• 16 december 2022

Afgelopen woensdagmiddag 14 december stond The LearnSpot in de finale van de Leven Lang Ontwikkelaar Challenge, georganiseerd door de provincie Gelderland in samenwerking met ESTI. The Learnspot nam het op tegen twee andere finalisten. En met succes: The LearnSpot kwam als winnaar uit de bus!

Het online platform van The Learnspot biedt een flexibele, persoonlijke en praktijkgerichte manier van leren, waarbij de leervraag centraal staat. Hiermee wordt de drempel om (een leven lang) te leren verlaagd.

Met de Leven Lang Ontwikkelaar (LLO) Challenge zijn de provincie Gelderland en ESTI op zoek gegaan naar nieuwe LLO-concepten voor de Bouw, de Zorg, het Onderwijs en Cybersecurity. Innovatieve projecten en ideeën, waarmee de tekorten en uitdagingen in deze sectoren kunnen worden opgelost, mochten deelnemen aan de challenge.

Toekomst van The LearnSpot

Josje Verhoeven, directeur bij ROC Rivor, Lydia Post, onderwijskundig adviseur bij Nehem en Esther Attenveld, projectleider van The Learnspot mochten pitchen voor de jury. De pitch bestond uit een ware “Wrapped” (geïnspireerd op Spotify) en een video met de waardepropositie en uitdagingen waar de Learnspot de komende jaren voor staat. Zo werden de jury en de medefinalisten meegenomen in de toekomst van de LearnSpot.

learnspot winnaar


Vernieuwende aanpak

Het jurycommetaar was lovend: “The LearnSpot is vernieuwend. De aanpak van The Learnspot is als een buitenboordmotor die vernieuwingen op de arbeidsmarkt echt op gang brengt. De jury vindt het inspirerend om te zien dat het een samenwerking betreft tussen zorgpartners en verschillende onderwijsvormen. Het betreft niet zomaar een platform; de uitdaging die er ligt, is om nog beter te duiden waarin de LearnSpot zich van andere platforms onderscheidt. Het gaat om het democratiseren van leren.” 

The Learnspot is ontzettend trots op het behaalde resultaat tot nu toe. “We vonden het al een eer om te laten zien aan de provincie waar we mee bezig zijn. We zijn al enige tijd van start  met The Learnspot, maar met het winnen van deze challenge kunnen we nu echt aan de slag. Deze prijs is een erkenning van wat we nu al doen”, aldus Josje Verhoeven.

Onderzoek

Het winnen van de challenge betekent dat The LearnSpot met ondersteuning van de provincie de aangedragen 5x5x5 aanpak mag gaan uitvoeren. Deze aanpak bestaat uit een onderzoek waarin The Learnspot de informele zorg (mantelzorgers) gaat bevragen op hun motivatie en behoeften om deel te nemen aan The Learnspot. Dit in het kader van een leven lang leren, zodat ze zich daarmee kunnen professionaliseren in hun zorgverlening. 

The Learnspot

The LearnSpot is een samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen en zorgcentra in Rivierenland, waaronder Avans+, ROC Rivor, Nehem, Betuwezorg, Next Learning Valley, Zorgcentra de Betuwe, SZR en Motivatieacademie.