Elke organisatie kent wel een ontwikkelvraagstuk en voor elk vraagstuk bestaat een unieke oplossing. Die oplossing kunnen wij van Avans+ jouw organisatie leveren. Wij kunnen voor ieder vraagstuk een uniek maatwerktraject samenstellen, van volledig op maat samengesteld tot incompany trajecten. Op deze manier ben je verzekerd van een opleiding voor jouw medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, op hun functies én op de doelen van de organisatie. 

Een maatwerktraject binnen het onderwijs; hoe pakken wij dat aan

Onze aanpak voor maatwerktrajecten of incompany opdrachten is onder te verdelen in 3 fases:

1. Voortraject: quick scan en analyse
Wat vraagt jouw organisatie precies? Dat is de belangrijkste vraag in deze fase. We starten daarom met een quick scan van jouw organisatie door middel van een documentenanalyse en assessments of interviews van deelnemers en managers. Zo brengen we de kloof tussen de huidige en de gewenste situatie in kaart. Vervolgens stellen we een Organisatie Ontwikkel Advies op met een maatwerk opdracht of incompany traject.

2. Uitvoering: plan van aanpak en realisatie 
Een maatwerktraject kan nooit een succes worden zonder gedegen plan van aanpak. Daarom nemen we hier goed de tijd voor. Zodra we hierover samen tot een akkoord zijn gekomen, gaan we over op de uitvoering. Zo stellen we een Persoonlijk Ontwikkel Advies op voor individuele medewerkers. Op deze manier krijgen zij, maar ook jouw organisatie, een goed beeld van de te behalen doelen. Vervolgens is het tijd voor de daadwerkelijke opleiding op maat.

3. Natraject: evaluatie en verankering
In het natraject evalueren we samen of de vooraf gestelde doelen zijn gerealiseerd. De volgende aspecten worden daarbij getoetst:
- de gerealiseerde individuele en organisatiedoelen;
- het gedrag van de deelnemers in de praktijk na een half jaar;
- het rendement van de investering;
- de tevredenheid over onze werkwijze.

Een maatwerktraject voor JFC college in Barneveld

Voor het JFC college hebben we het maatwerktraject 'Vakdidactisch coachen 'opgesteld. Onze opleidingsmanagers, de docent en een deelnemer vertellen in onderstaand filmpje meer over het traject en hun ervaring.