Skip to main content

Corona update: alle lessen volledig online voor de rest van het jaar

Lees meer
Onderwijs

Wil je als leerkracht jouw leerkrachtvaardigheden versterken, jouw kennis verbreden of beter inspelen op het onderwijs van de toekomst en daarmee de kwaliteit van jouw lesgeven in onderwijs verbeteren? Zou je als onderwijsassistent nascholing willen volgen om eventueel door te groeien naar de functie van leraarondersteuner? Of ben je als schoolleider op zoek naar een gezonde bedrijfsvoering? Voor beide doelgroepen bieden we een ruim aanbod onderwijsopleidingen en onderwijscursussen aan: van Vakbekwaamheid bewegingsonderwijs tot de Master Leiderschap in Onderwijs.

Korte cursus onderwijs of toch een complete postbacheloropleiding?

Avans+ biedt cursussen en postbacheloropleidingen voor leraren, onderwijsassistenten of leraarondersteuners binnen het primair-, voortgezet- en mbo onderwijs aan. Schoolleiders hebben keuze uit de schoolleidersopleidingen, modules voor de herregistratie of uit onze Master Leidinggeven in het Onderwijs. De vraag is dan ook: ga je voor een korte cursus onderwijs of een complete masteropleiding in het onderwijs? Voor iedereen bieden wij een geschikte onderwijs opleiding.

Jouw onderwijs opleiding verdeeld in thema’s

Het aanbod van onze opleidingen en cursussen onderwijs is zeer divers. Om deze reden hebben we alle onderwijsopleidingen verdeeld in thema’s. Voor leerkrachten zijn dat de thema’s LerarenPassend onderwijs en Coaching en communicatie. Voor schoolleiders is dat het thema Schoolleiders en Herregistratie schoolleiders. Voor onderwijsassistenten hebben we het thema Leraarondersteuner. De thema’s vind je terug in het overzicht onder deze tekst.

Voorafgaand aan jouw onderwijs opleidingen

Verbetering van de kwaliteit van docenten en leidinggevenden is een grote uitdaging. Het vraagt om gerichte scholing en training, individueel of in team- of schoolverband. Bij Avans+ kijken we naar het totale plaatje van de school en hierop passen wij onze cursussen en post hbo-opleidingen binnen onderwijs aan. Onze scholingstrajecten kenmerken zich door aandacht voor recente relevante ontwikkelingen in het werkveld alsmede door directe toepasbaarheid in de praktijk. Zo besteden we aandacht aan de volgende vragen: Om wat voor school gaat het? Welke medewerkers betreft het? Wat is de beginsituatie? En wat wordt het doel?

De juiste keuze voor een opleiding binnen het onderwijs

Door samen met jou antwoorden te formuleren op onderwijsvragen leggen wij een serieuze link naar jouw eigen praktijk. Op die manier kunnen wij zorg dragen voor het grootste rendement voor jou als professional en de organisatie waarin je werkzaam bent. Door het ruime aanbod op het gebied van opleidingen binnen het primair-, voortgezet- en mbo onderwijs en de juiste begeleiding in de aanloop naar jouw onderwijs opleiding zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste keuze maakt binnen je ontwikkelingstraject.

Ook voor een onderwijs master kies je Avans+

Naast bachelor onderwijs opleidingen kun je bij Avans+ ook terecht voor een masteropleiding onderwijs. Met onze nieuwe master Leiderschap in Onderwijs ben je in staat leiding te geven aan en binnen een onderwijsorganisatie binnen een complexe bestuurlijke omgeving met oog voor kwaliteit van mensen en duurzaam resultaat. Tevens voldoe je aan de registratie dan wel herregistratie eisen van het Schoolleidersregister. Door het behalen van het master eindniveau van deze masteropleiding in het onderwijs wordt je opgeleid tot excellente schoolleider. En met onze opleiding Directeur van buiten is het zelfs voor mensen van buiten het onderwijs mogelijk om binnen korte tijd actief te worden als leidinggevende binnen het onderwijs! Heb je interesse in een van onze anders schoolleiders opleidingen? Kijk dan naar ons complete aanbod schoolleiders opleidingen

Deelnemers over onze opleidingen binnen het onderwijs

‘Praktijkgericht’, ‘verdiepend’, ‘uitdagend’ en ‘persoonlijk’ zijn woorden die deelnemers gebruiken om onze onderwijs cursussen te omschrijven. Daarnaast geven onze deelnemers aan dat de onderwijs cursussen bijgedragen tot vergroting van het zelfvertrouwen en verbeteringen in onderwijswerkzaamheden. Lees meer verhalen van (oud)deelnemers op onze onderwijs referentiepagina.

Meer informatie over een onderwijs opleiding

Heb je vragen of ben je niet zeker welke postbachelor, masteropleiding of cursus onderwijs het best bij je past of heb je andere vragen over post hbo-opleidingen in onderwijs? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Lees meer

Kies uit 5 opleidingsclusters binnen Onderwijs

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • De opleiding heeft het grootste effect gehad op mijn zelfvertrouwen. Ik sta tijdens mijn werk sterker in mijn schoenen.

  Marlen Hoepel
  Onderwijsassistente
 • Behalve dat wij onszelf als deelnemers van deze opleiding ontwikkelen weet ik zeker dat wij anderen binnen ons team ervan kunnen overtuigen dat sommige zaken anders en beter kunnen.

  Mandy Aerts
  Leerkracht groep 2/3
 • Wat ik heel goed vind aan deze opleiding is dat wat ik vandaag leer, ik morgen toe kan passen.

  Karin van Hoof
  Leerkracht groep 2/3
Opleidingen met kwaliteit