Skip to main content

Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

ICT

Wil jij je gratis laten omscholen naar de ICT? Dan is dit je kans! Met de subsidieregeling NL Leert Door kan dit geheel kosteloos! Met een baan binnen de ICT ben je verzekerd van een sector waar de vraag naar personeel enorm groot is én blijft. En omscholing naar deze sector kan bij Avans+ vanuit jouw huidige baan.

Om iedereen deze mogelijkheid te bieden heeft de Nederlandse overheid gratis opleidingsbudget beschikbaar gesteld in de vorm van de subsidieregeling NL Leert Door. Dit om ontwikkeling binnen de ICT sector te stimuleren.

Deze ontwikkeling biedt kansen voor iedereen aangezien er de komende jaren een grote behoefte blijft aan extra ICT-ers. Bij Avans+ bieden we een groot aantal gratis scholingstrajecten binnen de ICT aan waar jij je voor in kan schrijven. Dit overzicht van scholingstrajecten vind je hieronder.

Hoe werkt het Nederland Leert Door inschrijfproces?

Aanmelden voor een van de kosteloze trajecten kan via onderstaand opleidingsaanbod. Bij eventuele vragen zal er contact met je worden opgenomen. Voor de start lever je jouw cv en persoonsgegevens aan en word je uitgenodigd voor de door jou gekozen ICT module. De administratieve afhandeling voor het kosteloze traject wordt geheel door ons geregeld. Makkelijker kan niet!

Voorwaarden om deel te kunnen nemen aan het traject:

  • Je bent je werkt in de ICT branche en wil je graag bij laten scholen of je bent je aan het oriënteren op de ICT branche.
  • Je bent tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd.
  • Daarnaast is het van belang dat je minimaal 12 uur per week betaald werk verricht. Het maakt daarbij niet uit of je in loondienst bent of een flexibel contract hebt. Ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen via de subsidieregeling gebruik maken van kosteloze scholing, begeleiding of ontwikkeladvies. Hierbij is het belangrijk dat je in het bezit bent van een kvk-nummer.

Ben je werkzaam in het vakgebied van ICT en business? Dan weet je als geen ander hoe snel technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen. Oude opleidingen behouden hun waarde maar de werkomgeving van vandaag de dag vraagt om meer. Bijblijven, technologische ontwikkelingen kunnen inschatten op hun waarde en dit praktisch kunnen vertalen naar concrete toepassingen voor jouw bedrijf of organisatie vormen de spil van de ICT-opleidingen van Avans+. Voor alle actuele vakgebieden in de ICT hebben we een ICT-opleiding op maat.

ICT en business bij Avans+

Onze ICT en business opleidingen kun je volgen op diverse niveaus. Bij Avans+ bieden wij je trainingen van bachelor (ICT-opleiding hbo) tot een volledige masteropleiding ICT aan. Trainingen kunnen op maat worden gemaakt en incompany worden gegeven.

Bij een ICT-opleiding van Avans+ leggen we de nadruk op de vele toepassingsmogelijkheden die nieuwe technologie met zich meebrengt. Innovatie staat in alle modules centraal. Niet alleen innovatie op het gebied van technologie maar ook innovatie op het gebied van nieuwe werkwijzen, businessmodellen en toepassingsmogelijkheden.

Onze ICT en business opleidingen zijn onderverdeeld in de volgende thema’s:

Onder onze thema’s zie je wat Avans+ binnen jouw vakgebied voor jou kan betekenen.

Het hart van alle ICT en business opleidingen wordt gevormd door technologie en innovatie. Technologische ontwikkelingen staan aan de basis van alle innovaties die worden ontwikkeld. Of dit nu productinnovaties zijn of innovaties met betrekking tot een andere manier van werken of manier van geld verdienen.

Naast technologie en innovatie zijn actuele onderwerpen:

Datamanagement, datascience en business intelligence

Allemaal ontwikkelingen rondom het thema data waarbij data de kern van de opleiding vormt. Beschikken over de juiste data op het juiste moment is van belang om organisaties de goede kant op te sturen. Managementinformatie die door middel van business intelligence tools wordt opgeleverd. Goed datamanagement legt de basis voor de toekomst zodat omzet en winst gemaximaliseerd kunnen worden en er concurrentievoordeel behaald kan worden.

Blockchain 

Blockchain is een disruptieve technologie met de potentie om verschillende industrieën ingrijpend te veranderen. Het is ook de technologie achter cryptocurrencies zoals Bitcoin. Daarbij is blockchain een nieuwe technologie die nog volop in ontwikkeling is, en waar steeds meer aandacht is voor toepassingen buiten het gebied van cryptocurrencies. Om de schaalbaarheid van blockchains te verbeteren, tot standaardisatie van verschillende blockchain technologieën te komen en nieuwe toepassingen te ontwikkelen is er nu en in de toekomst veel software ontwikkeling nodig.

Mobile development

De komst van het 5G netwerk zal de verdere ontwikkeling van mobile development enorm versnellen. Zwaardere applicaties zullen hierdoor mogelijk worden. Chatbots, gebruik van Beacons, AR en VR technologie en mobile payment zijn een aantal ontwikkelingen waar de mobile developer mee te maken krijgt.  Met low-code platforms zoals Mendix, Outsystems of Oracle Apex wordt de time to market enorm verkort waardoor er aanzienlijk sneller ontwikkeld kan worden.

Cybersecurity

ICT is niet meer weg te denken in onze samenleving. Dat maakt ons ook steeds kwetsbaarder voor misbruik en uitval. Digitale veiligheid, oftewel IT security is daarom van groot belang.

Neem contact op over onze ICT opleidingen

Ben je nog niet zeker of een ICT opleiding bij jou past of welke van onze ICT opleidingen optimaal aansluit bij jouw opleidingsbehoefte? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag meer duidelijkheid te krijgen!

Lees meer

Kies uit 6 opleidingsclusters binnen ICT

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Opleidingen met kwaliteit