Skip to main content

Onderwijs

Onderwijs

Wilt u als leerkracht uw leerkrachtvaardigheden versterken, uw kennis verbreden of beter inspelen op het onderwijs van de toekomst en daarmee de kwaliteit van uw lesgeven in onderwijs verbeteren? Of bent u als schoolleider op zoek naar een gezonde bedrijfsvoering? Voor beide doelgroepen bieden we een ruim aanbod onderwijs opleidingen en cursussen aan; van Vakbekwaamheid bewegingsonderwijs tot masteropleidingen onderwijs.

Korte cursus onderwijs of toch een complete postbacheloropleiding?

Avans+ biedt cursussen en postbacheloropleidingen voor leerkrachten aan. Schoolleiders hebben keuze uit de opleidingen van Magistrum, modules voor de herregistratie of uit onze Master Leidinggeven in het Onderwijs.

Onderwijs opleidingen verdeeld in thema’s

Het aanbod van onze opleidingen en cursussen onderwijs is zeer divers. Om deze reden hebben we alle onderwijs opleidingen verdeeld in thema’s. Voor leerkrachten zijn dat de thema’s Vakinhoudelijke specialisaties, Pedagogische en didactische vaardigheden, Passend onderwijs en Coaching en communicatie. Voor schoolleiders is dat het thema’s Schoolleiders. De thema’s vindt u terug in het overzicht onder deze tekst.

Voorafgaand aan uw onderwijs opleidingen

Verbetering van de kwaliteit van docenten en leidinggevenden is een grote uitdaging. Het vraagt om gerichte scholing en training, individueel of in team- of schoolverband. Bij Avans+ kijken we naar het totale plaatje van de school. Onze scholingstrajecten kenmerken zich door aandacht voor recente relevante ontwikkelingen in het werkveld alsmede door directe toepasbaarheid in de praktijk. We besteden aandacht aan de volgende vragen: Om wat voor school gaat het? Welke medewerkers betreft het? Wat is de beginsituatie? En wat wordt het doel? Door samen met u antwoorden te formuleren op deze vragen leggen wij een serieuze link naar uw eigen praktijk. Zowel tijdens de opleidingen als tijdens de master onderwijs. Op die manier kunnen wij zorg dragen voor het grootste rendement voor u als professional en de organisatie waarin u werkzaam bent.

Deelnemers over onze onderwijs opleidingen

‘Praktijkgericht’, ‘verdiepend’, ‘uitdagend’ en ‘persoonlijk’ zijn woorden die deelnemers gebruiken om onze opleidingen te omschrijven. Daarnaast geven onze deelnemers aan dat de opleiding heeft bijgedragen tot vergroting van het zelfvertrouwen en verbeteringen in hun onderwijswerkzaamheden. Lees meer verhalen van (oud)deelnemers op onze onderwijs referentiepagina.

Meer informatie

Heeft u vragen of bent u niet zeker welke postbachelor, masteropleiding of cursus onderwijs het best bij u past? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

lees meer

Kies uit 5 opleidingsclusters binnen Onderwijs

bekijk alle 28 opleidingen
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
 • De opleiding heeft het grootste effect gehad op mijn zelfvertrouwen. Ik sta tijdens mijn werk sterker in mijn schoenen.

  testimonial-onderwijs-marlenhoepel
  Marlen Hoepel
  Onderwijsassistente
 • Behalve dat wij onszelf als deelnemers van deze opleiding ontwikkelen weet ik zeker dat wij anderen binnen ons team ervan kunnen overtuigen dat sommige zaken anders en beter kunnen.

  testimonial-onderwijs-mandyaerts
  Mandy Aerts
  Leerkracht groep 2/3
 • Wat ik heel goed vind aan deze opleiding is dat wat ik vandaag leer, ik morgen toe kan passen.

  testimonial-onderwijs-karinvanhoof
  Karin van Hoof
  Leerkracht groep 2/3
Bekijk alle referenties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
Opleidingen met kwaliteit