Skip to main content

Fysiotherapie

Opleiding fysiotherapie

De Nederlandse bevolking wordt steeds ouder, krijgt steeds vaker te maken met kanker en zorg voor jeugd staat nog altijd hoog op de politieke agenda. Zomaar een aantal feiten die je wellicht aan het denken zetten in relatie tot jouw geambieerde specialisatie fysiotherapie. Heb je al eens nagedacht over een master opleiding fysiotherapie? Vaak wordt een masterniveau verplicht gesteld door de branche waar een master fysiotherapie je dan op voorbereidt. Heb je meer interesse in een post hbo fysiotherapie en heb je zelfs al een sterke affiniteit met een specifieke doelgroep? Denk dan na over een specialisatie fysiotherapie opleiding. Het ruime aanbod deeltijd fysiotherapie opleidingen van Avans+ biedt jou vast en zeker de fysiotherapie opleiding die bij je past.

Welke fysiotherapie opleiding past bij jou?

Bij voorkeur vind je natuurlijk een fysiotherapie opleiding die 100% aansluit op jouw ervaring, niveau en wensen. Wij hebben een ruime variatie van fysiotherapie opleidingen op verschillende niveaus; van een post hbo opleiding fysiotherapie van enkele maanden tot complete masters fysiotherapie. Ook bieden wij de mogelijkheid tot het volgen van losse masterclasses van onze studie fysiotherapie. Onze opleidingen fysiotherapie zijn gericht op verschillende specialisaties fysiotherapie, zoals oncologiefysiotherapie, kinderfysiotherapie, bekkenfysiotherapie en geriatriefysiotherapie. Afhankelijk van jouw ervaring en de keuze voor de fysiotherapie opleiding kan het zijn dat er opleiding fysiotherapie toelatingseisen gelden. Voor exacte toelatingseisen kun je je voor laten lichten door een van onze opleidingsmanagers

De meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor jouw praktijk

Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van je masteropleiding voor jouw leidinggevende. 

De verschillende vormen van fysiotherapie opleidingen

Er zijn verschillende typen fysiotherapie opleidingen die je bij Avans+ kunt volgen. Onze voornaamste fysiotherapie opleiding is de master fysiotherapie. Hiermee bereid jij je optimaal voor op de stijgende vraag vanuit het werkveld naar master fysiotherapeuten om de stijgende zorgvraag binnen verschillende specialisaties te voldoen. Daarnaast kun je bij Avans+ ook terecht voor een korte cursus fysiotherapie of een maatwerktraject binnen de fysiotherapie. Met onze uiteenlopende vormen en opleidingsduur is fysiotherapie studeren voor iedereen mogelijk. Onze fysiotherapie opleidingen zijn met name gericht op professionals die overdag reeds werkzaam zijn binnen het fysiotherapie vakgebied. Over het algemeen vind je bij ons dus een opleiding fysiotherapie in deeltijd.

Praktijkgerichtheid staat centraal tijdens de fysiotherapie opleiding

De opleiding fysiotherapie die je bij Avans+ volgt, is altijd praktijkgericht en biedt jou bovendien de theorie die je nodig hebt om jouw vak zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen. De fysiotherapeut opleiding en fysiotherapie masters kenmerken zich door een aantal specifieke aspecten. Zoals het functioneel oefenen waarbij wordt gefocust op specifieke problemen bij een patiënt en het trainen van kracht (in de functie). Naast deze vakinhoudelijke aspecten van de hbo fysiotherapie wordt ook veel aandacht besteed aan het persoonlijk leiderschap van deelnemers, door bijvoorbeeld het ontwikkelen van communicatievaardigheden. Je krijgt les van ervaringsdeskundigen en de deeltijd fysiotherapie opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor en door mensen uit de betreffende specialisaties. Tijdens de fysiotherapeut opleiding werk je met eigen patiënten en zo word je uiteindelijk ook getoetst. Het geleerde van de fysiotherapie deeltijd opleiding is op deze manier direct toepasbaar in de praktijk.

Hoe denken jouw vakgenoten over onze fysiotherapie opleidingen?

Onze deelnemers vinden veel toegevoegde waarde in het leren van diverse gesprekstechnieken. Uitspraken als “Het mooie is dat het werkt! Je krijgt meer respect en moeilijke gesprekken durf ik beter aan te gaan” of “Ik ben op het gebied van communicatie breder onderlegd en kan nu ook andere collega's ondersteunen in het bespreken van bepaalde patiëntsituaties” zijn hier mooie voorbeelden van. Termen als verdiepend en uitdagend worden daarnaast ook veel genoemd wanneer er gesproken wordt over onze deeltijd fysiotherapie opleidingen. Bekijk hier onze referenties van de fysiotherapie studie van Avans+.

Advies of meer info over de opleiding fysiotherapie of master fysiotherapie

Heb je behoefte aan advies over jouw keuze voor een opleiding tot fysiotherapeut of wens je vrijblijvend meer informatie over onze opleidingen fysiotherapie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij de juiste keuze tot een opleiding tot fysiotherapeut.

Lees meer

Kies uit 7 opleidingsclusters binnen Fysiotherapie

Maatwerk voor jouw business case?
Bekijk alle 7 opleidingen
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
De meerwaarde van onze masters Fysiotherapie?

Benieuwd naar de meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor uw leidinggevende of praktijkeigenaar?

Download onze factsheet
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • Ik ben scherper geworden in mijn adviezen, ben beter in staat klinisch te redeneren en kan literatuur en onderzoekspublicaties beter op waarde schatten.

  Hans Kropman
  Manueel Therapeut
 • Avans+ is voortdurend bezig met innoveren. Dit is wat mijn werk bij Avans+ zo leuk maakt!

  Heleen Pieters
  Kinderfysiotherapeut en docent
 • Tijdens deze opleiding dien je de opdrachten en presentaties van je collega studenten te beoordelen en daarna kritische vragen te stellen. Die manier van werken pas ik nu ook toe in de praktijk.

  Guillaume van de Nieuwenhof
  Geriatriefysiotherapeut
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit