Skip to main content

Verpleegkunde & Welzijn

Verpleegkunde opleidingen Avans+

Ben je er klaar voor om je te verdiepen of te verbreden in jouw vakgebied? We bieden verschillende opleidingen in de zorg aan: van verpleegkundige in allerlei sectoren tot praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk. Je bent bij ons dus aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar een opleiding verpleegkunde.

Opleiding verpleegkundige of praktijkondersteuner

Met onze opleidingen verpleegkunde kun je jezelf altijd verder ontwikkelen. Zoek je naar een postbacheloropleiding tot verpleegkundige of tot praktijkondersteuner? Al onze verpleegkundige opleidingen zijn verdeeld in verschillende opleidingsclusters, namelijk Huisartsenzorg, Jeugdgezondheidszorg, Wijkverpleegkundige zorg en Ziekenhuiszorg. Ook bieden we de Bachelor Verpleegkunde aan. Deze clusters vind je in onderstaand overzicht. Wij bieden ook mogelijkheden tot maatwerktrajecten aan. 

Trainingen tot postbachelor opleidingen in de zorg

Je kunt verpleegkunde leertrajecten volgen variërend van trainingen van enkele dagdelen tot volledige postbacheloropleidingen. Heb je nog geen idee welke verpleegkundige opleiding of training het best bij jouw situatie past? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Praktijkgericht en meest recente theorie in uw verpleegkundige opleiding

De praktijkondersteuner of verpleegkundige opleiding die je via Avans+ volgt, is altijd praktijkgericht en biedt jou daarnaast de meest recente theorie die je nodig hebt om jouw vak optimaal uit te oefenen. In onze opleidingen verpleegkunde staat zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling voorop. Het gaat er uiteindelijk om wat je in de dagelijkse praktijk gaat hebben aan je opleiding tot verpleegkundige. Onze verpleegkundige opleidingen zijn daarom ontwikkeld voor en door mensen uit de betreffende zorgsector. Bovendien dragen ervaren en deskundige docenten hun kennis aan je over.

Anderen over onze opleiding verpleegkundige of praktijkondersteuner

Deelnemers typeren onze verpleegkundige opleidingen in de zorg met woorden als ‘inspirerend’, ‘praktijkgericht’, ‘afwisselend’ en ‘leuk’. Daarnaast hechten zij veel waarde aan de praktijkdocenten, maar ook zeker aan de groepsdynamiek die ontstaat tussen de deelnemers. Benieuwd wat onze ouddeelnemers van onze opleidingen vinden? Bekijk onze referenties.

Neem contact op over onze verpleegkundige opleiding

Ben je er niet zeker van of je in aanmerking komt voor de opleiding verpleegkundige in kwestie of heb je vragen over onze opleidingen in de zorg en welzijn? Neem dan contact op met Avans+. We helpen je graag.

lees meer

Kies uit 11 opleidingsclusters binnen Verpleegkunde & Welzijn

Maatwerk voor jouw business case?
Lees hier meer
bekijk alle 44 opleidingen
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
 • De module Somatische en psychogeriatrische aspecten heeft me geholpen om met een meer professionele blik naar de bewoners in het verpleeghuis te kijken.

  testimonial-verpleegkunde-corasnoei
  Cora Snoei
  Praktijkverpleegkundige
 • Ik hobbel niet meer met de grote groep mee, maar stippel mijn eigen pad uit en maak daardoor bewustere keuzes.

  testimonial-verpleegkunde-corinabarten
  Corina Barten
  Praktijkverpleegkundige
 • De opleiding heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen als persoon en als professional.

  testimonial-verpleegkunde-sjoerdkok
  Sjoerd Kok
  Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit