Skip to main content
Techniek en bouw opleidingen

Techniek & bouw opleidingen

Ontwikkelingen in de techniek en bouw volgen elkaar snel op. Onderwerpen als duurzaamheid en de energietransitie brengen ook veel ontwikkelingen met zich mee Het is daarom belangrijk dat je werkt aan jouw eigen ontwikkeling om mee te kunnen in deze veranderende markt. Ben je op zoek naar een opleiding techniek of bouw? Bij Avans+ vind je altijd een technische opleiding die past bij jouw ambitie en die aansluit op de praktijk.

Technische opleidingen die bij je passen

Technische hbo opleidingen vind je op verschillende niveaus en in specifieke disciplines binnen dit brede vakgebied. Kies je voor Avans+, dan volg je een studie die bij jouw ambitie en situatie past. Denk aan een training of introductiecursus, de HIT-W of HIT-E postbachelor opleiding. Wil jij je aan de hand van een specifieke postbachelor verdiepen in jouw vak? Ook dan hebben we een technische bacheloropleiding of post hbo bouwkunde opleidingen en cursussen, die passen bij jouw ervaring en werkniveau. De opleidingen zijn ingedeeld onder relevante thema’s voor de branche, namelijk Installatietechniek, BIM, Beheer en onderhoud, Bouwmanagement en Pijpleidingtransport.

Bouw- en techniekopleidingen met een persoonlijk aspect

Om futureproof te worden en te blijven is het niet alleen belangrijk dat jij je ontwikkelt op professioneel vlak, maar ook op persoonlijk gebied. Binnen onze technische opleidingen wordt hier daarom ook veel aandacht aan besteed. Onze praktijkgerichte technische studies zijn ontwikkeld in samenwerking met én voor de branche. Je krijgt les van experts uit het werkveld met veel praktijkervaring in de sectoren techniek, bouw, beheer en onderhoud of bijvoorbeeld een post-hbo bouwkunde opleiding installatietechniek. Zij kunnen als geen ander de koppeling maken tussen de theorie en de praktijk. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de inhoud van elke cursus, training of opleiding techniek altijd actueel is.

Het rendement van onze techniek opleidingen

Wat leveren onze techniekopleidingen je op? Beter presteren op de werkvloer. Verdieping, het opbouwen van een nuttig netwerk en meebewegen met het werkveld. Dat vinden onze alumni de toegevoegde waarde van onze technische opleidingen. Resultaten die behaald worden dankzij de focus op persoonlijke ontwikkeling tijdens de studie. Lees meer over de toegevoegde waarde van onze cursussen, masters en postbachelors in Techniek & bouw in de referenties van onze deelnemers. Wil je ervaren hoe een les verloopt? Meld je aan voor een proefles van een van de techniek  bouwopleidingen.

Meer informatie over onze technische studies?

Wil je meer informatie ontvangen? Lees dan eens onze blog over alle opleidingen in techniek en bouw. Spreek jij liever iemand persoonlijk of wil je overleggen of je in aanmerking komt voor de opleiding die jij ambieert? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee welke opleiding en studievorm het beste bij je past!

Lees meer

Kies uit 6 opleidingsclusters binnen Techniek & Bouw

Subsidie voor regio West-Brabant
Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Meld je aan voor een proefles

Ervaar hoe de lessen zijn. 

Meld je nu aan
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • Avans+ werkt voor deze opleiding met geboren docenten. Met hun drive en visie zijn ze enorm inspirerend. Het zijn duidelijk mensen uit het vak, want ze komen bij elke vraag meteen met pakkende, relevante praktijkvoorbeelden.

  André Robers
  Project Engineer / BIM Coördinator
 • De opleiding is toegespitst op ieders eigen situatie waardoor je veel theoretische en praktische handvatten krijgt die ik nu in praktijk verder aan het ontwikkelen ben. Ik zou deze opleiding zeker willen aanraden.

  Chris van der Linden
  Projectleider
 • Ik ben zeker tevreden over Avans+ en over de opleiding HIT-E. Ik had die niet willen missen. Ik heb mijn kennis op E-gebied uitgebreid en heb zelfs nieuwe interessegebieden ontdekt.

  Pascal Heg
  Projectleider installatietechniek
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.