Skip to main content

Corona update: alle lessen volledig online voor de rest van het jaar

Lees meer
Opleiding fysiotherapie

De Nederlandse bevolking wordt steeds ouder, krijgt steeds vaker te maken met kanker en zorg voor jeugd staat nog altijd hoog op de politieke agenda. Zomaar een aantal feiten die je wellicht aan het denken zetten in relatie tot jouw geambieerde specialisatie fysiotherapie. Heb je al eens nagedacht over een master opleiding fysiotherapie? Vaak wordt een masterniveau verplicht gesteld door de branche. Het ruime aanbod deeltijd fysiotherapie opleidingen van Avans+ biedt jou vast en zeker de vervolgopleiding fysiotherapie die bij je past.

Welke vervolgopleiding fysiotherapie past bij jou?

Bij voorkeur vind je natuurlijk een post hbo fysiotherapie opleiding die 100% aansluit op jouw ervaring, niveau en wensen. Wij hebben een ruime variatie van post hbo fysiotherapie opleidingen op verschillende niveaus; van een post hbo opleiding fysiotherapie van enkele maanden tot complete masters fysiotherapie. Ook bieden wij de mogelijkheid tot het volgen van losse masterclasses van onze studie fysiotherapie. Onze opleidingen fysiotherapie zijn gericht op verschillende specialisaties fysiotherapie, zoals oncologiefysiotherapie, kinderfysiotherapie, bekkenfysiotherapie en geriatriefysiotherapie. En nu heeft Avans+ ook een master Psychosomatische fysiotherapie in zijn aanbod! Zo bieden wij voor uiteenlopende richtingen specialisatiemogelijkheden. Afhankelijk van jouw ervaring en de keuze van een master fysiotherapie kan het zijn dat er opleiding toelatingseisen gelden. Voor exacte toelatingseisen kun je je voor laten lichten door een van onze opleidingsmanagers.

De meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor jouw praktijk

Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van je fysiotherapie deeltijd voor jouw leidinggevende.

Diverse masters fysiotherapie

Er zijn verschillende typen master fysiotherapie opleidingen die je bij Avans+ kunt volgen.. Hiermee bereid jij je optimaal voor op de stijgende vraag vanuit het werkveld naar master fysiotherapeuten om de stijgende zorgvraag binnen verschillende specialisaties te voldoen. Daarnaast kun je bij Avans+ ook terecht voor een maatwerktraject van de opleiding fysiotherapie deeltijd. Met onze uiteenlopende vormen en opleidingsduur is fysiotherapie studeren voor iedereen mogelijk. Onze fysiotherapie opleidingen zijn met name gericht op professionals die overdag reeds werkzaam zijn binnen het fysiotherapie vakgebied. Over het algemeen vind je bij ons dus een opleiding fysiotherapie in deeltijd.

Praktijkgerichtheid staat centraal tijdens de fysiotherapie opleiding

De opleiding fysiotherapie die je bij Avans+ volgt, is altijd praktijkgericht en biedt jou bovendien de theorie die je nodig hebt om jouw vak zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen. De fysiotherapie masters kenmerken zich door een aantal specifieke aspecten. Zoals het functioneel oefenen waarbij wordt gefocust op specifieke problemen bij een patiënt en het trainen van kracht (in de functie). Naast deze vakinhoudelijke aspecten van de post hbo fysiotherapie wordt ook veel aandacht besteed aan het persoonlijk leiderschap van deelnemers, door bijvoorbeeld het ontwikkelen van communicatievaardigheden. Je krijgt les van ervaringsdeskundigen en de deeltijd fysiotherapie opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor en door mensen uit de betreffende specialisaties. Tijdens de masteropleiding fysiotherapie opleiding werk je met eigen patiënten en zo word je uiteindelijk ook getoetst. Het geleerde van de fysiotherapie deeltijd opleiding is op deze manier direct toepasbaar in de praktijk.
 

Toelatingseisen vervolgopleiding fysiotherapie

Voor onze masteropleidingen is een bachelordiploma fysiotherapie noodzakelijk. Wanneer de bacheloropleiding in het buitenland is gevolgd kan het nodig zijn dat het diploma moet worden gewaardeerd door het Nuffic. De opleidingsmanager kan je vertellen hoe dit proces in gang wordt gezet en of dit voor jou van toepassing is. Het kan ook zijn dat je mogelijk in aanmerking komt voor vrijstellingen, bijvoorbeeld door een eerdere wetenschappelijke opleiding of master binnen de fysiotherapie. Ook hierover kan de opleidingsmanager je verder informeren.
In het eerste jaar van de master is het nog niet noodzakelijk dat je al met de doelgroep van de betreffende specialisatie werkt, wel zal dit helpen in je eigen ontwikkeling. Verderop in de opleiding is er wel een werkeis met de doelgroep van de specialisatie, om zo je ervaring (verder) te vergroten.

Specialisaties fysiotherapie opleiding

Na de bacheloropleiding zijn er tal van mogelijkheden om je als fysiotherapeut verder te specialiseren, de zorg wordt immers complexer en er is een groeiende behoefte aan specialisten binnen een vakgebied. Het zal daarbij van belang zijn dat je een richting kiest die bij je persoonlijkheid en competenties past, nu en in de toekomst. Er kan een hoop kennis en ervaring worden opgedaan in cursussen, maar in veel richtingen is er ook de mogelijkheid tot het behalen van een mastertitel. Zo kan je je onder andere specialiseren in de manuele therapie of sportfysiotherapie.

Voor de masteropleidingen die bij Avans+ worden aangeboden, wordt goed onderzocht of dit echt een meerwaarde heeft en of de richting toekomstbestendig is als het gaat om hoeveelheid werk. Zo kun je erop vertrouwen dat je een goede keuze maakt die jouw toekomstmogelijkheden aanzienlijk vergroot. Om die redenen worden momenteel de richtingen bekkenfysiotherapie, oncologiefysiotherapie, geriatriefysiotherapie, kinderfysiotherapie en psychosomatische fysiotherapie aangeboden.

Waarom een master na fysiotherapie?

De eisen vanuit de zorgverzekeraars en beroepsverenigingen worden steeds strenger. In veel gevallen is het noodzakelijk om een Master of Science fysiotherapie titel te hebben of moet dat in de nabije toekomst. Het zal echter niet de hoofdreden zijn voor het starten van een master fysiotherapie. Je bent namelijk bezig jezelf verder te ontwikkelen, zowel als persoon als op het vakgebied van jouw keuze. Binnen een master fysiotherapie moet een afstudeeronderzoek altijd gericht zijn op de praktijk, anders dan bij wetenschappelijke masters. Zo kan je én de titel Master of Science (MSc) fysiotherapie verdienen én ben je na het voltooien van je opleiding ook specialist op jouw vakgebied. Deze combinatie maakt dat je in de praktijk kan blijven werken, maar ook dat er de mogelijkheid is tot een carrière in het onderzoeksveld. Wellicht kan dit zelfs leiden tot een promotietraject, een route waar een groeiende vraag naar is als dit uit een praktijkgerichte master voortkomt.
Door binnen de master fysiotherapie aan de slag te gaan met eigen cliënten en het afstuderen ook zelf vorm te geven is, zul je de meerwaarde direct merken in de praktijk. Gecombineerd met de groei op persoonlijk vlak maakt dit dat een master fysiotherapie bij Avans+ je veel zal opleveren.

Hoe denken jouw vakgenoten over onze fysiotherapie opleidingen?

Onze deelnemers van de masters fysiotherapie vinden veel toegevoegde waarde in het leren van diverse gesprekstechnieken. Uitspraken als “Het mooie is dat het werkt!, “Je krijgt meer respect en moeilijke gesprekken durf ik beter aan te gaan” of “Ik ben op het gebied van communicatie breder onderlegd en kan nu ook andere collega's ondersteunen in het bespreken van bepaalde situaties” zijn hier mooie voorbeelden van. Termen als verdiepend en uitdagend worden daarnaast ook veel genoemd wanneer er gesproken wordt over onze deeltijd fysiotherapie opleidingen. Bekijk hier onze referenties van de fysiotherapie studie van Avans+.

Advies of meer info over de masteropleidingen fysiotherapie

Heb je behoefte aan advies over jouw keuze voor een opleiding tot fysiotherapeut of wens je vrijblijvend meer informatie over onze opleidingen fysiotherapie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij de juiste keuze tot een opleiding tot fysiotherapeut.

Lees meer

Kies uit 7 opleidingsclusters binnen Fysiotherapie

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
De meerwaarde van onze masters Fysiotherapie?

Benieuwd naar de meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor uw leidinggevende of praktijkeigenaar?

Download onze factsheet
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • ‘Het voordeel van blended learning is dat je veel flexibeler bent. Je hebt minder bijeenkomsten en kunt meer zelf bepalen waar en wanneer je leert.’

  Liv van den Berge
  Kinderfysiotherapeut
 • Tijdens deze opleiding dien je de opdrachten en presentaties van je collega studenten te beoordelen en daarna kritische vragen te stellen. Die manier van werken pas ik nu ook toe in de praktijk.

  Guillaume van de Nieuwenhof
  Geriatriefysiotherapeut
 • ‘We hebben veel van en met elkaar geleerd, onder meer door behandelingen te filmen en via de online leeromgeving met elkaar te bespreken. Daarbij krijg je waardevolle feedback die je direct in je werk kunt inzetten.’

  Yannick Kerstens
  Kinderfysiotherapeut
Opleidingen met kwaliteit