Veel organisaties staan bol van de verandertrajecten. De inkt van het ene traject is nog niet droog of het volgende traject wordt alweer op stapel gezet. De beperkte effecten van verandertrajecten worden hierbij doorgaans niet als een probleem opgevat, maar vormen de aanleiding om er nog veel meer op te starten. Leiden al die verandertrajecten dan tot daadwerkelijke gedragsverandering in organisaties? Niet echt. Veel mensen weten er zo mee om te gaan, dat ze gewoon door kunnen gaan met hun dagelijkse werk, terwijl ze tegelijkertijd de veranderaars het gevoel geven dat er van alles in beweging is. Ondanks dat veranderen organisaties continu. Maar niet als resultaat van verandertrajecten maar ondanks al die trajecten. Hoe werkt dat? 

In de masterclass van 29 mei gaat Thijs Homan in op de ‘binnenkant van organisatieverandering’: wat is organisatieverandering nou eigenlijk echt? En welke invloed heb je daarop? 

Na afloop ontvang je een gesigneerde versie van Thijs Homan zijn laatste boek “Wat nu?” 

Programma 29 mei 2024: 

13.30 Inloop
14.00 Aanvang Gastcollege
17.30 Afsluiting en Borrel
18.00 Einde

Praktische informatie

  • Wanneer: 29 mei 2024 van 13.30 tot 18.00 uur
  • Locatie: Hoofdkantoor Avans+, Claudius Prinsenlaan 140 in Breda
  • Wat: Inspirerend gastcollege van Prof. Dr. Thijs Homan inclusief gesigneerde versie van zijn laatste boek “Wat nu?”
  • Kosten: Reguliere prijs €250,-, maar voor Avans+ alumni €195,-

Over de spreker: Prof. (em.) Dr. Thijs Homan (1957) 

Hoogleraar (em.) Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland. Hij verzorgt colleges over Organisatieontwikkeling en Verandering bij de Open Universiteit Nederland, de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit Maastricht, de Universiteit Groningen, de Vrije Universiteit van Amsterdam en Nyenrode Business Universiteit. 

Zijn onderzoek gaat over organisatiedynamica, organisatieontwikkeling en verandermanagement. Daarbij werkt hij vanuit het perspectief van de sociale complexiteits- en chaostheorie. Onderzoek bij inmiddels meer dan 130 organisaties uit allerlei verschillende branches en sectoren vormt de basis voor het publiceren van wetenschappelijke artikelen en boeken. Zo publiceerde hij onder meer de volgende boeken: ‘Teamleren’; ‘Wolkenridders’ (oratie), ‘Organisatiedynamica’, ‘Organisatieverandering als chaotisch proces’, ‘Het Et-ceteraprincipe’, ‘In control?’, De Veranderende Gemeente’ en (samen met anderen) ‘Imperfecte adviseur’. Zijn meest recente boek (samen met Rob Wetzels) ‘Wat Nu!?’ gaat over grootschalige gedragspatronen en verandering daarvan. 

Naast zijn academische activiteiten is Homan zelfstandig adviseur, schaduwconsultant en ‘critical friend’ bij omvangrijke, complexe verandertrajecten. Ook voert hij praktijk-onderzoekstrajecten uit en is hij een veelgevraagd spreker. 

Inschrijven voor deze masterclass

Wil jij jezelf direct inschrijven voor deze masterclass? Dat kan via het formulier op onze Alumni pagina.