Skip to main content

ICT

ICT

Bent u werkzaam in het vakgebied van ICT en business? Dan weet u als geen ander hoe snel technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen. Oude opleidingen behouden hun waarde maar de werkomgeving van vandaag de dag vraagt om meer. Bij blijven, technologische ontwikkelingen kunnen inschatten op hun waarde en dit praktisch kunnen vertalen naar concrete toepassingen voor uw bedrijf of organisatie vormen de spil van de ICT opleidingen van Avans⁺. Voor alle actuele vakgebieden in de ICT hebben we een ICT opleiding op maat.

ICT en business bij Avans+

Onze ICT en business opleidingen kunt u volgen op diverse niveaus. Bij Avans⁺ bieden wij u trainingen van bachelor (ICT opleiding hbo) tot een volledige masteropleiding ICT aan. Trainingen kunnen op maat worden gemaakt en incompany worden gegeven.

Bij een ICT opleiding van Avans⁺ leggen we de nadruk op de vele toepassingsmogelijkheden die nieuwe technologie met zich meebrengt. Innovatie staat in alle modules centraal. Niet alleen innovatie op het gebied van technologie maar ook innovatie op het gebied van nieuwe werkwijzen, businessmodellen en toepassingsmogelijkheden.

Onze ICT en business opleidingen zijn onderverdeeld in de volgende thema’s:

Onder onze thema’s ziet u wat Avans+ binnen uw vakgebied voor u kan betekenen.

Het hart van alle ICT en business opleidingen wordt gevormd door technologie en innovatie. Technologische ontwikkelingen staan aan de basis van alle innovaties die worden ontwikkeld. Of dit nu productinnovaties zijn of innovaties met betrekking tot een andere manier van werken of manier van geld verdienen.

Naast technologie en innovatie zijn actuele onderwerpen:

Datamanagement, datascience en business intelligence

Allemaal ontwikkelingen rondom het thema data waarbij data de kern van de opleiding vormt. Beschikken over de juiste data op het juiste moment is van belang om organisaties de goede kant op te sturen. Managementinformatie die door middel van business intelligence tools wordt opgeleverd. Goed datamanagement legt de basis voor de toekomst zodat omzet en winst gemaximaliseerd kunnen worden en er concurrentievoordeel behaald kan worden.

Blockchain 

Blockchain is een disruptieve technologie met de potentie om verschillende industrieën ingrijpend te veranderen. Het is ook de technologie achter cryptocurrencies zoals Bitcoin. Daarbij is blockchain een nieuwe technologie die nog volop in ontwikkeling is, en waar steeds meer aandacht is voor toepassingen buiten het gebied van cryptocurrencies. Om de schaalbaarheid van blockchains te verbeteren, tot standaardisatie van verschillende blockchain technologieën te komen en nieuwe toepassingen te ontwikkelen is er nu en in de toekomst veel software ontwikkeling nodig.

Mobile development

De komst van het 5G netwerk zal de verdere ontwikkeling van mobile development enorm versnellen. Zwaardere applicaties zullen hierdoor mogelijk worden. Chatbots, gebruik van Beacons, AR en VR technologie en mobile payment zijn een aantal ontwikkelingen waar de mobile developer mee te maken krijgt.  Met low-code platforms zoals Mendix, Outsystems of Oracle Apex wordt de time to market enorm verkort waardoor er aanzienlijk sneller ontwikkeld kan worden.

Cybersecurity

ICT is niet meer weg te denken in onze samenleving. Dat maakt ons ook steeds kwetsbaarder voor misbruik en uitval. Digitale veiligheid, oftewel IT security is daarom van groot belang.

NEEM CONTACT OP OVER ONZE ICT OPLEIDINGEN

Bent u nog niet zeker of een ICT opleiding bij u past of welke van onze ICT opleidingen optimaal aansluit bij uw opleidingsbehoefte? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag meer duidelijkheid te krijgen!

lees meer

Kies uit 4 opleidingsclusters binnen ICT

Maatwerk voor uw business case?
Lees hier meer
bekijk alle 10 opleidingen
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
Opleidingen met kwaliteit