Skip to main content

Onderwijs

Onderwijs

Wilt u als leerkracht uw leerkrachtvaardigheden versterken, uw kennis verbreden of beter inspelen op het onderwijs van de toekomst en daarmee de kwaliteit van uw lesgeven in onderwijs verbeteren? Zou u als onderwijsassistent nascholing willen volgen om eventueel door te groeien naar de functie van leraarondersteuner? Of bent u als schoolleider op zoek naar een gezonde bedrijfsvoering? Voor beide doelgroepen bieden we een ruim aanbod onderwijs opleidingen en onderwijs cursussen aan; van Vakbekwaamheid bewegingsonderwijs tot de Master Leiderschap in Onderwijs.

Korte cursus onderwijs of toch een complete postbacheloropleiding?

Avans+ biedt cursussen en postbacheloropleidingen voor leraren, onderwijsassistenten of leraarondersteuners binnen het basisonderwijs aan. Schoolleiders hebben keuze uit de opleidingen van proQualis, modules voor de herregistratie of uit onze Master Leidinggeven in het Onderwijs. De vraag is dan ook: gaat u voor een korte cursus onderwijs of een complete masteropleiding in het onderwijs? Voor iedereen bieden wij een geschikte onderwijs opleiding.

Uw onderwijs opleiding verdeeld in thema’s

Het aanbod van onze opleidingen en cursussen onderwijs is zeer divers. Om deze reden hebben we alle onderwijs opleidingen verdeeld in thema’s. Voor leerkrachten zijn dat de thema’s Specialisten en coördinatorenPassend onderwijs en Coaching en communicatie. Voor schoolleiders is dat het thema Schoolleiders. Voor onderwijsassistenten hebben we het thema Leraarondersteuner. De thema’s vindt u terug in het overzicht onder deze tekst.

Voorafgaand aan uw onderwijs opleidingen

Verbetering van de kwaliteit van docenten en leidinggevenden is een grote uitdaging. Het vraagt om gerichte scholing en training, individueel of in team- of schoolverband. Bij Avans+ kijken we naar het totale plaatje van de school en hierop passen wij onze cursussen en post hbo opleidingen binnen onderwijs aan. Onze scholingstrajecten kenmerken zich door aandacht voor recente relevante ontwikkelingen in het werkveld alsmede door directe toepasbaarheid in de praktijk. Zo besteden we aandacht aan de volgende vragen: Om wat voor school gaat het? Welke medewerkers betreft het? Wat is de beginsituatie? En wat wordt het doel?

De juiste keuze voor een opleiding basisonderwijs

Door samen met u antwoorden te formuleren op onderwijsvragen leggen wij een serieuze link naar uw eigen praktijk. Op die manier kunnen wij zorg dragen voor het grootste rendement voor u als professional en de organisatie waarin u werkzaam bent. Door het ruime aanbod op het gebied van opleidingen binnen het basisonderwijs en de juiste begeleiding in de aanloop naar uw opleiding basisonderwijs zorgen wij ervoor dat u altijd de juiste keuze maakt binnen uw ontwikkelingstraject.

Ook voor een onderwijs master kiest u Avans+

Naast bachelor onderwijs opleidingen kunt u bij Avans+ ook terecht voor een masteropleiding onderwijs. Met onze nieuwe master Leiderschap in Onderwijs bent u in staat leiding te geven aan en binnen een onderwijsorganisatie binnen een complexe bestuurlijke omgeving met oog voor kwaliteit van mensen en duurzaam resultaat. Tevens voldoet u aan de registratie dan wel herregistratie eisen van het Schoolleidersregister. Door het behalen van het master eindniveau van deze masteropleiding in het onderwijs wordt u opgeleid tot excellente schoolleider. Heeft u interesse in een van onze anders schoolleiders opleidingen? Dan kan u ook op ons schoolleiders label proQualis kijken voor ons complete aanbod schoolleiders opleidingen

Deelnemers over onze opleidingen binnen het onderwijs

‘Praktijkgericht’, ‘verdiepend’, ‘uitdagend’ en ‘persoonlijk’ zijn woorden die deelnemers gebruiken om onze onderwijs cursussen te omschrijven. Daarnaast geven onze deelnemers aan dat de onderwijs cursussen bijgedragen tot vergroting van het zelfvertrouwen en verbeteringen in onderwijswerkzaamheden. Lees meer verhalen van (oud)deelnemers op onze onderwijs referentiepagina.

Meer informatie over een onderwijs opleiding

Heeft u vragen of bent u niet zeker welke postbachelor, masteropleiding of cursus onderwijs het best bij u past of heeft u andere vragen over post hbo opleidingen in onderwijs? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

lees meer

Kies uit 5 opleidingsclusters binnen Onderwijs

Maatwerk voor uw organisatie?
Lees hier meer
bekijk alle 33 opleidingen
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
 • De opleiding heeft het grootste effect gehad op mijn zelfvertrouwen. Ik sta tijdens mijn werk sterker in mijn schoenen.

  testimonial-onderwijs-marlenhoepel
  Marlen Hoepel
  Onderwijsassistente
 • Behalve dat wij onszelf als deelnemers van deze opleiding ontwikkelen weet ik zeker dat wij anderen binnen ons team ervan kunnen overtuigen dat sommige zaken anders en beter kunnen.

  testimonial-onderwijs-mandyaerts
  Mandy Aerts
  Leerkracht groep 2/3
 • Wat ik heel goed vind aan deze opleiding is dat wat ik vandaag leer, ik morgen toe kan passen.

  testimonial-onderwijs-karinvanhoof
  Karin van Hoof
  Leerkracht groep 2/3
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit