Skip to main content
ICT

Ben je werkzaam in het vakgebied van ICT en business? Dan weet je als geen ander hoe snel technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen. Oude opleidingen behouden hun waarde maar de werkomgeving van vandaag de dag vraagt om meer. Bijblijven, technologische ontwikkelingen op waarde schatten en dit praktisch vertalen naar concrete toepassingen voor jouw bedrijf of organisatie, vormen de spil van de ICT-opleidingen van Avans+. Voor alle ervaringsniveaus en vakgebieden in de ICT hebben we een ICT-opleiding op maat, waarbij we momenteel ook gratis scholingstrajecten aanbieden in de ICT via subsidies zoals Nederland Leert Door en REACT-EU.

Nederland Leert Door met ICT opleidingen

Wil jij je gratis laten omscholen naar de ICT? Dan is dit je kans! Met de subsidieregeling NL Leert Door kan dit geheel kosteloos. Met een baan binnen de ICT ben je verzekerd van een sector waar de vraag naar personeel enorm groot is én blijft. En omscholing naar deze sector kan bij Avans+ vanuit jouw huidige baan. Bekijk de opleidingen.

Om iedereen deze mogelijkheid te bieden heeft de Nederlandse overheid gratis opleidingsbudget beschikbaar gesteld in de vorm van de subsidieregeling NL Leert Door. Dit om ontwikkeling binnen de ICT sector te stimuleren.

Deze ontwikkeling biedt kansen voor iedereen aangezien er een enorm grote behoefte blijft aan extra ICT-ers. Daarom bieden we een groot aantal gratis scholingstrajecten binnen de ICT aan waar jij je voor kan inschrijven. Om in aanmerking te komen voor dit traject moet je minimaal 12 uur per week werk hebben. Het overzicht van scholingstrajecten in het kader van Nederland Leert Door vind je hieronder. Na het doorlopen van Nederland Leert Door modules kun je in aanmerking komen voor vrijstellingen voor de geaccrediteerde bachelor- en masteropleidingen in de ICT die wij aanbieden.

REACT-EU

Om de krapte op de ICT-arbeidsmarkt te verkleinen heeft de EU opleidingsbudget beschikbaar gesteld middels de subsidieregeling REACT-EU. Met deze subsidieregeling wil de overheid ervoor zorgen dat een extra instroom komt in de ICT markt. Een mooie manier om naast maatschappelijk een steentje bij te dragen, ook de ontwikkeling van de ICT-professionals te stimuleren. 

Wanneer kom je in aanmerking voor deze subsidieregeling?
Je komt voor deze overheidssubsidie in aanmerking als je minimaal 12 uur per week werkt in loondienst of als ZZP-er in geschreven staat bij de KvK, 18 jaar of ouder bent én onder een van onderstaande doelgroepen valt:

  • Je bent bij moment van starten met dit traject een werkende en je hebt in de afgelopen drie jaar een keer uitkering ontvangen.
  • Je bent bij moment van starten met dit traject een werkende en je verdiend momenteel minder dan 130% van het minimumloon.
  • Je werkt en je bent bij moment van starten met dit traject een statushouder
  • Je bent bij moment van starten met dit traject een ZZP’er en je verdiend momenteel (over een periode van 6 maanden voor start) een gemiddeld bedrag van € 35,- of minder per gewerkt uur.

Werkenden zijn flexwerkers, werknemers in loondienst of ZZP’ers.

Wil jij je gratis laten omscholen naar de ICT en val je binnen de doelgroep? Kies dan één van de kosteloze scholingstrajecten waarmee je aan de slag kunt bij een organisatie in de ICT-sector. Zet jij een volgende stap in jouw carrière als data-analist, junior ethical hacker, full-stack developer of software developer? Bekijk de opleidingen die onder deze subsidieregeling vallen.

Logo EFSLogo CAI

 

 

 

Marktleider Avans+

Avans+ is dé marktleider als het gaat om opleiden en omscholen. Wij bieden ook mogelijkheden om na afronding van een scholing een vervolgopleiding te doen, bijvoorbeeld binnen het opleidingscluster van Bachelor Software Engineer. Uiteraard krijg je vrijstelling voor de modules welke je al tijdens het subsidietraject hebt afgerond. We komen graag met je in gesprek!

Wanneer je je aanmeldt wordt er op basis van een intakegesprek gekeken welke scholingskeuze het beste bij jou past. Daarnaast moet je een aantal documenten aanleveren om de administratie in orde te maken. Als dat allemaal is geregeld kan jij aan de slag met jouw ICT scholing!

ICT masters en postbachelors bij Avans+

Onze ICT en business opleidingen kun je volgen op diverse niveaus. Bij Avans+ bieden wij je trainingen van bachelor (ICT-opleiding hbo) tot een volledige masteropleiding ICT aan. Trainingen kunnen op maat worden gemaakt en incompany worden gegeven.

Bij een ICT-opleiding van Avans+ leggen we de nadruk op de vele toepassingsmogelijkheden die nieuwe technologie met zich meebrengt. Innovatie staat in alle modules centraal. Niet alleen innovatie op het gebied van technologie maar ook innovatie op het gebied van nieuwe werkwijzen, businessmodellen en toepassingsmogelijkheden.

Het hart van alle ICT en business opleidingen wordt gevormd door technologie en innovatie. Technologische ontwikkelingen staan aan de basis van alle innovaties die worden ontwikkeld. Of dit nu productinnovaties zijn of innovaties met betrekking tot een andere manier van werken of manier van geld verdienen. 

Neem contact op over onze ICT opleidingen

Ben je nog niet zeker of een ICT opleiding bij jou past of welke van onze ICT opleidingen optimaal aansluit bij jouw opleidingsbehoefte? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag meer duidelijkheid te krijgen!

Lees meer

Kies uit 4 opleidingsclusters binnen ICT

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Opleidingen met kwaliteit