Skip to main content

Fysiotherapie

Fysiotherapie opleidingen

De Nederlandse bevolking wordt steeds ouder, krijgt steeds vaker te maken met kanker en zorg voor jeugd staat nog altijd hoog op de politieke agenda. Zomaar een aantal feiten die u wellicht aan het denken zetten in relatie tot uw geambieerde specialisatie fysiotherapie. Heeft u al eens nagedacht over een master opleiding fysiotherapie? Vaak wordt een masterniveau verplicht gesteld door de branche waar een master fysiotherapie u dan op voorbereidt. Heeft u meer interesse in een post hbo fysiotherapie en heeft u zelfs al een sterke affiniteit met een specifieke doelgroep? Denk dan na over een specialisatie fysiotherapie opleiding. Het ruime aanbod deeltijd fysiotherapie opleidingen van Avans+ biedt u vast en zeker de fysiotherapie opleiding die bij u past.

Welke fysiotherapie opleiding past bij u?

Bij voorkeur vindt u natuurlijk een fysiotherapie opleiding die 100% aansluit op uw ervaring, niveau en wensen. Wij hebben een ruime variatie van fysiotherapie opleidingen op verschillende niveaus; van een post hbo opleiding fysiotherapie van enkele maanden tot complete masters fysiotherapie. Ook bieden wij de mogelijkheid tot het volgen van losse masterclasses van onze studie fysiotherapie. Onze opleidingen fysiotherapie zijn gericht op verschillende specialisaties fysiotherapie, zoals oncologiefysiotherapie, kinderfysiotherapie, bekkenfysiotherapie en geriatriefysiotherapie. Afhankelijk van uw ervaring en de keuze voor de fysiotherapie opleiding kan het zijn dat er opleiding fysiotherapie toelatingseisen gelden. Voor exacte toelatingseisen kunt u zich voor laten lichten door een van onze opleidingsmanagers.

De verschillende vormen van fysiotherapie opleidingen

Er zijn verschillende typen fysiotherapie opleidingen die u bij Avans+ kunt volgen. Onze voornaamste fysiotherapie opleiding is de master fysiotherapie. Hiermee bereidt u zich optimaal voor op de stijgende vraag vanuit het werkveld naar master fysiotherapeuten om de stijgende zorgvraag binnen verschillende specialisaties te voldoen. Daarnaast kunt u bij Avans+ ook terecht voor een korte cursus fysiotherapie of een maatwerk traject binnen de fysiotherapie. Met onze uiteenlopende vormen en opleidingsduur is fysiotherapie studeren voor iedereen mogelijk.  Onze fysiotherapie opleidingen zijn met name gericht op professionals die overdag reeds werkzaam zijn binnen het fysiotherapie vakgebied. Over het algemeen vindt u bij ons dus een opleiding fysiotherapie in deeltijd. 

Praktijkgerichtheid staat centraal tijdens de fysiotherapie opleiding

De opleiding fysiotherapie die u bij Avans+ volgt, is altijd praktijkgericht en biedt u bovendien de theorie die u nodig heeft om uw vak zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen. De fysiotherapeut opleiding en fysiotherapie masters kenmerken zich door een aantal specifieke aspecten. Zoals het functioneel oefenen waarbij wordt gefocust op specifieke problemen bij een patiënt en het trainen van kracht (in de functie). Naast deze vakinhoudelijke aspecten van de hbo fysiotherapie wordt ook veel aandacht besteed aan het persoonlijk leiderschap van deelnemers, door bijvoorbeeld het ontwikkelen van communicatievaardigheden. U krijgt les van ervaringsdeskundigen en de deeltijd fysiotherapie opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor en door mensen uit de betreffende specialisaties. Tijdens de fysiotherapeut opleiding werkt u met eigen patiënten en zo wordt u uiteindelijk ook getoetst. Het geleerde van de fysiotherapie deeltijd opleiding is op deze manier direct toepasbaar in de praktijk.

Hoe denken uw vakgenoten over onze fysiotherapie opleidingen?

Onze deelnemers vinden veel toegevoegde waarde in het leren van diverse gesprekstechnieken.. Uitspraken als “Het mooie is dat het werkt! Je krijgt meer respect en moeilijke gesprekken durf ik beter aan te gaan” of “Ik ben op het gebied van communicatie breder onderlegd en kan nu ook andere collega's ondersteunen in het bespreken van bepaalde patiëntsituaties” zijn hier mooie voorbeelden van. Termen als verdiepend en uitdagend worden daarnaast ook veel genoemd wanneer er gesproken wordt over onze deeltijd fysiotherapie opleidingen. Bekijk hier onze referenties van de fysiotherapie studie van Avans+.

Advies of meer info over de opleiding fysiotherapie of master fysiotherapie

Heeft u behoefte aan advies over uw keuze voor een opleiding tot fysiotherapeut of wenst u vrijblijvend meer informatie over onze opleidingen fysiotherapie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij de juiste keuze tot een opleiding tot fysiotherapeut.

lees meer

Kies uit 5 opleidingsclusters binnen Fysiotherapie

Maatwerk voor uw business case?
Lees hier meer
bekijk alle 11 opleidingen
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
 • Ik ben scherper geworden in mijn adviezen, ben beter in staat klinisch te redeneren en kan literatuur en onderzoekspublicaties beter op waarde schatten.

  testimonial-fysio-hanskropman
  Hans Kropman
  Manueel Therapeut
 • Avans+ is voortdurend bezig met innoveren. Dit is wat mijn werk bij Avans+ zo leuk maakt!

  testimonial-fysio-heleenpieters
  Heleen Pieters
  Kinderfysiotherapeut en docent
 • Tijdens deze opleiding dien je de opdrachten en presentaties van je collega studenten te beoordelen en daarna kritische vragen te stellen. Die manier van werken pas ik nu ook toe in de praktijk.

  Guillaume van den nieuwenhof
  Guillaume van de Nieuwenhof
  Geriatriefysiotherapeut
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit