundige of tot praktijkondersteuner? Al onze verpleegkundige opleidingen zijn verdeeld in verschillende opleidingsclusters, namelijk Huisartsenzorg, Jeugdgezondheidszorg, Wijkverpleegkundige zorg en Ziekenhuiszorg. Ook bieden we de Bachelor Verpleegkunde aan. Deze clusters vindt u in onderstaand overzicht.  Wij bieden ook mogelijkheden tot maatwerktrajecten aan. 

Trainingen tot postbachelor opleidingen in de zorg

U kunt verpleegkunde leertrajecten volgen variërend van trainingen van enkele dagdelen tot volledige postbacheloropleidingen. Heeft u nog geen idee welke verpleegkundige opleiding of training het best bij uw situatie past? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Praktijkgericht en meest recente theorie in uw verpleegkundige opleiding

De praktijkondersteuner of verpleegkundige opleiding die u via Avans+ volgt, is altijd praktijkgericht en biedt u daarnaast de meest recente theorie die u nodig heeft om uw vak optimaal uit te oefenen. In onze opleidingen verpleegkunde en welzijn staat zowel uw professionele als persoonlijke ontwikkeling voorop. Het gaat er uiteindelijk om wat u in de dagelijkse praktijk gaat hebben aan uw opleiding tot verpleegkundige. Onze verpleegkundige opleidingen zijn daarom ontwikkeld voor en door mensen uit de betreffende zorgsector. Bovendien dragen ervaren en deskundige docenten hun kennis aan u over.

Anderen over onze opleiding verpleegkundige of praktijkondersteuner

Deelnemers typeren onze verpleegkundige opleidingen in de zorg met woorden als ‘inspirerend’, ‘praktijkgericht’, ‘afwisselend’ en ‘leuk’. Daarnaast hechten zij veel waarde aan de praktijkdocenten, maar ook zeker aan de groepsdynamiek die ontstaat tussen de deelnemers. Benieuwd wat onze ouddeelnemers van onze opleidingen vinden? Bekijk onze referenties.

Neem contact op over onze verpleegkundige opleiding

Bent u er niet zeker van of u in aanmerking komt voor de opleiding verpleegkundige in kwestie of heeft u vragen over onze opleidingen in de zorg en welzijn? Neem dan contact op met Avans+. We helpen u graag.

lees meer

Kies uit 11 opleidingsclusters binnen Verpleegkunde & Welzijn

Maatwerk voor uw business case?
Lees hier meer
bekijk alle 44 opleidingen
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
 • De module Somatische en psychogeriatrische aspecten heeft me geholpen om met een meer professionele blik naar de bewoners in het verpleeghuis te kijken.

  testimonial-verpleegkunde-corasnoei
  Cora Snoei
  Praktijkverpleegkundige
 • Ik hobbel niet meer met de grote groep mee, maar stippel mijn eigen pad uit en maak daardoor bewustere keuzes.

  testimonial-verpleegkunde-corinabarten
  Corina Barten
  Praktijkverpleegkundige
 • De opleiding heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen als persoon en als professional.

  testimonial-verpleegkunde-sjoerdkok
  Sjoerd Kok
  Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit